Mathilde Augusta Dam
SPONSORERET indhold

"I mine øjne skal vi omfavne alle de små 'uperfekte' livs- og aldringstegn meget bedre, end vi gør i dag"

Hun elsker at ændre sine rutiner dagligt, er kæmpe naturelsker og sætter efter et hårdt år pris på hvert et hårstrå på hovedet. Content creator Mathilde Augusta Dam har én gang for alle besluttet sig for at tage sig god tid til alt det, som gør livet værd at leve.

Af: Sine Gerstenberg Foto: Privat og PR
05. aug. 2022 | Mode | ALT for damerne

Mine morgener… starter altid forskelligt ud, men ofte med bevægelse – enten De fem tibetanere, et havdyp, en løbetur med min hund eller reformer. Det giver endorfiner i kroppen og dopamin til hjernen. Ren eufori. Jeg er min egen chef, hvilket giver mig mulighed for en fleksibel hverdag – sådan rundt regnet da. Jeg trives ikke i et hamsterhjul af ren comfort zone.

En ting er dog fast: Jeg vælger altid mit fokus og byder dagen velkommen. Min tilgang til livet er holistisk. Det hele hænger sammen, og alt er energi. Så mit råd til en god start er: Modtag dig selv i spejlet med et smil, omfavn den nye dag med alle dets mange magiske muligheder, og husk at være taknemlig.

At pleje min hud betyder… selvkærlighed og selvomsorg. For at være helt ærlig har hudpleje aldrig været det helt store interessefelt for mig. Måske fordi jeg først med årene har fået fokus på at tage mig lidt ekstra tid til mig selv? De fem-ti minutter, jeg nu bruger på at pleje min hud hver morgen og aften, er også blevet en lille mindfulnesspraksis. Tænk, at det skal være svært at sætte ti minutter af kun til sig selv hver dag? Hvis man ikke har tid til det, så skal man måske genoverveje sine prioriteter i livet, eller også har man muligvis for travlt.

LÆS OGSÅ: "Uanset hvor lækker du er, vil dit udseende ændre sig med tiden"

Jeg lægger makeup, når… jeg skal ud ad døren. Til møder. Ofte meget lidt. Jeg er mest til det naturlige look. Dog kan jeg ikke fraskrive mig min vægt i ascendanten – forfængelig i dén grad! Om jeg vil det eller ej. Min makeuprutine er ret simpel. En BB cream var en vidunderopfindelse for mig i sin tid. Let og naturlig. Så vegansk mineralpudder fra Jane Iredale og lidt kindrødt. På de helt grå dage kan jeg anbefale Hoola-bronzeren fra Benefit. Til sidst en børste til brynene, et lille buk til vipperne, og lidt fugt til læberne fra yndlingsmærket Ficus Folium, som købes hos Lubarol.

Hvis min hud slår ud, er mit trick… at lade den være. Jeg tror på, at det hele hænger sammen. Huden skal fodres indefra. Så hvis min hud begyndte at slå ud, ville jeg tænke ”hvad stresser mig?”, ”hvad spiste jeg?”, eller ”er jeg i en hormonel periode?””.

Jeg plejer mit hår med… mindst muligt. Jeg var i kemoterapi sidste sommer, så jeg nyder derfor p.t. hvert et hårstrå og vil blot give nye hårstå og rødder de mest naturlige og bæredygtige omgivelser. Under forløbet blev jeg meget opmærksom på alt i kroppen. Ligeledes hårrødderne. Jeg forsøger at gøde de nye hårstrå med kærlighed, hvorfor jeg er meget opmærksom på, at mine produkter er økologiske og naturlige.

LÆS OGSÅ: "Det er virkelig effektivt, hvis man har et akut behov for at slippe af med en bums"

Jeg har altid haft vildt langt hår, men nu har jeg i dén grad fået øjnene op for kort hår, som vokser på mig, og som jeg er yderst taknemlig for. Det, der er vokset ud, er meget mørkt, så jeg dyrker et fugtigt og naturligt look – dog i selskab med en masse stylinggelé eller saltvand. Det er totalt uvant for mig, da jeg er vant til at vaske mit lange blonde hår hver dag med en masse balsam og silvershampoo.

Hvis jeg kunne sige én ting til mine medsøstre, ville det være… at vi møder det, vi indeholder – sådan siger loven om konstruktiv og destruktiv interferens. Du skaber kemi i din egen krop gennem dine tanker. Dét minder jeg i hvert fald mig selv om hver dag. Jeg har været nogle rimeligt tough perioder igennem, og af den grund har jeg lært på den hårde måde, hvor fantastisk dejligt livet kan være, selv i orkanens øje. Det er måske en kliché, men yderst essentielt; tanker skaber følelser, som skaber handling. Du kan meget mere, end du tror.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået, fik jeg af… af en overlæge, Bodil, på Rigshospitalet, som hun gav mig efter tre store operationer: ”Du har fået livets smukkeste tatoveringer”. Herudover blev jeg forleden mindet om af skønne Julie Steincke, at ”vi skal snakke mindre om anti-ageing og mere om healthy ageing”. I mine øjne skal vi omfavne alle de små ”uperfekte” livsog aldringstegn meget bedre, end vi gør i dag. Alt handler ikke om at være perfekt. Vores hud fortæller ofte en fin historie. Giv rynkerne og arene en masse fugt og kærlighed, så de kan stråle endnu mere.

LÆS OGSÅ: "Det er sådan, din makeup kommer til at se "flawless" ud"

Nutidens skønhedsideal er… et glansbillede af virkeligheden og forhåbentlig på vej mod noget naturligt. Jeg tror og håber, at de sidste år har bevirket, at vi har lidt mindre fokus på overflade og mere fokus på andre værdier. Det er som om, der er blevet rusket en smule i os alle. Så måske er det bare tid til at løsne lidt op og omfavne os selv meget mere, end vi har gjort før. Alt skal ikke være perfekt. Heller ikke et givent skønhedsideal.

Det sted, jeg er i livet, netop nu, er… en god smoothie af noget helt enormt skønt, taknemmeligt og lykkeligt. Og rimeligt tough.

Mathilde Augusta Dams favoritter:

kropsolie.jpg

Olie til hele kroppen

Kropsolien sørger for, at min krop ikke tørrer ud og kan forblive lækker i både vinterog sommermånederne. Body Oil, Honey, 340 kr.

ansigtsolie.jpg

Velvære og glød

Denne ansigtsolie giver glød til min hud og mega velvære. Glød Ansigtsolie, Naturlig Olie, 265 kr.

RichCream.jpg

Hverdagsfavorit

Rich Cream, Mantle, 535 kr.

Laebebalsam.jpg

Bløde læber

Læbepomaden fra Ficus Folium står altid for fugten til mine læber. Læbepomade, Ficus Folium hos Lubarol, 165 kr.

DreamMask.jpg

Masken til drømme 

Mit ansigt får ekstra fugt fra denne maske – og det kan jeg slet ikke få nok af for tiden. Dream Mask, Mantle, 535 kr.

Anbefalet til dig