Louis Vuitton
SPONSORERET indhold

Louis Vuitton lancerer stort, skørt og særligt samarbejde

Jeff Koons møder Louis Vuitton i nyt og overraskende samarbejde.

Af: Kristian Hindø-Lings Foto: Getty Images
12. okt. 2017 | Mode | Eurowoman

Mode og kunst har altid lånt fra hinanden. Et eksempel er Rei Kawakubos kunstværker, som sæson efter sæson skabet kunst for Comme Des Garçons.

LÆS OGSÅ: Sæsonens 50 bedste tasker

Et andet er Jonathan Andersons skulpturelle og dragende kjoler for både Loewe og modehuset af eget navn, J. W. Anderson. Og så er der Karl Lagerfelds legende Chanel-univers, der senest præsenterede en kollektion med kapper af plastik, skærmlignende solbriller og et ægte vandfald. 

Chanels forår- og sommerkolletion 2018.

Dertil kommer, at mange modehuse med respekt for sig selv har haft deres kollektioner udstillet på verdenskendte museer, og at modehuse ofte sponsorerer store kunstudstillinger.

Også det franske hus Louis Vuitton har vist deres kærlighed til kunsten. Igennem årene har de samarbejdet med kunstnere som Yayoi Kusama, Stephen Sprouse og Olafur Eliasson – en række samarbejder omkring kunstværker, kollektioner og shows, der i 2014 kulminerede i ’Foundation Louis Vuitton’: Louis Vuittons eget kunstmuseum, der er tegnet af Frank Gehry og i dag ligger Paris.

Og nu er det netop annonceret, at den kontroversielle amerikanske kunstner Jeff Koons, som du måske kender for hans enorme ballondyr, bliver den næste i rækken, når han for anden gang i år skaber en eksklusiv kollektion for Louis Vuitton.

- Vi [Louis Vuitton og Jeff Koons, red.] vil skabe noget, der ved brug af teksturer, farver og materialer kommunikerer med kunden og skaber noget, der er eftertragtet. Louis Vuitton gør dette, og min kunst forsøger at gøre det samme gennem en tilbedelse af håndværket. Jeg ville have, at samarbejdet blev kunst. Jeg synes, at taskerne, er blevet kunst, siger Jeff Koons.

Samarbejdet lander den 28. april 2017 og består af tasker og tilbehør med ikoniske malerier printet på, der alle er genskabt af den amerikanske kunstner. Du kan altså få tilbehør fra Louis Vuitton med kunstværker af nogle af de største kunstnere, som både tæller da Vinci, Titian, Rubens, Fragonard og Van Gogh, printet på din taske, din pung eller dit tørklæde.

Her ses taskerne, pungene og tørklæderne.

Dette er første del af et større samarbejde med kunstneren. De kommende samarbejder mellem Louis Vuitton og Jeff Koons vil blive annonceret løbende. Vi holder dig opdateret.

LÆS OGSÅ: 10 kunstneriske Instagram-profiler, du skal følge

LÆS OGSÅ: Pernille Teisbæk: "Siden jeg var helt lille, har jeg været draget af Louis Vuitton"

LÆS OGSÅ: Live: Se Louis Vuittons nye kollektion fra første række

Her ses resultatet af samarbejdet mellem Louis Vuitton og Jeff Koons – alle med Jeff Koons rekonstruktion af det berømte Louis Vuitton-monogram. En højst uvant rekonstruktion, der nu viser Jeff Koons initialer. Det er første gang, at Louis Vuitton har tilladt sit ikoniske monogram at blive omformet.

Taskerne koster fra 15.600 kr. og er i butikkerne fra d. 27. oktober 2017. 

Anbefalet til dig