Sisse Sejr
SPONSORERET indhold

Sisse Sejr: Denne brilletrend vil jeg aldrig hoppe med på

Sisse Sejr hadede sine briller, da hun var teenager, og brugte i mange år kontaktlinser for at undgå dem. Men efter at have fundet sit brillelook kan journalisten faktisk slet ikke kende sig selv, når hun ikke har briller på.

Af: Julie Bruun Lund Foto: Ditte Capion
08. sep. 2022 | Mode | ALT for damerne

Hvornår fik du dit første par briller?

"Jeg fik mine første briller som seks- eller syvårig. De voksne troede, at jeg måske var ordblind; det viste sig, at jeg bare var blind. Ish … Jeg ser i hvert fald ikke godt. Men da jeg fik briller på, lærte jeg at læse på rekordtid og stoppede med at løbe ind i ting."

Hvordan har dit forhold til briller udviklet sig? 

"Jeg havde ikke det store issue med, at jeg skulle have briller. Det kom først senere, da jeg blev teenager og ville være som alle de andre brillefri typer. Da var det stramt – ja, faktisk så stramt, at jeg fik kontaktlinser. Jeg magtede ikke mine briller, da jeg var teenager, og jeg brugte dem ikke helt frem til mit første rigtige journalistjob, som jeg fik, da jeg var 25.

LÆS OGSÅ: Lisbeth Wulff sværger til en helt bestemt type briller: "De signalerer 70’er-dekadence"

De mange nætter ude – kombineret med meget skærmtid – gjorde, at mine øjne begyndte at te sig. En øjenlæge sagde, at jeg skulle tage en pause fra kontaktlinserne og få briller igen. Jeg gruede for det, men så fandt jeg nogle briller, som mere eller mindre fuldendte mit ansigt. Altså: Jeg så SÅ godt ud, og siden har jeg følt mig nøgen uden mine briller."

Er der en særligt god historie knyttet til dine briller?

"Da jeg fik briller for anden gang, fandt jeg ud af, hvordan jeg skulle se ud. Op til der havde jeg hennafarvet pishår, piercing og kontaktlinser, men da brillerne kom på, fandt jeg ligesom mig selv igen.

LÆS OGSÅ: Her er 8 fine insta-bud: Brug foråret til at skifte brilledesign

Jeg har haft alt, alt for meget fart på med forskellige looks, altså det var perfekt dengang, men det var ligesom ikke mig. Så jeg fik briller, min gamle hårfarve tilbage og droppede piercingen, og sådan har jeg set ud lige siden."

Hvordan har du det i dag med at bære briller?

"Jeg elsker mine briller. De er mig. Jeg er en brilleabe. Når jeg ser mig selv i spejlet, så kan min krop, efter at have født to børn og ret meget stillearbejde, være sådan lidt la-la og svær at genkende for tiden, men mine briller ... De fungerer hele tiden. Og altid."

Hvilken brilletype sværger du til?

"Store og supersynlige. Hvis du har briller, så forsvinder de altså ikke, selvom de kun er lavet af glas og et par gennemsigtige pinde. Alle kan se dem, så hvorfor ikke finde nogle, som klæder dig – også selvom det betyder, at de så er større eller med et mere markant stel?"

Hvad synes du, dine briller siger om dig?

"Det aner jeg ikke. Virkelig. Jeg bliver altid overrasket over, hvad folk tror, at de ved om mig, baseret på et enkelt blik, så det er så ligegyldigt, hvad folk tænker om mig, hvis det bare er baseret på mine briller. Men jeg håber da ikke, mine briller skræmmer nogen væk."

LÆS OGSÅ: Sisse Sejr-Nørgaard: "Jeg bakser lige lidt med at føle mig smuk for tiden"

Hvilken brilletrend vil du aldrig hoppe med på?

"De bittesmå 90’er-pornobriller med blåt glas, som er populære lige nu, og som får hovedet til at ligne, at det kunne være med i en tegnefilm. Altså, hvor det oftest farvede glas kun lige dækker øjnene, så det optisk ser ud, som om dit hoved er pumpet med luft og på nippet til at eksplodere.

End ikke supermodeller ser smukke ud med de briller. Men you do you. Generelt tror – og håber jeg – at jeg er ved at være ovre trends, som jo sjældent klæder folk."

Hvad er dit største brillekiks gennem tiden?

"Da jeg en kort overgang gik med kontaktlinser og briller uden styrke. Det er jo bare ren idioti."

Hvad er det bedste og værste ved at gå med briller?

"Det værste er regn, fedtede børnefingre og at falde i søvn med dem på. Det bedste er at kunne se, se godt ud og at have muligheden for at lege med sit udseende." 

Anbefalet til dig