Ane Lynge-Jorlén

Foto: Jens Markus Lindhe, Andreas Stenmann og presse Ane Lynge-Jorlén er modeforsker, lektor og kurator og tidligere kritiker på Weekendavisen.

Ane Lynge-Jorlén: ”Den fører mig gennem de mest adrenalinladede præstationer uden svedlugt og -mærker”

Ane Lynge-Jorlén, kvinden med den smarte, krøllede page og den enorme viden inden for nichemode, viser her et moodboard med alle de ting, hun elsker at gøre, godt gad eje og glæder sig til at opleve.

Ane Lynge-Jorlén, kvinden med den smarte, krøllede page og den enorme viden inden for nichemode, viser her et moodboard med alle de ting, hun elsker at gøre, godt gad eje og glæder sig til at opleve.

Ane Lynge-Jorlén, 43, er direktør for designprisen Designer’s Nest, modeforsker og forfatter til bøgerne Niche Fashion Magazines og Fashion Stylists: History, Meaning and Practice, der udkommer til sommer. Hun er vild med nichemode, avantgardetøj og collectable design og glæder sig til Heartland Festival (som vender stærkt tilbage i 2021), Chart Art Fair og den ugentlige papiravis.

The Thirst af Marie Lund hos Galleri Nicolai Wallner, Nicolaiwallner.com.jpg

“Marie Lund er en god, gammel veninde, og hendes forståelse for materialitet og historie og brug af allerede eksisterende objekter, der ændres eller sættes ind i nye sammenhænge, rammer mig dybt. Jeg ønsker mig et af hendes ‘gardinværker’, hvor gamle blegede gardiner, der bærer på historier fra de steder, de har hængt, er spændt op på rammer.”

'The Thirst' af Marie Lund hos Galleri Nicolai Wallner, Nicolaiwallner.com

LÆS OGSÅ: Else Skjold: ”Modedesignere, der skaber tøj til rigtige mennesker, får succes”

Tørbørste fra Karmameju.jpg

“Jeg bruger Karmamejus bodylotion til kroppen, og på en god dag med masser af tid får hele kroppen en tur med deres ioniske tørbørste.”

Recharge Ionic Body Brush fra KARMAMEJU, 480 kr. (sponsoreret link)

avis.jpg

“Jeg holder Weekendavisen og har tidligere også skrevet for den. Hver fredag glæder jeg mig til de velskrevne og velresearchede artikler. En papiravis med den tyngde er en luksus.”

Weekendavisen, abonnement fra 99 kr. 

Togo af Michel Ducaroy for Lignet Roset.jpg

“Vi mangler en lille loveseat-sofa til vores spisestue, hvor man kan drikke et glas eller snacke inden middagen. Jeg har længe gerne villet have en Togo designet af Michel Ducaroy og må i gang med at lede på auktioner.”

Togo af MICHEL DUCAROY for Ligne Roset, fra 16.000 kr.

ling DNA DoNotAge.jpg

“Jeg passer og plejer ­myreflittigt min hud med produkter fra Ling. Jeg bruger hele serien og er særligt glad for deres sera og cremen DNA.”

 DNA Do Not Age Creme fra LING SKINCARE, 750 kr.

Cisternerne Hiroshi Sambuichi the Water. Foto- Jens Markus Lindhe.jpg.jpg

“Jeg holder meget af udstillingsstedet Cisternerne og har haft nogle vild kunstoplevelser i de fugtige underjordiske rum, der emmer af historie.”

Cisternerne.dk

BCXSY hos Anna Black 9.700 kr..jpg.jpg

“Jeg elsker Black Store på Gammel Kongevej på Frederiksberg, som har et meget velkurateret udvalg af mode og brugskunst. Jeg vil gerne have et BCXSY-tæppe, der er vævet af beduinkvinder, som er organiseret i en nonprofitorganisation, der styrker kvindernes vilkår og støtter deres håndværk.”

BCXSY hos Black Store, 9.700 kr.

LÆS OGSÅ: Jérôme Dreyfuss: “Jeg græd hver gang, nogen genkendte mig på gaden”

8. MICHAEL OLESTAD.jpg

“Den norske designer Michael Olestad har virkelig markeret sig de sidste par år med konceptuelle kollektioner. Jeg gad godt at have denne brune blazer.”

Blazer fra MICHAEL OLESTAD, 6.540 kr.

