Pernille Rosenkilde tørklæde

Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann "Det er svært at gribe ud efter telefonen, mens du tråder en nål og syr en skjorte, og det kan altså noget," fortæller Eurowomans kommercielle redaktør, Pernille Rosenkilde, om glæden ved håndarbejde.

Tørklædeskjorten

DIY: Sådan laver du din egen tørklædeskjorte trin for trin

Eurowomans kommercielle redaktør, Pernille Rosenkilde, viser her – trin for trin – hvordan du nemt giver din gamle skjorte nyt liv. Alt du skal bruge er et silketørklæde, lidt tråd og en nål.

Eurowomans kommercielle redaktør Pernille Rosenkilde, 30, er oprindeligt uddannet designer fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og har taget tråden op igen. Hun fandt en masse af sin mormors gamle silketørklæder, som hun har givet nyt liv. Her viser hun, hvordan du opdaterer en skjorte med et farverigt silketørklæde, lidt tråd og en nål.

LÆS OGSÅ: Kreativ direktør hos Ganni: ”Vi skal ikke skabe et poleret barbie-billede”

“Jeg elsker at se gamle ting få nyt liv og skabe noget unikt af tøj, jeg har liggende i skufferne eller fundet i genbrugsbutikker. Og så er der noget tilfredsstillende over at lave ting med hænderne. Sjældent er jeg så afslappet, som når jeg sidder med et kreativt projekt. Det er svært at gribe ud efter telefonen, mens du tråder en nål og syr en skjorte, og det kan altså noget.”

Det skal du bruge

  • En gammel skjorte. Stjæl fra din kæreste, din far, din veninde eller gå på jagt i genbrugsbutikkerne. Du bestemmer selv, om den skal være stribet, ensfarvet eller noget helt tredje. Dog vil jeg anbefale, at den er lidt løs i snittet.
  • Et silketørklæde. Du vælger selv, hvad du bedst kan lide ift. farver og mønstre. Tag evt. skjorten med, og gå på jagt i mormors gemmer eller den lokale genbrugsbutik. Størrelsen på tørklædet har betydning for designet, men du kan sagtens variere det lidt, så længe længden på siden af tørklædet er minimum lige så lang som skjorten. Det fungerer bedst med kvadratiske tørklæder.
  • Nål, tråd, knappenåle og saks. Jeg har valgt at bruge gennemsigtig tråd. Det gør arbejdet lidt nemmere for dig, fordi du ikke skal tænke for meget over, hvor pænt du syr, og om du kan finde en tråd i den rigtige farve.

SÅDAN GØR DU

pernille rosenkilde1.jpg

1. Læg skjorten fladt på et bord eller på gulvet, og placer silketørklædet, så det ene hjørne er placeret ved kanten af kraven.

pernille rosenkilde2.jpg

2. Vælg den side, hvor knapperne sidder og ikke den med knappehullerne.

pernille rosenkilde3.jpg

3. Lad den ene side af tørklædet flugte med kanten, og hæft den forsigtigt fast med knappenåle.

pernille rosenkilde4.jpg

4. Gør det samme ved kraven og hen langs skulderkanten.

pernille rosenkilde5.jpg

5. Tråd en tynd nål, og hæft ende.

pernille rosenkilde6.jpg

6. Begynd at sy fra kraven og ned. Lad tørklædekanten gå en smule ind over skjortens kant, så kanten bliver dækket, når skjorten knappes.

pernille rosenkilde7.jpg

7. Sy ikke hele vejen ned, men stop og hæft ende et stykke før skjortens nederste kant. Det er en smagssag, men det giver et flot fald at stoppe lidt før kanten, da det giver mere liv, og så kan du også bruge skjorten nede i et par bukser og lade silketørklædet hænge og flagre udenfor bukserne.

pernille rosenkilde8.jpg

8. Tråd en nål igen, og begynd at sy langs kravekanten. Det kræver lidt tålmodighed og fokus at sy langs med skjortekravens kant, men flippen på skjorten dækker det lidt, og det er derfor ikke verdens undergang, hvis det er lidt sværere at få pænt her.

pernille rosenkilde9.jpg

9. Sy langs kanten af skulderen, indtil du når ærmets begyndelse, og hæft så ende. Knap skjorten, og hop i den.

pernille rosenkilde 10.jpg

10. Det færdige resultat! Vintage + vintage gir ’ plus!

Se, hvad vi ellers skriver om: DIY