Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Louis Vuitton
Foto: Getty Images

Jeff Koons skaber tasker for Louis Vuitton

Louis Vuitton lancerer stort, skørt og særligt samarbejde

Jeff Koons møder Louis Vuitton i nyt og overraskende samarbejde.

Mode og kunst har altid lånt fra hinanden. Et eksempel er Rei Kawakubos kunstværker, som sæson efter sæson skabet kunst for Comme Des Garçons.

LÆS OGSÅ: Sæsonens 50 bedste tasker

Et andet er Jonathan Andersons skulpturelle og dragende kjoler for både Loewe og modehuset af eget navn, J. W. Anderson. Og så er der Karl Lagerfelds legende Chanel-univers, der senest præsenterede en kollektion med kapper af plastik, skærmlignende solbriller og et ægte vandfald. 

Chanels forår- og sommerkolletion 2018.

Dertil kommer, at mange modehuse med respekt for sig selv har haft deres kollektioner udstillet på verdenskendte museer, og at modehuse ofte sponsorerer store kunstudstillinger.

Også det franske hus Louis Vuitton har vist deres kærlighed til kunsten. Igennem årene har de samarbejdet med kunstnere som Yayoi Kusama, Stephen Sprouse og Olafur Eliasson – en række samarbejder omkring kunstværker, kollektioner og shows, der i 2014 kulminerede i ’Foundation Louis Vuitton’: Louis Vuittons eget kunstmuseum, der er tegnet af Frank Gehry og i dag ligger Paris.

Og nu er det netop annonceret, at den kontroversielle amerikanske kunstner Jeff Koons, som du måske kender for hans enorme ballondyr, bliver den næste i rækken, når han for anden gang i år skaber en eksklusiv kollektion for Louis Vuitton.

I forbindelse med det første samarbejde, der ramte butikkerne den 28. april 2017 og bestod af tasker og tilbehør med ikoniske malerier printet på, sagde Jeff Koons i en pressemedelelse:

- Vi [Louis Vuitton og Jeff Koons, red.] vil skabe noget, der ved brug af teksturer, farver og materialer kommunikerer med kunden og skaber noget, der er eftertragtet. Louis Vuitton gør dette, og min kunst forsøger at gøre det samme gennem en tilbedelse af håndværket. Jeg ville have, at samarbejdet blev kunst. Jeg synes, at taskerne, er blevet kunst.

Du kan altså få luksuriøse tasker fra Louis Vuitton med kunstværker af nogle af de største kunstnere som både tæller François Boucher, Paul Gauguin, Edouard Manet, Claude Monet, Nicolas Poussin og J.m.W. Turner printet derpå.

Her ses resultatet af samarbejdet mellem Louis Vuitton og Jeff Koons – alle med Jeff Koons rekonstruktion af det berømte Louis Vuitton-monogram. En højst uvant rekonstruktion, der nu viser Jeff Koons initialer. Det er første gang, at Louis Vuitton har tilladt sit ikoniske monogram at blive omformet.

Taskerne koster fra 15.600 kr. og er i butikkerne fra d. 27. oktober 2017. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Design, Trends og Tasker