zendaya frisure

Foto: Getty Images Vov dig ud i en shag a la Zendaya.

Inspiration til din nye frisure

11 fantastiske frisurer, du kan printe og tage med til frisøren

Trænger du til noget nyt, har vi fundet 11 fantastiske og inspirerende frisurer, der vil give dig og dit hår følelsen af et frisk pust.

Kender du også den der rastløse følelse af, at NU skal der ske noget nyt? En af de ting, der virkelig kan skabe forandring, er en ny frisure. Og måske er tiden inde? I så fald er du havnet det helt rigtige sted.

LÆS OGSÅ: Sådan ved du, om kort hår vil klæde dig

I sagens tjeneste har vi talt med frisør og indehaver af frisørsalonen Freund i København Salli Anderschou om, hvilke frisurer hun mener, man bør kaste sig ud i, hvis man gerne vil have, at der skal ske noget nyt og samtidig følge tidens trends.

Her er 11 inspirerende og forfriskende frisurer – tør du kaste dig ud i en af dem?

mixie_1.jpg
Skuespiller Úrsula Corberó. Foto: Getty Images,

Mixie-frisuren.

Blandt en af årets helt store hårtendenser er en dugfrisk blanding mellem to frisurer, som hver især har en del år på bagen: den helt korte pixie-klip og en Mullet – også kendt som bundesligahår.

Frisuren er kendetegnet ved en kortere front, men med længde rundt i kanterne. Frisuren egner sig til glat såvel som krøllet hår, og den er klart værd at tjekke ud, hvis man overvejer at få en korthårsfrisure i 2022. Se bare, hvordan den klæder skuespiller Úrsula Corberó.

bixie_1.jpg
Skuespiller Winona Ryder tilbage i 90'erne. Foto: Getty Images.

Bixie-frisuren.

Vi er ude i endnu en fusion mellem to gamle kendinge. Her er der igen tale om den korte Pixie-frisure, men denne gang i kombination med en bob (en page, red.).

Faktisk har vi set Bixien før. Den var nemlig også stor i 90’erne, hvor kvinder som Meg Ryan og Winona Ryder sportede den smarte frisure. I 2022 har den fået nyt liv og er helt sikkert en af årets mest trendy frisurer.

bløde etager.jpg
Skuespiller Amanda Seyfried. Foto: Getty Images.

Bløde etager.

I ovennævnte to frisurer er etagerne – lad os bare sige – temmelig insisterende og skarpt klippede.

Men der er også en anden type etager, som gør sig bemærket for tiden. Nemlig de mere bløde og diskrete etager, som akkurat lige er til at få øje på. De er med til at give en blød runding og en mindre kantet afslutning på et længere hår. Amanda Seyfried er et godt eksempel på én, der bærer denne frisure med stor elegance.

the boy bob.jpg
Skuespiller Sarah Hyland. Foto: Getty Images.

The Boy Bob.

Pagen er evigt relevant og kommer i flere længder. I år er det blevet tid til den kæbekorte variant; eller rettere The Boy Bob.

Frisuren er både frisk og feminin i sit udtryk, og den kræver ikke nødvendigvis meget arbejde at få til at sidde godt.

En anden stor trend, som fortsætter i år, er nemlig naturlig tekstur. Derfor behøver du ikke at stå i flere timer og glatte håret, men du kan med fordel investere i en god føntørrer med diffuser eller lade håret lufttørre for at få mest muligt ud af hårets naturlige fald og give det masser af fylde. Se bare sanger Dua Lipa, skuespiller Taylor Lashae eller Modern Family’s Sarah Hyland, der har tilsat frisuren et pandehår.

The Shag.

Frisuren med de tjavsede længder er tilbage. Du husker måske Fleetwood Mac-sangeren Stevie Nicks' ikoniske frisure fra 70'erne? Eller Euphoria-stjernen Zendaya, der i 2021 var blandt dem, der gen(op)fandt frisuren, og som har sikret den videre overlevelse i 2022. Frisuren er siden blevet spottet på bl.a. Billie Eilish, der har nyfortolket klassikeren med de mange etager.

kortere længder fortil.jpg
Model og sanger Suki Waterhouse. Foto: Getty Images.

Kortere længder fortil.

En anden stor tendens i år er opklippede lag fortil i håret som set på model og sanger Suki Waterhouse eller sanger Jennifer Lopez.

