stine goya aw22
SPONSORERET indhold

Her er de 6 største tendenser fra modeugen i København

Den københavnske modeuge AW22 er ved vejs ende, og Eurowoman var naturligvis på pletten. Derfor får du her bud på, hvilke tendenser du skal holde særligt godt øje med til efteråret.

Af:: Barbara Gullstein Foto: James Cochrane
04. feb. 2022 | Mode | Eurowoman

Modeugen i Købehavn, hvor brands har fremvist deres AW22-kollektioner, er netop overstået, og Eurowoman var på plads til de fysiske shows, der heldigvis er blevet aktuelle igen.

LÆS OGSÅ: Chanel hylder kvindekroppen med croptops, miniskirts og mavebælter

Her spottede vi seks trends, du kan glæde dig til at iklæde dig til efteråret. Eller du kan lade dig inspirere af nedenstående looks og tyvstarte allerede nu.

De 6 største trends fra den københavnske modeuge AW22

ganni aw22.jpg
Ganni. Foto: James Cochrane.

Håndværk

Godt håndværk og hæklede materialer var at finde overalt på catwalken, og den hæklede buks med svaj blev vist hos både Ganni og DAY Birger et Mikkelsen. Stylet med en kjole udover, eller båret i al sin enkelhed som her på sanger Jada.

stine goya aw22.jpg
Stine Goya. Foto: James Cochrane.

Levende farver

Om end nedtonede nuancer som grå, brun og sort dominerede catwalken, var de heldigvis akkompagneret af mere levende farver, og vi er især begejstrede for Stine Goyas ultraviolette jakkesæt, som koreograf Tonia bar.

by malene birger aw22.jpg
By Malene Birger. Foto: James Cochrane.

Slangeskinsprint

Dit go to-print næste sæson er slangeskindsprintet. Både som all over print, men også i mindre skala som her på By Malene Birgers smukke frakke.

saks potts aw22.jpg
Saks Potts. Foto: James Cochrane.

Y2K

Saks Potts havde et drømmecast af cool kvinder, der bl.a. viste, at Y2K-stilen, som du måske husker fra de tidligere 00’ere, er tilbage. Tænk lavtaljede bukser og gennemsigtige materialer.

the garment aw22.jpg
The Garment. Foto: James Cochrane.

Miniskirtet

Hvis vi skal pege på et key item i år, er det miniskirtet. Det viste Chanel allerede tilbage i efteråret 2021, da det franske modehus fremviste deres SS22-kollektion, og nu var den altså også at finde på de danske catwalks. Her hos The Garment i en strikket version tilsat en cropped jakke, der også blev  spottet til mange shows.

mark kenly domino tan aw22.jpg
Mark Kenly Domino Tan. Foto: James Cochrane.

Good will hunting

Jagtsæsonen er skudt i gang, og designerne ramte plet med deres heritage-referencer. Mark Kenly Domino Tan viste sit bud på jagtuniformen på skødesløs og elegant vis.

Anbefalet til dig