-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
-
Forsøger en afdød at kontakte dig i dine drømme? Sådan kan du være helt sikker
Varme hveder med fuldkorn
Storebededag er blevet til store hvededag hjemme hos os, og for at de lækre hvedeknopper ikke bliver forvekslet med intetsigende krydderboller, har jeg lavet dem med grahamsmel og et ordentligt skud kardemomme.
20 stk.
Total:40 minutter
Ingredienser
- 2 dl sødmælk
- ½ dl kærnemælk
- ½ pk gær (25 g)
- 2 æg
- 2 tsk. salt
- 4 spsk. rørsukker
- 3 spsk. stødt kardemomme
- 200 g grahamsmel (eller hvid hvede)
- 800 g hvedemel
- 50 g smør (blødt)
- 2½ dl vand
- mælk
Sådan laver du varme hveder med fuldkorn
- Lun vand, mælk og kærnemælk i en gryde, og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme og rør rundt. Tilsæt grahamsmel og det meste af hvedemelet – rør dejen på en røremaskine i et par min. Tilsæt det sidste mel, hvis dejen er for våd. Hak smørret i små stykker, og kom dem i dejen. Ælt dejen i 5 min på røremaskine.
- Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 2 timer.
- Form dejen til 20 boller, og sæt dem på en bageplade med bagepapir – de skal stå tæt, men ikke røre hinanden. Lad bollerne hæve et lunt sted i 2 timer.
- Pensl bollerne med mælk, og bag dem ved 220 grader i ca. 15 min. Afkøl bollerne på en bagerist.