Frisuren kan bedst beskrives som et udgroet 'Curtain Bang'. Altså et relativt langt pandehår, der omfavner kindben og åbner ved kæbelinjen. En meget velkommen og belejlig trend til alle, som går med et brændende ønske om at lade sit pandehår vokse ud, men bestemt også noget der kan etableres helt fra bunden.

kort pandehår.jpg
Skuespiller Charlize Theron (tv.) og kollega Audrey Tautou. Foto: Getty Images.

Kort pandehår.

Pandehår har været her, der og alle vegne de sidste mange år, og det fortsætter. Mens der de seneste par år har været stor fokus på det tunge og lange Curtain Bang, vil vi se flere lidt kortere pandehårsversioner i 2022. Det gælder i langt hår såvel som kort hår og går under navne som 'Baby Bangs' og 'Micro Bangs'.

Hvem husker ikke den smukke Amélie-skuespiller Audrey Tautous smukke korte frisure med helt kort pandehår? Eller Charlize Therons korte pandehår tilbage i 2019, da hun ankom til filmpremieren på Long Shot. Det viste sig godt nok at være af falsk hår – men stadig. Det er smart.

wispy pandehår.jpg
Skuespiller Elizabeth Olsen. Foto: Getty Images.

'Wispy' pandehår.

Vi har set de meget tunge og tykke Curtain Bangs i flere år, men nu er det tid til at give plads til det tunge gardin-pandehårs lettere og lidt mere frække kusine. Mød 'Wispy Bangs', der, som navnet antyder, er mere fjerlet og luftigt i udtrykket.

Det har stadig faconen, som vi kender den fra gardinpandehåret, men er tyndet så meget i spidserne, at det falder lettere og i mere individuelle totter. En trend, som både Hailey Bieber og Elizabeth Olsen har nailet til perfektion.

naturlig tekstur.jpg
Skuespiller Kerry Washington (tv.) og kollega Margot Robbie. Foto: Getty Images.

Naturlig tekstur.

Det er ikke just en stor nyhed, men ikke desto mindre en tendens, der er kommet for at blive. Naturlig tekstur er dog ikke ensbetydende med, at du behøver at være udstyret med spændstige krøller a la Kerry Washington.  Et naturligt glattere hår er også et hit, som fx hos Margot Robbie.

Med andre ord; pak glattejernet langt væk og nyd, hvad Moder Natur har givet dig. Det kræver tilvænning og måske en ny rutine. Det kan derfor være en god idé at opsøge sin frisør, der har styr på, hvordan man får mest muligt ud af hårets naturlige strukturer.

balayage.jpg
Sanger Rihanna. Foto: Getty Images.

Balayage – men med et fransk touch.

Det betyder, at vi bevæger os væk fra den meget kontrastfulde og glamede balayage, som de seneste år har været overalt på Instagram og Pinterest. Du ved, den med næsten sorte hårrødder og helt hvide spidser.

Den kommende balayage-trend vil være mere naturlig i sit udtryk og med en blødere overgang mellem farverne. Man opnår effekten ved at efterbehandle det lysnede hår med skånsomme toninger, som giver en mere diskret lysnet effekt og et rigere og mere glansfuldt udtryk. Toninger kan være i mange forskellige nuancer, men i år vil vi se mindre til de grålige nuancer og flere gyldne og mere varme farver.

Toningsfarver.

Apropos toninger er dét i sig selv en stor trend i år. Det handler langt hen ad vejen om glans, dybde og intensitet. Det gælder både for dem, der har fået lysnet håret forinden, men som ønsker, at den lyse farve bliver mere gylden a la ’Strawberry Blond’, som set hos Adele.

Men en toning er også relevant for dig, der ikke i forvejen får farvet dit hår, da den – ligesom med et farvet hår – kan pifte din naturlige hårfarve op og gøre den mere dyb og glansfuld. Desuden adskiller en toning sig fra de permanente hårfarvninger ved, at den gradvist vil aftage, når du vasker dit hår – altså giver den heller ikke udgroninger. Hurra!

Tip!

Er der en af disse frisurer, som er lige dig? Højreklik på billedet, tryk ”Åben billede på ny fane” og tast CTRL samt P på dit tastatur for at printe. Hvis du ikke har en printer, kan du bogmærke denne artikel og vise det på din smartphone. God fornøjelse!

Om eksperten

salli fra freund.jpg
Foto: Katrine Møbius.

Salli Anderschou er frisør og indehaver af frisørsalonen Freund i København.

Se, hvad vi ellers skriver om: Hår, Frisurer, Trends og Skønhed