Berit Vardenær Hertz
SPONSORERET indhold

Berit om sit største fejlkøb: "Den fik jeg ALDRIG brugt"

Berit Vardenær Hertz har sine rødder i smykkebranchen, og hendes hjerte banker især for ringe og armbånd. De er et vigtigt element i hendes klassiske hverdagsgarderobe, som består af langtidsholdbare sager i god kvalitet som kashmirbluser, sorte kjoler, blå jeans, silkeskjorter og flade støvler.

Af:: Gertrud Maria Bønnelykke Foto: Luka Roné
27. dec. 2021 | Mode | ALT for damerne

Stil

Min stil er meget klassisk og afslappet.

Inspiration

Jeg finder inspiration blandt de mennesker, jeg omgås, og i gadebilledet i København, hvr jeg ser så mange smukke kvinder med hver deres unikke stil. Desuden finder jeg masser af inspiration på Instagram og hos mine favoritforretninger.

skjorter.jpg
Transparent bluse fra Graumann, laksefarvet silkebluse fra Fine Copenhagen og bluse med blomster fra Sea New York.

Favoritdesigner 

Det må være Ulla Johnson. Det er så anderledes, end hvad vi typisk ser i Danmark. Jeg er især vild med hendes nederdele og kjoler. Der er altid noget særligt over designet, som gør det helt unikt.

Hverdag

Jeg ender ofte i en kjole og alt for ofte i sorte nuancer. Et andet go to-look er et par skindbukser og en silkebluse.

sorte-kjoler.jpg
Sorte kjoler på række. Fra venstre: My Winther, Zimmermann og Scotch & Soda.

Fest

Det kommer helt an på festen. Men jeg er typisk i en lang kjole eller i et par jeans. På arbejde er jeg ofte i kjole, og derfor kan jeg godt lide at hoppe i et par jeans, mine favoritstøvler og en flot skjorte, når jeg skal til fest.

sort-kjole.jpg
Sort kjole fra MM6 Maison Margiela, stiletter fra Costume National, ur fra Georg Jensen og smykker fra P. Hertz.

Mest af

Skindbukser og sorte skjorter. Det er altid nemt at hoppe i, og så er det dejligt at have på. Sort tøj er bare nemt at style. Det ser klassisk smukt ud og er et nemt outfit til arbejdet.

Igen og igen

Støvler fra Alberto Fasciani. Det er de lækreste støvler, som kun bliver smukkere med tiden, og så er de superbehagelige at have på. Jeg kan gå i dem en hel dag uden at få ondt i fødderne.

sko.jpg
Flade støvlefavoritter. Gråbrune fra Alberto Fasciani, sorte med elastik i siden fra Church’s, sorte med hvide stikninger fra Proenza Schouler og sorte med mønster fra Alberto Fasciani.

Undertøj

Jeg sværger til Marie Jo. Det sidder fantastisk og er altid smukt.

Jeans 

Jeg elsker jeans fra mærket Closed, fordi de sidder supergodt, og fordi man kan få dem med lange ben. Det er praktisk, når man er næsten 1.80 centimeter høj.

LÆS OGSÅ: "Jeg bliver glad hver gang, jeg tager det på"

Sko

Mine Alberto Fasciani-støvler bruger jeg til både hverdag og fest. De fungerer smukt sammen med en kjole og giver den et mere råt udtryk. Jeg kan også finde på at hoppe i et par høje hæle til fest.

Smykker

Fordi jeg er sjette generation af P. Hertz, så er smykker jo en naturlig del af min hverdag, og selv efter alle disse år fascineres og glædes jeg hver dag over de smykker, jeg går med, og dem der kommer fra vores værksted. De smykker, jeg næsten altid går med, er ringene på den ene hånd – en Alexandria kombineret med to kugleringe med brillianter i to forskellige størrelser og en mønstret ring – mit Harlekin-armbånd, som min svigerfar designede og producerede i 1960’erne, og som på forunderlig vis fandt vej tilbage til forretningen efter 30 år.

smykker.jpg
Ur fra Georg Jensen og smykker fra P. Hertz.

