Skønhed på budget
SPONSORERET indhold

Alternativt skønhedstip: Her er frøene, der er sindssygt gode for din fordøjelse – og dine øjne, din hud og din vægt

Ernæringsekspert Louise Bruun deler sine bedste skønhedsråd. Og nej, disse har du ikke hørt før.

Af: Tilde Mariann Broge-Starck
10. jul. 2015 | Mode | ALT for damerne

- Jeg skelner ikke rigtig imellem, hvad der er godt for det udenpå og indeni. Fordi det, der er godt for det indeni, også er godt for det udenpå, siger Louise Bruun, da ALTfordamerne.dk kontakter hende for at finde ud af, hvordan ernæringseksperten, der ofte giver gode råd her på sitet, plejer sit udseende.

Og vi har fået vores sag for, for som Louise selv siger:

- Jeg bruger ikke særligt mange skønhedsprodukter, men smører mig oftest bare i olivenolie både på krop, ansigt og i mit tørre hø-hår.

Vi har alligevel lokket et par tips ud af hende, der gør godt for krop og ansigt – indefra som udefra.

LÆS OGSÅ: Hudterapeut: Har du irriteret hud, bumser eller appelsinhud er dette din hjælper

- Jeg bruger aldrig deodorant, da de er fyldt med giftige stoffer, som sættes i forbindelse med brystkræft, Alzheimers og Parkinson. Som parfume bruger jeg kun naturlige æteriske olier eller dufte baseret på æteriske olier. F.eks. salvieolie og lavendelolie. Salvie er udødelighedens urt og virker leverrensende og styrkende. Jeg bruger den både i en bærende olie (mandel-, oliven-, avocado- eller kokosolie, red.) og i vand på min saunaovn og laver en saunagus. Lavendelolie bruger jeg på samme måde. Den er afslappende afbalancerende både indeni og udenpå.Lavendelolie og salvieolie fra Urtegaarden, begge 49 kr. hos Urtegaarden.dk

- Aloe vera-juice fra Pukka er et fantastisk produkt til at styrke fordøjelsen, som er vores anden hjerne og meget vigtigere, end de fleste aner! Vores fordøjelse er det sted, hvor alt maden, vitaminer og mineraler bliver optaget. Hvis det ikke fungerer, vil det have stor betydning for dine andre vitale organers funktion. Aloe vera-juice heler vores tarmslimhinde, og når du er smuk indeni, er du også smuk udenpå.Aloe vera-juice fra Pukka, 150 kr. fra Naturesource.dk


LÆS OGSÅ: Kropsolie: Denne på budget-olie er mindst er mindst lige så god som de dyre

- Jeg bruger hele bukkehornsfrø som en antiinflammatorisk kilde til sundhed. Inflammation er en form for betændelsestilstand, som mange mennesker især har i tarmene pga. dårlig livsstil og mad. Det er en tilstand, som er meget belastende for din krop, og vil over tid have stor betydning for dit helbred. Når dit helbred og dit indre ikke fungerer optimalt, vil det afspejles i dine øjne, din hud og din vægt. Jeg bruger dem altid på mine retreats, fordi de virker sindssygt godt for fordøjelsen. Jeg kværner dem i en kaffekværn eller også opbløder jeg dem i vand natten over og tygger dem grundigt. Det er meget effektivt – selv om du kommer til at lugte lidt af karry.


Bukkehornsfrø fra Natur Drogeriet, 71 kr. hos Med24.dk

Louises bedste skønhedstip på budget:

- Jeg dyrker yoga hver dag! Jeg sørger for at kæle for min rygsøjle, som er en meget central del af helbredet. Det er rundt omkring rygsøjlen, alle vitale organer sidder, så jo sundere rygsøjle, jo sundere krop og sind! Bevæg den i alle retninger hver dag: Lav foroverbøjninger, bagoverbøjninger, sidebøjninger og rotation. Jeg udkommer forresten med den mest fantastiske yoga-bog i februar!

LÆS OGSÅ: 12 ting du skal vide, hvis du er begyndt at finde grå hår

LÆS OGSÅ: Trin-for-trin-guide: Sådan tørbørster du din krop

LÆS OGSÅ: Folk kender det fra madlavning, men jeg er stor fan af at bruge det som makeup-fjerner