designeren bag binné
SPONSORERET indhold

Katrines designs hitter på Instagram: ”Jeg udvikler kun nye produkter, når jeg selv står og mangler dem i garderoben”

Katrine Binné kreerer skræddersyede garderobeklassikere af reststoffer og sælger dem under navnet Binné på Instagram. Hun har altid vidst, at hun ville gå selvstændig, og således gjort. Missionen er at vise, at mode kan gøres bæredygtigt.

Af:: Julie Bruun Lund Foto: Privat
16. mar. 2021 | Mode | ALT.dk

Fortæl os lidt om dig selv?

”Mit navn er Katrine Binné, og jeg bor på Frederiksberg i København. Jeg er født i London og har boet i Paris, men det er i København, at jeg har hjemme. Det er også her, jeg har værksted, og hvor min systue og skrædder hører til.

Jeg er vokset op i en familie af selvstændige, og mit kompas i livet, min mor, har arbejdet indenfor modebranchen hele min barndom, så det kunne næsten ikke undgås, at jeg en dag skulle kaste mig ud i et eventyr som hendes.

Jeg er ikke uddannet designer, og alt, hvad jeg ved om håndværket, er selvlært. Jeg er uddannet indenfor kommunikation, men har altid arbejdet i kreative virksomheder. Min tilgang til at arbejde med design er per automatik derfor også en smule alternativ, og jeg arbejder mest ud fra min intuition. Mit mål med Binné er at vise, at mode kan gøres bæredygtigt.”

Hvordan opstod idéen til at starte Binné?

”Jeg har altid haft på fornemmelsen, at jeg en dag skulle gå selvstændig, men med hvad og hvornår, har jeg ikke vidst. Hvad jeg vidste var dog, at jeg var træt af det overforbrug, som store dele af modebranchen (desværre) er skyld i, og at jeg havde lyst til at gøre op med det.

Heldigvis har jeg nogle seje veninder, som gav mig modet til at kaste mig ud i at lave mit eget. Jeg startede stille ud og fik skræddersyet en skjorte, som jeg selv manglede i garderoben, af nogle vintagetekstiler, jeg havde forelsket mig i. I dag er den en af vores mest populære designs, og nu har den fået selskab af en masse andre garderobefavoritter, der alle er skræddersyet af reststoffer.”

designeren bag binne_4.jpg
Alle designs er skræddersyet af reststoffer.

Hvor kommer navnet Binné fra?

”Det er min mands efternavn. Vi blev gift i januar 2020, så nu er det også mit.”

Hvad gør du dig af tanker, når du laver et nyt produkt?

”Det er meget enkelt: Jeg udvikler kun nye produkter, når jeg selv står og mangler dem i garderoben, og de må kun blive til virkelighed, hvis jeg har mulighed for at sy dem i reststoffer.

Hele pointen med Binné er, at du ikke skal købe nyt hele tiden, men kun, når du mangler, og kun, når du virkelig ønsker dig det. Og har du brug for særlige mål eller ønsker til designet, tilbyder vi altid at lave justeringer, hvilket må siges at være skønheden ved made-to-order. På den måde bliver det, du køber hos Binné – forhåbentligt – garderobefavoritter, som lever år efter år.”

designeren bag binne_5.jpg
Binné laver også de fineste jakker.

Hvad er din særlige signatur?

"Jeg får alt skræddersyet, hvilket kan ses, når du står med tøjet i hånden. Og så arbejder jeg stort set kun med vintagetekstiler – gerne i tern eller farver. Det er vigtigt, at mit tøj føles rart at have på, så silhuetterne er typisk oversize, og så forsøger jeg at gøre designet så enkelt, som muligt, så tøjet bliver tidløst, og dermed forlænger levetiden i garderoben.”

Hvad/hvem inspirerer dig?

”Mine designs opstår enten, når jeg står med et bestemt tekstil i hånden, eller når jeg har et behov i min egen garderobe, som jeg ikke kan få opfyldt andre steder. De sidste par sommersæsoner har jeg manglet en god sommerkjole, og den går jeg lige pt. og samler inspiration til. Inspirationen kan komme alle steder fra: Mine veninder, en gåtur i København, boligindretning, at samarbejde med andre virksomheder eller fra kunst. Men kjolen kommer først til live, når jeg har den perfekte pasform i hovedet, og det rigtige stof mellem hænderne.”

designeren bag binne_1.jpg
Easy Pants fra Binné,

Hvad er dit mest solgte produkt?

”Det afhænger virkelig af sæsonen – frakker om vinteren, skjorter om sommeren – men vores Easy Pants er superpopulære og bliver bestilt hver uge, året rundt. Og ofte kommer kunderne tilbage efter et ekstra par. Måske fordi, de er ukomplicerede: Nemme at hoppe i om morgenen, og gode både til hverdag og fest. Det er virkelig verdens mest komfortable – men pæne (vigtigt!) – bukser. Hvis jeg selv skal sige det, ha ha.”

designerne bag binne_2.jpg
Wrap Shirt fra Binné.

Hvilke af dine designs er du mest stolt af?

”Jeg er rigtig stolt af min Wrap Shirt, fordi det var en idé, jeg havde haft i hovedet længe, og som jeg – og vores skrædder – formåede at gøre til virkelighed. Jeg designede den, da jeg var gravid med vores søn, og den er derfor tiltænkt voksende maver, bryster, der ammer, og alt derimellem. Nogle af mine veninder bruger den, når de skal til fest, flere kunder har købt den til efterfødselsgarderoben, og så er der endda også mænd, der går i den. Det er jeg stolt af, for mit brand er ikke nødvendigvis henvendt en bestemt målgruppe, men til alle, der drømmer om lige netop dét tøj, Binné laver.”

Har du nye ideer på tegnebrættet?

”Altid. Og altid lidt for mange, så det gælder om at sortere i dem. Lige nu arbejder jeg på et sommersæt, et samarbejde med min veninde, modellen Caroline Bille Brahe, udvidelse af vores børnetøj, en taske og jeg kunne blive ved…”

Dine tre yndlingsdesignere?

”Der var engang, hvor jeg kunne liste samtlige designere fra den internationale modebranche op, men jeg må indrømme, at de store, traditionelle modebrands ikke længere siger mig noget.

Jeg synes til gengæld, at de franske børnetøjsmærker som Bonpoint og Bonton kan noget helt særligt. Det samme gælder Farrow & Ball, der altid inspirerer med deres smukke maling og tapet. Og så er jeg imponeret over Sophie Bille Brahes smykker.”

Hvilke designere indenfor samme fag følger du på Instagram?

”Jeg synes ikke nødvendigvis, at Binné hører under et bestemt fag som ”tøj” eller ”mode”, men nærmere en måde at arbejde på – nemlig made-to-order. Det er også typisk de virksomheder, der arbejder på samme måde, jeg bedst kan lide at følge. Eksempelvis min værkstedspartner, @deima_knitwear, der laver striktøj, eller engelske @tessnewallstudio, der maler tapet, kunst og møbler på bestilling.”

Anbefalet til dig