Dua Lipa frisure

Foto: Getty Images Vov dig ud i et smart pandehår a la Caroline De Maigret.

Inspiration til din nye frisure

15 fantastiske frisurer, du kan printe og tage med til frisøren

Trænger du til noget nyt, har vi fundet 15 fantastiske og inspirerende frisurer, der vil give dig og dit hår følelsen af et frisk pust.

Du kender måske den der rastløse følelse af, at NU skal der ske noget nyt? En af de ting, der virkelig kan ruske op i dit look, er en ny frisure. Måske er det tid til, at det er dine lokker, som skal have et nyt look? I så fald er du havnet det rette sted.

LÆS OGSÅ: Sådan ved du, om kort hår vil klæde dig

I sagens tjeneste har vi talt med frisør og indehaver af frisørsalonen Freund i København, Salli Anderschou, om, hvilke frisurer hun mener, man bør kaste sig ud i, hvis man gerne vil have, at der skal ske noget nyt og samtidig følge tidens trends.

Her er 15 inspirerende og forfriskende frisurer – tør du kaste dig ud i en af dem?

Kort hår

ultrakort pixie-cut med pandehaar.jpg
Mia Farrow (tv.) og Zoë Kravitz (th.). Foto: Getty Images.

Ultrakort pixie-klip. Det er kvinder som Audrey Hepburn, Twiggy og Mia Farrow, der har været med til at gøre den ultrakorte pixie-klip nærmest ikonisk. Med sit drengede og alligevel meget feminine udtryk holder frisuren stadig i 2021 – se bare Zoë Kravitz.

pixie-cut med langt pandehaard.jpg
Foto: Getty Images.

Pixie-klip med langt pandehår. Den skarpe pixie-klip kommer også i en version med et længere og mere skråt pandehår som her på den japanske skuespiller Rinko Kikuchi. Variér udtrykket ved at stryge det til siden for et blødere og mere yndigt udtryk, eller kør det stramt bagover for et mere råt look.

Mellemkort hår

blunt cut bob.jpg
Kaia Gerber (tv.) og Gigi Hadid (th.). Foto: Getty Images.

Skarpe kanter. Pagen med de skarptklippede kanter går også under navnet 'blunt cut bob' og giver med sit hjemmegjorte udtryk noget kant. Frisuren kan styles på et væld af måder: glat og med et naturligt bøj som hos Kaia Gerber eller tilbageslikket som på Gigi Hadid.

lang page med skideskildning_ny.jpg
Skuespiller Charlotte Rampling (tv.) og Cate Blanchett (th.). Foto: Getty Images.

Lang page med sideskildning. Frisuren går også under navnet 'lob' (en sammentrækning af ordene 'long' og 'bob', red.) og er kendetegnet ved sin sideskilning og let opklippede etager. Frisuren kan styles glamourøst a la en ung Charlotte Rampling eller med naturlig struktur som udgaven set på Cate Blanchett, der udnytter sit naturlige fald.

lang page med pjusket oandehaar.jpg
Foto: Getty Images.

Lang page med pjusket pandehår. Et godt eksempel på én, der bærer den lange page tilsat et pjusket pandehår er rockikonet Debbie Harry (forsanger i bandet Blondie, red.). Frisuren kan styles cool og skødesløs, som hun har gjort det med en god texture spray, eller mere 'ordentligt' ved at samle håret med en leave-in conditioner eller spray wax.

mullet frisure.jpg
Halsey (tv.) og Miley Cyrus (th.). Foto: Getty Images.

'The mullet'. Med tilnavne som bundesligahår og svenskerfrits er der muligvis tale om en af de mest udskældte frisurer gennem tiden, men ikke desto mindre er den tilbage i 2021: The mullet. Se bare, hvordan kendisser som Halsey og Miley Cyrus allerede har taget frisuren til sig – og givet den nyt liv, bevares.

Langt hår

fjerede etager + pandehaar.jpg
Foto: Getty Images.

Fjerlette etager og pandehår med tyngde. Denne frisure har længe været et must for franske it-girls som Caroline De Maigret. Hemmeligheden ligger i de fjerlette etager fortil, som er med til at makere ansigtets kindben og skabe fylde. Dertil kommer naturligvis det tunge pandehår, som gør udtrykket mere skødesløst og chikt. For et mere 70'er-inspireret look, kan længderne fortil klippes endnu kortere – tænk en moderniseret udgave af Farrah Fawcetts ikoniske frisure i Charlie's Angels-serien fra '76.

shag haircut.jpg
Zendaya (tv.) og Alexa Chung (th.). Foto: Getty Images.

