Camilla Lindemann
SPONSORERET indhold

Camilla Lindemann: "Jeg tror, de unge har andre skønhedsidealer end os ældre"

Camilla Lindemann nyder at vågne langsomt, at være sin egen chef, at livet kun bliver sjovere med alderen, og at der hele tiden kan komme nye titler på hendes cv – senest model og podcaster. For hende er der dage, der ikke kræver makeup, men ikke en eneste dag, hvor der ikke skal udrettes noget.

Af: Sine Gerstenberg Foto: Les Kaner
01. jun. 2022 | Mode | ALT for damerne

Min morgenrutine består af… at vågne langsomt. Det er et særligt privilegium, når man ikke har fast arbejde. Jeg drikker en kop kaffe, hører P1, så jeg kan følge lidt med i verden, og så spiller jeg et par runder Wordfeud på telefonen.

At pleje min hud betyder… velbefindende. Jeg var i 30 år chefredaktør for blandt andet IN og Femina, og så ved man et og andet om at pleje sin hud. Jeg er gået udenom kirurgi og botox, men daglig pleje kan holde forfaldet lidt i ave.

Jeg lægger makeup, når… jeg vil. På mit køleskab sidder en magnet med teksten: Nogle dage er bare spild af makeup. Hvis jeg er alene ved skrivebordet eller i sommerhuset lægger jeg ikke makeup, men hvis jeg skal møde nogen eller ud i byen, går jeg sjældent ud uden mascara og mineralpudder på.

LÆS OGSÅ: "Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået, fik jeg af en grønthandler"

Min makeuprutine er… en god dagcreme, mascara, ofte også en øjenblyant på nederste låg og til sidst min uundværlige mineralpudder.

Min hårplejerutine… ændrede sig efter, jeg stoppede med at farve håret. Nu vasker jeg det med en specialshampoo fra Ingredien, der hedder Silver Shampoo. Det fjerner de gule nuancer, som ofte kommer i gråt og hvidt hår. En gang om måneden giver jeg håret en kur.

Hvis jeg kunne sige én ting til mine medsøstre, ville det være… lad være med at frygte alderdommen. Tal den op – der er masser af godt liv efter de 60.

Den bedste duft for mig er… Zarkoperfume, pink molecule. Den er hverken sød eller unødigt blomstret.

Når jeg skal have smilet frem, lytter jeg til… ”Et lille lys i mørket” med Trille.

LÆS OGSÅ: "Det er det eneste produkt, der rent faktisk modvirker tør hud på fødderne"

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået… fik jeg af min mor: Smil, og gå aldrig i seng uden at tage din makeup af først.

Det mærkeligste produkt, jeg har i toilettasken… må nok være Aftamed, der er en gel til at putte på blister i munden, og så en kløestillende creme, som min børnebørn kalder ”tryllecreme”.

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd, ville det være… pas på solen, og lad for guds skyld være med at ryge.

Det sted i livet, jeg er netop nu, er… spændende. Og lidt skræmmende. Spændende fordi jeg disponerer over min egen tid, jeg holder foredrag, skriver bøger, går på skrivekursus, laver podcast og har grundlagt en instagramprofil, @rynkermedrusk sammen med en veninde. Her prøver vi at bekæmpe alderstyranniet ved at påpege de gode ting ved at blive ældre og mere erfaren. Omvendt er vi heller ikke blinde for, at jo ældre man bliver, des flere skavanker kan der dukke op, og tab bliver man konstant konfronteret med.

LÆS OGSÅ: "Min makeuprutine er, som hvis du tænker på Kardashians fattige og blege nordiske tante"

Nutidens skønhedsideal er… mangfoldigt. Jeg tror, de unge har andre skønhedsidealer end os ældre. Det virker som om, at de bruger meget tid på at sammenligne sig med andre. Og så kan jeg ikke lade være med at nævne, at jeg var model for en ansigtscreme hos L’Oréal for et par år siden. Jeg synes, det var forfriskende, at de valgte en model på 70.

Jeg føler mig smukkest, når… jeg er glad. Og det er jeg, når jeg udretter noget. Der en evig sandhed i sætningen: "lykkeligst at hvile på er en fuldendt gerning".

Camilla Lindemanns favoritter:

mascara.jpg

Den faste mascara

Mascara ryger altid på, når jeg skal ud. I flere år har jeg brugt Sephoras. Den er nem at påføre og gør noget godt for mine vipper. Size Up Mascara, Sephora, 120 kr.

eighthour.jpg

Klassikeren, der altid virker

Elizabeth Ardens Eight Hour Cream er altid god til både læber og neglebånd. Eight Hour Cream, Elizabeth Arden, 150 kr.

lancome.jpg

Diskret liner

Jeg bruger en diskret eyeliner og foretrækker denne fra Lancôme. Kôhl Pencil, Lancôme, 185 kr.

age_perfect_day.jpg

age_perfect_night_cream.jpg

Det faste par

Det er helt afgørende at have en god nat og dagcreme. Jeg bruger meget ofte dem fra L’Oréal Paris, for det er god fugt til en god pris. Age Perfect, dag- og natcreme, L’Oréal Paris, pr. stk. 90 kr.

Facial Oil Delight.jpg

Hverdagsfavorit

Açai Facial Oil, Rudolph Care, 450 kr.

Anbefalet til dig