Rikke Hubert

Foto: Pernille Ringsing Her er Rikke Hubert i en kimono fra J. Matsumoto og støvler fra Dr. Martens.

Rikke Hubert upcycler genbrugstøj: Her finder du de fineste vintagefund

Rikke Hubert har en forkærlighed for 80’er-ikoner som Julia Roberts, og for tøj, der har levet længe – både privat og qua jobbet som designer hos Jerome Studio, hvor hun upcycler vintagetøj. Tag et kig ind i hendes klædeskab, der rummer et skønt miks af fine gamle fund, silke, kashmir og rå Dr. Martens-støvler.

Stil

Feminin og boheme med lidt rock indover. Jeg køber helst vintage – det har jeg det bedst med. Jeg kan godt lide, at det tøj, jeg har på, falder naturligt ind og ikke ser spritnyt ud. Jeg bryder mig ikke om tøj, der overtager mig og stikker for meget ud.

Inspiration

80’er-ikoner som Sherilyn Fenn, Debbie Harry, Gillian Anderson og Julia Roberts. Og så er jeg så heldig at have en inspirerende arbejdsplads, Jerome Vintage, der bugner af lækre sager fra Celine, Chanel, YSL, Givenchy og Balmain. Jeg bliver også inspireret af kvinder på Strøget med babyer på maven og dobbeltklapvogn, der stadig formår at se fantastiske ud i flagrende silke og trenchcoats.

RikkeHubert_01.jpg
Jakke fra Yves Saint Laurent og sko fra Balenciaga.

Favoritdesigner

Det må nok blive Mary-Kate og Ashley, der står bag mærket The Row. Deres univers er meget ekslusivt, og jeg elsker deres lag-på-lag-kollektioner, der nærmest er kastet på kroppen. De bruger uld, silke og naturlige materialer, der er behagelige at have på og i farver, der ikke larmer i mit øje.

Hverdag

Ofte Dr. Martens-platformstøvler i 80’er-stil, så bliver jeg fem centimeter højere. Jeg tror, jeg ejer fem forskellige par, og støvlerne bliver kun bedre efter otte-ti år i skabet. Dertil et par sorte Wolford-strømpebukser, en nederdel i ruskind eller silke, en silketop og en trøje udover.

LÆS OGSÅ: Sille Neumann er vild med især vintageshopping: Få hendes 3 bedste tips til at undgå fejlkøb

Fest

Fest er der ikke meget af mere, men inden jeg blev mor, gik jeg oftest til fest i en lårkort kjole med lange ærmer a la Alexa Chung. Dengang gik jeg i meget høje plateausko. De er sidenhen skiftet ud med en mere styrte-fri støvle.

RikkeHubert_02.jpg
Blå kjole fra Jerome Studio, rød kjole fra Acne Studios og guldkjole fra Rikkes forhenværende tøjmærke Metal Moon.

Mest & flest

Silkeskjorter og -kjoler. Jeg elsker følelsen på huden af blød, sandvasket silke, det er som et lag ekstra hud og mærkes næsten som om, man intet har på. Meget let og ubesværet.

Igen & igen

Jeg har en svaghed for kashmir. Det er desværre svært at opstøve vintage, da det er et sart naturmateriale og oftest går til efter nogle år. Jeg har i det seneste år købt flere kashmirsæt fra Club Collection, som jeg hopper i, når jeg kommer hjem og nærmest bor i hver weekend.

RikkeHubert_09.jpg
Kjole fra Jerome Studio. Flettasken blev sendt til Rikke som bærepose ved køb af duge på Den Blå Avis.

Undertøj

Jeg har en stor barm og lille talje, så mærker som Aubade og Chantelle er ideelle for mig. Jeg synes, de laver nogle utroligt smukke og feminine bh’er, der ikke føles så klodsede og gnavende at have på.

Jeans

Helt sikkert mørkeblå 501-Levi’s.

RikkeHubert_03.jpg
Skjorte fra Jerome Studio og jeans fra Levi’s.

Sko

Dr. Martens til hverdag og fest. Hvis jeg skal til bryllup, har jeg af min søde kæreste fået et par klassiske Miu Miu-ruskindspumps – de har en perfekt lille hæl og er behagelige at danse i en hel aften. Jeg har også et par Balenciaga med sløjfe på snuden. Det er som at have en gave på fødderne.

RikkeHubert_04.jpg
Stiletter fra Christian Lacroix, nederdel fra Rosy Vintage, vintagebælte og støvler fra Dr. Martens, som Rikke bruger næsten hver dag

Smykker

Jeg ejer ikke så mange smykker og har kun et forhold til tre af dem. Det første er et guld-P, jeg fik af en veninde, da jeg fik mit første barn, Paloma, det andet er et par iou Jewelry-kubeøreringe og til sidst en Zarah Voigt-fingerring, der forestiller to vifter, som mødes over fingeren.