'The shag'. Klar på endnu et comeback? 'The shag', frisuren med de tjavsede længder er tilbage. Du husker måske Fleetwood Mac-sangeren Stevie Nicks' ikoniske frisure, som hun sportede tilbage i 70'erne? I 2021 er frisuren vendt stærkt tilbage og er blandt andet blevet spottet på Euphoria-stjernen Zendaya og stilikonet Alexa Chung, som har nyfortolket klassikeren med de mange etager. Og vi spår, at frisurens succes fortsætter i det nye år.

the rachel.jpg
Foto: Getty Images,

"The Rachel". Jennifer Anistons meget hypede frisure fra tv-serien Venner er muligvis en af de mest populære kendis-frisurer gennem tiden. Klipningen kræver en del teknisk know-how af frisøren, og etager som disse har længe været bandlyst, men vi spår den alligevel et comeback i 2021. Etagerne sikrer god volumen omkring hovedet og smuk bevægelse i håret.

Diverse

pandehaar.jpg
Model Brigitte Bardot (tv.) og danske Oh Land (th.). Foto: Getty Images.

Pandehår. Vi kan ikke komme udenom det: Pandehåret. Det er overalt! Og efteråret er det helt rigtige tidspunkt at vove sig ud i en klipning med pandehår, som åbner op for ansigtet. Uanset om du går efter det tunge, delte pandehår a la Brigitte Bardot eller 'baby bangs' som hos Nanna Øland (Oh Land, red.), kan du ikke træde ved siden af.

naturligt haar.jpg
Skuespiller Blake Lively. Foto: Getty Images.

Naturligvis. Hvor det tidligere har handlet meget om at tæmme håret med glattejern og lignende remedier, handler det nu – med 'Curly Girl'-metodens indpas – om at give håret liv, ved at udnytte dets naturlige struktur. Selv piger, der har et forholdsvis glat hår, kan med den rette metode få lidt sving i lokkerne, ligesom den rette klipning kan gøre det nemmere at style håret til mere liv. Det er nemlig essentielt, at din klipning passer til din hårtype, så den fremhæver de rette egenskaber i håret.

Farvedetaljer

tofarvet haar.jpg
Sangerne Dua LIpa (tv.) og Billie Eilish (th.). Foto: Getty Images.

Tofarvet. Det er på tide at slippe traumet over at have farvet sit hår tofarvet op gennem 00'erne i bedste Christina Aguilera-stil. Trenden er tilbage. Se bare, hvordan sangeren Dua Lipa mestrer de sort/hvid lokker, eller sangeren Billie Eilish, der har haft gang i neonfarvepaletten. Kombinationen af farver kan varieres uendeligt – det er kun fantasien, der sætter grænser.

faceframe haar.jpg
Rina Sawayama. Foto: Getty Images.

Indrammet. En anden farvetrend er 'face-framing', hvor ansigtet indrammes med farvede totter i en anden (gerne lysere) farve end den resterende del af håret. Totter som disse går under navnet 'money piece highlights', og du kender dem måske fra Beyoncé? Vælger du mere naturlige nuancer, som lægger sig op ad din egen hårfarve, får du et mere blødt udtryk, mens udtrykket bliver mere cool, hvis du går med en mere sprælsk neonfarve som den japanske sanger og model Rina Sawayama.

balayage.jpg
Jessica Biel (tv.) og Gisele Bünchen (th.). Foto: Getty Images.

Balayage. Er du ikke så meget til vilde, vedligeholdelseskrævende farver, er balayage måske noget for dig. Farveteknikken har været er kæmpehit de sidste par år, og den fungerer stadig. Tricket er, at man undlader at farve bunden, og farver længderne fra lysest til lidt mørkere op mod rødderne, og dermed bliver udgroningen aldrig lige så markant. Det betyder altså, at du ikke skal bruge lige så meget tid og penge på at vedligeholde dit hår.

ensfarvet_roede toner.jpg
Emma Stone (tv.) og Rihanna (th.). Foto: Getty Images.

Røde nuancer. Efter en sommer med 'surferhår', vil vi have et sundere udseende og mere glansfuldt hår, og det er både en glossing eller helfarve leveringsdygtige i. Denne sæson ser vi særligt gyldne og røde nuancer vinde frem. Tænk kastanjerødt a la Emma Stones eller mere intenst som Rihannas rubinrøde hår.

Tip!

Er der en af disse frisurer, som er lige dig? Højreklik på billedet, tryk ”Åben billede på ny fane” og tast CTRL samt P på dit tastatur for at printe. Hvis du ikke har en printer, kan du bogmærke denne artikel og vise det på din smartphone. God fornøjelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Hår, Frisurer, Trends og Skønhed