1_Granary_Issue_6_Cover.jpg

“Jeg holder meget af magasinet 1 Granary, både online og på print, som er lavet af Olya Kuryshchuk og hendes team. Det fokuserer på nyuddannede, mere eksperimenterende designere, som arbejder mod normerne. Det seneste nummer handler specifikt om kreativitet, men også en kritik af vilkårene for at skabe mode i vækstlaget.”

1Granary, Issue 6, hos 1Granary.com, 175 kr.

MAISON MARGIELA.jpg

“Jeg køber ikke særlig meget tøj, men bruger mit tøj i mange år og køber klogt og ting af høj kvalitet. Jeg ved, hvad der klæder mig og går bevidst efter avantgarde detaljer, hvor der er et element, der forstyrrer og overrumpler. Margiela er en all-time favourite. Der er særligt et par kombinerede jeans og habitbukser, som jeg ærgrer mig over, at jeg ikke købte, og som jeg stadig er på jagt efter på fx Vestiaire.”

Fredrik Paulsen hos Etage Projects.jpg.jpg

“Jeg er meget begejstret for collectable design, som vi også har en del af i vores hjem. Jeg synes, at grænsen mellem design og kunst og sammensmeltningen af funktion og værk, er fascinerende. Etage Projects er eminente til det felt, og jeg gad godt at have Fredrik Paulsens anodiserede aluminiumssofabord.”

FREDRIK PAULSEN hos Etage Projects, pris på forespørgsel 

CHART ART FAIR fotograferet af Niklas Vindelev.jpg.jpg

“Chart på Kunsthal Charlottenborg har et ambitiøst program, der viser nordisk samtidskunst og samtidig brillerer med et talkprogram, arkitekturpavilloner skabt af vækstlaget og en gårdfest af kaliber.”

Chart Art Fair 28.-30. august på Kunsthal Charlottenborg. Chartartfair.com 

GettyImages-629580951.jpg.jpg

“Jeg har skåret radikalt ned på mine flyrejser, så de sidste par år har den stået på tog- og bilferie i Europa. Man kan komme langt på den måde, både i kilometer og mentalt. Til sommer skal vi med biltog til Toscana, hvor vi har lejet en eco lodge med udsigt til olivenlunde, og hvor jeg elsker at dase i den varme kilde Fosso Bianco. Min mand er svensk, og vi har sommerhus i Sverige, hvor vi skal være resten af sommeren.”

LÆS OGSÅ: Her er, hvad der kan blive 20'ernes tre største trends

deodorant-roll-on--3oz_1_all_day_only_copy_10.28.19.psd.jpg

 


“Efter at have prøvet mange deodoranter fra den naturlige hylde, inklusive krystaldeodoranter, der ikke holder, hvad de lover, har jeg endelig fundet en effektiv deo uden aluminium. Den fører mig gennem de mest adrenalinladede præstationer uden svedlugt og -mærker.”

Roll-On Deodorant fra REAL PURITY, 179 kr. 

FREYA DALSJØ.jpg

“Freya Dalsjø balancerer avantgarde og sensualitet. Dette mere seriøse look er lige mig.”

Skjorte, 1.870 kr. Bukser, 2.830 kr., begge fra FREYA DALSJØ

AARSTIDERNE.jpg

“Miljø og økologi spiller en stor rolle i mit liv og mine madvaner. Derfor får jeg Aarstidernes flexitarkasse fire dage om ugen.”

FlexitarKassen fra AARSTIDERNE, 360 kr. 

Courtney1.jpg

“Udstillingen Absent Bodies på Designmuseum Danmark viser fem af årets Designer’s Nest-finalister fra Danmark, Sverige, Norge og Finland, som alle arbejder med alternativ formgivning af kroppen. Billedet er af Courtney Makins, som har lavet tøjskulpturer med et sukkerlag, der kan skylles af, så tøjet kan bruges på kroppen.”

'Absent Bodies' af Courtney Makins på Designer’s Nest på Designmuseum Danmark, 2. april – 13. september 2020. Designmuseum.dk

Heartland_Katrine_Møbius_25.jpg

“Heartland Festival markerer starten på sommeren med en begavet festival, hvor der er et højt kulturlixtal og totaloplevelser af talks, økologisk gourmetmad, musik og kunst i det fri.”

Heartlandfestival.dk er udskudt til 2021.

Se, hvad vi ellers skriver om: Trends, Design, Interview og Livsstil