Hold øje med Kendall Jenner.
SPONSORERET indhold

Denne Kardashian er modeverdens nye darling

Hun er på alles læber, hun har fået Vogues hjemmeside til at crashe, oghun er ikke Kim Kardashian.

Foto: Estée Lauder
25. nov. 2014 | Mode | Eurowoman

Det kan godt være at Kim Kardashian og hendes bagdel fik internettet til at eksplodere for nylig, men Kim Kardashians 19-årig halvsøster, Kendall Jenner, har til gengæld fået et kæmpe gennembrud i modeverden og er muligvis den mest anerkendte i sin familie lige nu.

Senest har hun landet jobbet som model og ansigt for Estée Lauder. Hun får ros af alle fra Tyra Banks til Michael Kors og hun går catwalk for Marc Jacobs, Chanel og mange flere af modens største brands.

Kendall Jenner er for alvor ved slå igennem som model og it-girl og gør op med Kardashian-familiens sociale reality-tv arv, som blev etableret med programmet 'Keeping up with the Kardashians'.

Kendall Jenner havde sin store catwalkdebut tilbage i februar under Marc Jacobs Efterår/Vinter 2014 modeshow samt Chanels haute couture show, og med de sociale medier som redskab er hun efterhånden blevet en højt profileret superstjerne i modeverden.

🔫🌹

A photo posted by Kendall Jenner (@kendalljenner) on Jun 6, 2014 at 12:19pm PDT


Den ultimative Instagirl
Kosemtikbrandet Estée Lauder fik øjnene op for, at de sociale medier er blevet en af de vigtigste og mest markante platforme for moden. Af netop den grund faldt valget på en af de mest populære unge kvinder på de sociale medier som kampagnemodel.

- Hun er den ultimative "instagirl", siger Estée Lauders globale brandshef Jane Hertzmark Hudis i en pressemeddelelse og fortsætter: 

- Hun repræsenterer en helt ny generation af unge kvinder, som ånder, lever for mode og deler deres passion for mode 24/7 med deres helt eget visuelle fingeraftryk.

Kendall Jenner har over 16 millioner følgere på sin Instagram og Estée Lauder valgte hende netop på grund af det, de betegner som hendes "social media power", og deres mål er at introducere millioner af unge kvinder for Estée Lauder-brandet med Kendall som trækplaster.

Kendall selv er beæret over sit nye job og udtaler i meddelelsen, at hun går ydmygt til opgaven: 

- Det føles som en drøm at repræsentere et så ikonisk brand, siger hun.

Det er ikke kun Estée Lauder, der anerkender Kendall Jenners indflydelse på de sociale medier og hendes nye status i modeverden. Tidligere supermodel Tyra Banks har udtalt til Hollywoodlife.com, at hun er stolt af Jenners catwalkgennembrud:

- Modeindustrien har desperat brug for nye navne, og de sociale medier har givet modeller mulighed for at løbe væk fra flokken og for at konkurrere med skuespillerinder og sangerinder, de har nemligt overtaget magasinforsiderne og reklamerne. Jeg er virkelig stolt af nyere modeller som Karlie Kloss, Cara Delevingne og Kendal Jenner, lyder det fra den tidligere supermodel.


Kendall Jenner på catwalken for Givenchy.

Crashede Vogues hjemmeside
Selvom Kendalls karriere kører på skinner, har der også været kritiske røster, som mener, at hun er kommet alt for let til sin berømmelse og til sin nye modelkarriere. Da hun gik modeshows under New York Fashion Week, skulle de andre modeller, ifølge Kendall selv, have set sig sure på hende og puttede cigaretskodder i hendes drink. Det fortalte hun til In Touch Magazine tilbage i september.

For at bevise sit værd, bad Kendall sin storesøster Kim Kardashian om ikke at sidde på første række til det Marc Jacobs show, som hun var booket til.


Dazed and Confused har Kendall på forsiden af deresvinter 2014 magasin.

På trods af de delte meninger om, hvorvidt Kendall Jenner har fortjent sin berømmelse eller ej, har modeverden taget hende til sig. Hun er blevet fotograferet af branchens mest velrenommerede og indflydelsesrige modefotografer som Patrick Demarchelier ogVogue Paris gav hende en otte sider lang billedserie som fik hjemmesiden til at crashe på grund den heftige interesse fra Kendalls fans.

Kendall Jenner er også en af de eneste nye modeller, som har skrottet efternavnet og udelukkende brander sig på sit fornavn. På hendes modelbureau hedder hun kun Kendall, ligesom Twiggy, Naomi og Gisele. Hendes professionelle håndtering af sin karriere går ikke ubemærket hen. Designer Michael Kors fortæller til E! Online, at han er vild med Kendall og det faktum, at der kun står Kendall på hendes visitkort.

- Jeg synes, hun er en stærk og smuk pige, og det er flot, at hun ikke udnytter sit efternavn.

Det kan godt være at Kendall Jenner er kendt fra reality tv-showetet 'Keeping up with the Kardashians', men nu er det vist The Kardshians, der skal se om de kan følge med Kendall.

Tilføjelse d. 27. november 2014:
Kendall har for alvor cementeret sin position som modedarling med en placering på Models.coms netop offentliggjorte liste over de 50 mest populære modeller i 2014.

En liste, der også tæller piger som Caroline Brasch Nielsen (vi havde på forsiden af vores 200 nummer), Kirstin Liljegren (vi også har haft på forsiden), Lindsey Wixon og Georgia May Jagger. Se listen her.

LÆS OGSÅ Euroman: En Kvinde vi kan li': Cara Delevigne      

LÆS OGSÅ: Eksklusivt interview med dansk  hovedrolle i 'The Model'

LÆS OGSÅ: Tendens: No makeup makeup