Tasker

Underligt nok går jeg ikke så meget op i tasker, men jeg elsker min lille, gamle Mulberryclutch og min store Gucci-taske, der er mere sporty end mange af de tasker, der er på markedet. Men jeg køber ikke så ofte nye tasker.

Shopping

Jeg impulsshopper primært, men jeg er blevet bedre til at tænke min garderobe igennem først og gå efter ting, jeg mangler. Noget, der kan kombineres med andet i min garderobe, og som kan fungere på arbejdet.

Butikker

Jeg shopper primært hos Abelone i Holte – min venindes skønne butik, som har et superdejligt udvalg. Mit undertøj køber jeg hos Anne Sax i København samt Christels i Hørsholm Midtpunkt. Alle tre steder har fantastisk service.

brunt-toej.jpg
Skjorte fra Closed, silkebluse fra Forte_Forte og bukser fra Vince.

En rejse værd

Jeg rejser gerne til Rom for at besøge byens charmerende butikker, der er fyldt med mærker, som vi ikke kender herhjemme.

Største samling 

Jeg er godt dækket ind på smykkefronten, og min samling består af en del armbånd og ringe. Men udover smykker så udgør mine støvler fra Alberto Fasciani også en lille samling. Dem kan jeg bare ikke leve uden; det er de mest behagelige støvler, jeg har prøvet.

LÆS OGSÅ: "Det er dem, jeg altid vender tilbage til og køber igen og igen"

Mere af

Smykker! De nye ringe med ovale og dråbeformede diamanter, som vores guldsmed er ved at lægge sidste hånd på, bliver bare så flotte.

Berit Vardenaer Hertz2.jpg
Skjorte fra Britt Sisseck, ur fra Georg Jensen og smykker fra P. Hertz.

Tendens

Jeg er ret vild med alle de smukke veste, som vi ser en del til i modebilledet lige nu. Det er en nem måde at give lidt ekstra til et outfit. Og så glæder jeg mig over, at lavtaljede bukser ikke dominerer i modebilledet mere, da de ikke er så forenelige med en 54-årig krop.

Bedste køb

Min Acne Studios-kashmirfrakke, som jeg købte for mange år siden i London i Liberty, som i øvrigt er en fantastisk butik at fortabe sig i. Den jakke er bare stadig smuk og en fantastisk overgangsjakke til både forår og efterår.

Seneste køb

En kort, sort vest fra Mark Kenly Domino Tan, som bare er superenkel og smuk i udtrykket. Perfekt over en silkeskjorte.

sort-vest.jpg
Vest fra Mark Kenly Domino Tan, hvid bluse fra Joseph, beige strik fra Beta Studios og taske fra Gucci.

Mest opsigtsvækkende køb

Mit Harlekinarmbånd, som til stadighed bliver kommenteret på, uanset hvor i verden jeg befinder mig. Jeg faldt for det, fordi det er helt særligt og smukt – min svigerfar har designet og produceret det, og der følger en virkelig skøn historie med armbåndet. Det er lige det, smykker kan – bære historier med sig.

Største fejlkøb

Den smukkeste, lange, voluminøse kjole håndlavet i Mexico, som bare var SÅ smuk, men som jo slet ikke passede ind i miljøet eller mit klædeskab, da jeg kom retur til Danmark. Den fik jeg ALDRIG brugt.

LÆS OGSÅ: "Betyder det så, at jeg hader mit tøj nu?"

Aldrig uden

Min smukke, grå, lange cardigan fra Diane von Furstenberg, som jeg købte for over 15 år siden – og jeg elsker den stadig. Den er helt særlig, og jeg har ikke set noget lignende.

Klar på 5 minutter

Glattejern, min foundation fra iS Clinical, mine sorte skindbukser fra Helmut Lang, en kashmirtrøje og mine Alberto Fasciani-støvler.

produkter.jpg
Et udvalg af Birgits yndlingsprodukter fra bl.a. Is Clinical og Amazing Space.

Anbefalet til dig