Isabel Friis-Mikkelsen: "Jeg elsker smukke stiletter"

Foto: Pernille Ringsing sabel er her i frakke fra Whiite, top fra Victoria’s Secret, bukser fra S’nob de Noblesse og sko fra Christian Louboutin.

Isabel Friis-Mikkelsen: Her er skoen, jeg altid slider op

Isabel Friis-Mikkelsen har en garderobe fyldt med feminine kjoler, som hun til hverdag kombinerer med flade ballerinasko – og hun har altid et par liggende parat et sted, både på arbejde og hjemme. Til fest bliver ballerinaerne erstattet af ultrahøje stiletter.

Isabel Friis-Mikkelsen har en garderobe fyldt med feminine kjoler, som hun til hverdag kombinerer med flade ballerinasko – og hun har altid et par liggende parat et sted, både på arbejde og hjemme. Til fest bliver ballerinaerne erstattet af ultrahøje stiletter.

Hvad kendetegner din stil?
Feminin og klassisk med rene linjer. Jeg er ikke til det spraglede, men går meget i sort. Med sort er det nemt at se velklædt og cool ud. Jeg går desuden rigtigt meget i kjoler. Jeg kan godt lide det feminine ved en kjole – som også tit er mere behagelig at have på end f.eks. jeans. Om aftenen elsker jeg at kombinere en kjole med høje stiletter og til hverdag med et par ballerinaer. Jeg har altid et par ballerinaer gemt et sted – både hjemme og på arbejde. Og jeg slider dem op. Jeg har netop smidt syv par ud, der ikke kunne mere. Ballerinaer gør looket lidt mere feminint end for eksempel sneakers, som jeg først for nylig har købt et par af.


Det mest ekstravagante i Isabels garderobe er pelsen fra Kløve & Lønberg, som Isabel enten bruger til en kjole eller dresser ned med grå jeans og en hvid T-shirt.

Hvilke designere inspirerer dig – både udenlandske og danske?
Jeg er vild med Tom Ford og Saint Laurent. Når jeg er i deres butikker, er der ikke noget, jeg ikke kan lide. Jeg kan selvfølgelig ikke købe en læderjakke til 40.000 kr., men den rå og enkle stil er inspirerende. Jeg er også meget glad for Magali Pascal, der er lidt mere feminint, f.eks. med blonder, og danske Whiite, der har mange gode kjoler, især til hverdagsbrug.

Hvad har du meget af i din garderobe?
Uden tvivl kjoler og stiletter. Jeg elsker smukke stiletter, særligt fra Louboutin, og har endda to par, der er så smukke, at jeg ikke har kunnet få mig selv til at gå i dem endnu. Så de står og venter på en særlig anledning. For mig er det enten helt høje sko eller helt flade ballerinaer, for det er flottest til kjoler – hæle i mellem-højde er jeg ikke til.

Hvor shopper du?
Jeg shopper, når jeg er på ferie i for eksempel Los Angeles, fordi det er der, man har tid, og i København kan jeg godt lide den sorte, rå og sexede stil hos Iil7.

Har du en særlig shoppestrategi?
Jeg kredser ofte om noget, jeg har set og tænker længe over det, inden jeg beslutter mig. Til gengæld fortryder jeg meget sjældent. Jeg går efter det, jeg synes, er smukt, og som jeg bliver glad af at se på, når det hænger i skabet.


TV: Der har sneget sig et par enkelte sneakers fra Adidas ind i Isabels ellers feminine garderobe – her sammen med et sporty sæt fra Wood Wood. TH: Ballerina-samling fra H&M, Geox, Prada og Miu Miu. Taskerne er fra Christian Louboutin og Mulberry.


Beautyqueen. Dufte fra Cartier, makeup fra Chanel, serum fra Beauté Pacifique og hårprodukter fra Milkshake.

Hvad er dit bedste køb nogensinde – som du stadig har?
Mine stiletter. Jeg elsker dem allesammen. Og så er det uden tvivl og sammenligning min brudekjole (Isabel Friis-Mikkelsen giftede sig 13. september med komikeren Casper Christensen, red.). Den er lavet af Stasia med blonder i vintage-Chanel-stil.

Hvad er dit nyeste køb til efteråret?
Et par høje, lysebrune ruskindsstøvler fra Gucci. Dem vil jeg bruge til en kjole til hverdag. Jeg vil desuden gerne have lidt mere læder – det sidder fantastisk og er samtidig blødt og behageligt at have på.


Nye stiletter fra Christian Louboutin, der venter på, at Isabel nænner at tage dem i brug.


Isabels 3 bedste tips din stil:
1/ Hold dit look enkelt, og begræns brugen af farver til bare en eller to. Så bliver looket mere stilrent.
2/ Vælg det, der virkelig klæder din krop. Tænk på, om det sidder lige så godt eller bedre end noget, du allerede har. Hvis ikke, så lad være med at købe det.
3/ Sørg for at pleje dit hår, så det ser smukt og sundt ud. Lad en god hårkur sidde i en halv dag, når du holder fri eller er på ferie.


LÆS OGSÅ: Se Otilia Van Polds glamourøse garderobe

Fakta

28-årige Isabel Friis-Mikkelsen er indehaver af blow dry-salonen Blow i København. Det er den første af sin art i Danmark, hvor du kan få stylet dit hår f.eks. inden en fest og få ordnet negle m.m.
Se, hvad vi ellers skriver om: Casper Christensen og Stil