Vaniljekranse fra Den Gamle By
Når bageren i Den Gamle By i Aarhus bager vaniljekranse, bliver småkagerne større, mere rustikke og knasende, end de kranse vi normalt forsøder julen med. Her er opskriften fra 1866 - og resultatet smager himmelsk.
Ca. 80 stk. vaniljekranse
Total:45 minutter
Ingredienser
Vaniljekranse
- 500 g mel
 - 1 æg
 - 350 g smør
 - 250 g sukker
 - ½ stang vanilje
 - 250 g søde hakkede mandler
 - 15 g bitre stødte mandler
 
Sådan laver du vaniljekranse fra Den Gamle By
- Hak vaniljestangen fint.
 - Hak mandlerne og rist dem.
 - Ælt mel, æg, smør, sukker, vanilje og mandler godt sammen, så dejen slipper hænderne. Rul en tyk pølse. Gnid lidt ekstra mel på fingrene. Skær små stykker af dej-pølsen og tril dem til cirka 12 lange stykker og form kranse med et temmelig stort hul.
 - Vil du have riller på, så tryk dejen gennem en kødhakker.
 - Vaniljekransene skal i en 180 grader varm ovn og bages i 15-20 minutter – til de er jævnt lysebrune.
 
Julens dejligste opskrifter
- 
    
        
        Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
 - 
    
        
        12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
 - 
    
        
        5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
 - 
    
        
        Jødekager: Den bedste opskrift
 - 
    
        
        Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
 - 
    
        
        Blomsterbergs brunkager
 - 
    
        
        Fedtebrød med romglasur
 - 
    
        
        Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
 - 
    
        
        Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
 - 
    
        
        Opskrift på de lækreste julefrikadeller
 - 
    
        
        Vaniljekranse fra Den Gamle By
 - 
    
        
        Klassisk ribbensteg med sprød svær
 - 
    
        
        Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
 - 
    
        
        Sådan finder du gaven til hende, der har alt