Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Spiselig dørkrans fra Hjemmet
Foto: Runa Pihlmann

Spiselig dørkrans fra Hjemmet

Spiselig dørkrans

Byd gæster velkommen med en spiselig krans på fordøren

Det er tid til at pynte op til jul, og i stedet for at hænge min gamle sprælle-engel på fordøren, har jeg i år besluttet mig for at prøve noget nyt. Jeg kan desværre ikke binde en fin julekrans af gran og kviste, men hvorfor ikke prøve en julekrans af kage?

Prøv også min opskrift på små peberkagehuse - TRYK HER

Dejen er en rimelig simpel småkagedej, som jeg har givet et ordentligt skud af julens krydderier. Målet er nemlig, at den skal dufte og emme af julestemning, så hele vores opgang kommer i julehumør, når de passerer vores dør.

Mens de nybagte stjerner lå og kølede af, hentede jeg min søn i børnehaven. Han udbrød straks: Mor, du dufter af peberkager! Så var mit mål nået.

Lav ikke kransen for stor, da den så bliver ustabil. Der bliver en lille portion stjerner til overs, men de luner godt i kagedåsen.

Arbejdstid: 1 time (afhængig af fingerfærdighed)

Bagetid: 8-10 min.

200 g hvedemel

100 g smør (blødt) 

50 g flormelis

25 g vaniljesukker

1 tsk. stødt kanel

1 tsk. stødt nelliker

½ tsk. stødt ingefær

½ tsk. stødt kardemomme

2 æggeblommer

Glasur:

½ æggehvide (evt. pasteuriseret) 

1½ dl flormelis

¼ tsk. citronsaft

Pynt:

2 tsk. pistacienødder (usaltede) 

guldstøv

 

1. Bland mel, smør, flormelis, vaniljesukker og krydderier i en skål. Saml dejen med æggeblommerne, og sæt den på køl i 1 times tid.

2. Rul dejen ud til 2 mm’s tykkelse mellem 2 stykker bagepapir drysset med lidt mel. Udstik dejen i stjerner (gerne i flere forskellige størrelser) med udstikkerforme.

3. Læg stjernerne på bageplader med bagepapir, og bag dem gyldne i ovnen i 8-10 min. ved 175 grader. De mindste stjerner skal bage lidt kortere tid end de store. Lad småkagerne køle helt af på en bagerist.

 

Glasur:

4. Bland æggehvide med flormelis og citronsaft og pisk i min. 5 min. med en håndmixer, til glasuren bliver hvid og sej. Pynt stjernerne med glasur og drys hakkede pistacienødder og guldstøv på de mindste. ”Lim”stjernerne sammen til en krans med en ordentlig klat glasur – de store stjerner nederst og de mindste øverst. Lad kransen tørre helt, inden du hænger den op.

 

Tip: Du kan gøre kransen mere stabil ved at klistre den fast på et tykt stykke karton med glasur.

Se, hvad vi ellers skriver om: Runas madblog, Peberkager og Julesmåkager