Saskia De Brauw Age
SPONSORERET indhold

”Jeg behøver ikke at arbejde mere end en gang om ugen”

Saskia De Brauw er egentligt langt over pensionsalderen i modelbranchen, men stadig blandt de mest brugte hos Chanel, Louis Vuitton og Prada

Af: Kristian Hindø-Lings Foto: PR
29. sep. 2016 | Mode | Eurowoman

Mange af verdens mest eftertragtede modeller er blevet modeller ved et tilfælde, og de har hele deres barndom været både for langlemmede og for høje.

LÆS OGSÅ: Derfor hitter danske modeller på catwalken

Den 35-årige hollandske model havde aldrig drømt om at blive model, men det blev hun for alvor efter at have gået på kunstskole i København. En by, som hun elsker, da den minder hende om Amsterdam.

LÆS OGSÅ: Nu skal kjolerne være korte!

Saskia er muse for Karl Lagerfelds Chanel og fast model hos modehuse som Prada, Louis Vuitton og Marc Jacobs. Vi mødte hende under Zalandos modemesse, Bread&Butter, som hun også er kampagneansigt for.

Hvordan blev du model?

– Jeg havde aldrig drømt om at blive model. Jeg var 16 år, gik i gymnasiet og blev opdaget i metroen. Det blev ikke til det helt store, og på et tidspunkt stoppede jeg helt for at begynde på kunstskole. Det var først, da jeg var færdig på kunstskolen, at jeg begyndte at arbejde som model igen, selvom jeg på det tidspunkt havde nået en vis alder. Der var nogen, som troede på mig.

Hvordan er din hverdag?

– Jeg behøver ikke at arbejde mere end én gang om ugen, så jeg står op, spiser morgenmad, drikker kaffe, og dyrker yoga. Hver dag.

Du rejser meget med modelarbejdet. Hvordan overlever du alle de lufthavne?

– Det gør jeg heller ikke. Jeg er udmattet! Imellem de mange skift fra fly til fly bruger jeg pauserne på yoga, sunde mellemmåltider og på at tænke positivt. Hvis du har et positivt sind, er det som om, at din krop bare følger mig. Det er det vigtigste.

Et billede slået op af Zalando (@zalando) den 26. Sep 2016 kl. 8:49 PDT

 

Har du en mærkelig rejsevane?

– Jeg rører ikke maden, som bliver serveret på flyene, så jeg har altid mine egne måltider med – også selvom det er en 10 timers lang rejse. Dadler, figner og salater får mig til at have det godt i min krop, og gør det nemmere at holde gejsten oppe.

Hvad synes du om Berlin, hvor vi i dag befinder os i forbindelse med Bread&Butter?

– Berlin er en af de byer, jeg ville ønske, at jeg kendte bedre. Jeg kunne sagtens se mig selv bo her. Der er en god stemning, men jeg bliver altid transporteret rundt med mine venner under armen, så jeg har ikke fundet mine egne favoritter. Endnu.

Hvordan holder du dig smuk?

– Jeg spiser sundt, cykler fra sted til sted, går lange ture og dyrker yoga. Rosenvand og argan olie er min huds bedste ven. Rosenvand i ansigtet og argan olien over hele kroppen. Simpelt, sundt og godt. Jeg køber det på Naturalspasupplies, som en engelsk pige står bag. Hun har alt fra trætandbørster til de reneste skønhedsprodukter.

Hvordan belønner du dig selv efter en lang dag med arbejde?

– Et meget varmt bad med lavendelolie og massage. Så har jeg det godt.

Hvad gør du, når du ikke længere skal arbejde som model?

– At være model hjælper mig med at opnå andre ting i min karriere. Jeg møder så mange interessante mennesker, og man skal huske, at et arbejde som model er et trin videre og ikke for evigt. Jeg laver en masse kunst, og mit modelarbejde er et godt middel til at få min kunst frem i verden. Jeg har lige lavet en kunstbog og er i gang med den næste.

Er der et spørgsmål, som du ikke bryder dig om?

– "Hvad er din personlige stil?" Det bliver jeg altid spurgt om, og jeg aner ikke, hvad jeg skal svare. Det er svært at beskrive min stil, når jeg ikke går så meget op i det.

LÆS OGSÅ: En fuld barbering af ansigtet har flere fordele, end du tror

LÆS OGSÅ: Sådan lærer du at sige nej

LÆS OGSÅ: Her får du efterårets 10 flotteste frakker på tilbud