RikkeHubert_05.jpg
Kubeørering fra iou jewelry, vintagesmykker og tørklæde fra Jerome Studio.

Tasker

Jeg skifter oftest imellem mit hæklede net i reb og min vintagetaske fra Prada, som jeg købte af en ældre dame på DBA. Taskerne indeholder alt – lige fra vådservietter, læbestiftpomade fra YSL, stofprøver, kuglepenne, kalender af den gammeldags slags, min læderpung fra Skindhuset, telefon og masser af snacks til ungerne.

LÆS OGSÅ: Stylist Gertrud Bønnelykke Koefoed: Derfor laver jeg meget sjældent fejlkøb

Shopping

Jeg shopper udelukkende vintage, da jeg arbejder med bæredygtighed i modebranchen og selv er stoppet med at producere tøj. Derfor er jeg rigtig erfaren i at granske genbrugsbutikker og Ebay for fine ting, og jeg shopper oftest, når jeg skal noget, som til en fest eller særlige begivenheder.

RikkeHubert_06.jpg
Pyjamassæt fra Jerome Studio, sko fra Notabene og vintagetørklæde.

En anden udfordring ved at shoppe som tøjdesigner er, at man er meget kritisk og ofte tænker: ”Den kan jeg selv lave på én dag”, eller ”Gud, hvor har den grimme syninger indeni”. Af vintagebutikker går jeg i Jerome Vintage, Rosy Vintage og Episode.

En rejse værd

Jeg har et par håndlavede sandaler fra den græske ø Skopelos. Vi er der hvert år, og jeg rejser gerne derover igen for at få et nyt par, for jeg elsker dem, og de sidder perfekt på min fod.

Mere af

Jeg er generelt imod at have for meget tøj og for mange sko, så jeg har kun lige, hvad jeg har brug for og skiller mig af med det, jeg ikke går i. Dog er jeg storforbruger af krølleprodukter, da jeg har et stort og krøllet hår. Er særligt vild med det økologiske produkt Innersense Hydrating Cream Hairbath.

RikkeHubert_08.jpg
Til hverdag elsker Rikke at binde håret op med tørklæder. Dette er købt brugt på Ebay.

Tendenser

Som 80’er- og 90’er-barn er jeg glad for, at tendenser, som var seje, da jeg var ung, som nederdele uden på bukser, svaj forneden og åben ryg med snore, nu ses igen. Og jeg elsker, at der faktisk ikke er nogen regler. Der er plads til det androgyne, til at drenge og piger kan gå i det samme.

LÆS OGSÅ: Caroline Sølver: Steve Jobs har inspireret min tilgang til hverdags-outfits

Bedste køb

Det må være min Max Mara-silkekjole, der oprindeligt var en nederdel. Jeg syntes, den var lidt for lang til mig, så jeg klippede 10 centimeter af og syede bindebånd i livet. Den kan både bruges som nederdel og kjole nu. Det, synes jeg, er smart.

RikkeHubert_07.jpg
Kjole fra Max Mara Sport. Kjolen var tidligere en maxinederdel, men er sidenhen blevet omsyet til kjole af Rikke. Skoene er fra MM6 Maison Margiela.

Seneste køb

En unisex-parfume fra mærket Porcelain.

Mest opsigtsvækkende køb

Mine vandrestøvler fra Scarpa. De er 100% praktiske og giver mine lette silketing en sej kontrast.

Aldrig uden

Min silkekimono. Den har været til en del fester og har kun gode minder i sig.

RikkeHubert_10.jpg
Rikke i en skjorte fra Jerome Studio.

Klar på 5 minutter

Jeg vil tage et lynbad, komme produkter i mit hår og tørre det i defuser, lægge en let foundation, bruge lidt rouge og børste mine bryn. Til sidst ville jeg vælge en løs silkekjole, som jeg ved, at jeg har det godt i, og tilsætte høje støvler.

God stil

Drop flygtige tendenser, og se i stedet på din krop, og vælg efter, hvad der klæder den. Mærk efter, hvad du føler dig lækker i. Det vil altid skinne igennem.

Rikkes bedste tips

  • Er du på jagt efter fine vintagefund, så gransk Ebay, Jerome Vintage, Rossy Vintage og Episode. Og giv dig god tid.
  • Miks det feminine med det mere rockede ved at tilsætte grove støvler til en kimono eller kjole. 
  • Drop flygtige tendenser, og mærk efter, hvad der klæder din krop. 
  • Arbejder som designer hos @jerome.studio.
  • Bor på Vesterbro med sin mand Daniel Toghill og deres børn Paloma og Ferdinand.
Se, hvad vi ellers skriver om: Stil og Tøj