Hanni Gohr

Foto: Privat og PR. Skønhed ifølge Hanni Gohr.

Skønhed ifølge...

"Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået, fik jeg af min far"

Hanni Gohr er erklæret hudplejenørd og har omvendt intet lært om makeup, til trods for at hun i sit arbejde som model har siddet i stolen hos nogle af verdens bedste makeupartister. Hendes bedste skønhedsritualer omfatter grøn te, langsomme morgener, masser af solfaktor og friske havdyp.

Min morgenrutine består af... at lave en stor kande grøn te som det første. Jeg elsker at vågne tidligt og have lang tid til, ja, at vågne med min tekop i hånden, uden at noget eller nogen skynder på mig.

At pleje min hud betyder for mig... at passe på det, jeg har fået af universet. Jeg har nørdet skønhedspleje, så længe jeg kan huske, og i forbindelse med modelarbejdet opstod min interesse for ingredienserne også. Jeg ved helt klart, hvad jeg gerne vil have, at der skal være i mine produkter, og hvilke ingredienser jeg undgår.

Jeg lægger makeup, når... jeg har lyst. Selvfølgelig hvis jeg skal ud, men jeg har masser af dage uden makeup. Jeg er ikke stærk på makeup, fordi det er plejen af min hud, der har min interesse. Jeg plejer at sige, at jeg har siddet i en makeupstol i 20 år med verdens bedste makeupartister og lært intet.

Min makeuprutine er... en let, flydende foundation eller en mineralfoundation alt afhængigt af hvor meget, der skal dækkes, en klar browfix til bryn og Weledas Skinfood som highlighter. Og så er sort mascara min go to for at få øjnene til at poppe.

Jeg plejer mit hår med... produkter fra Hårklinikken, som er med til at styrke min hovedbund og dermed give et sundere hår. Det er fantastiske produkter uden for mange hårde ingredienser, og de holder i lang tid ad gangen.

Den bedste duft for mig er... et håndklæde, man hiver op af kufferten fra den ferie ved havet, man lige er kommet hjem fra. Duften af en chokoladekage i ovnen. Huden på dem, jeg elsker.

Hvis min hud slår ud... har jeg endelig lært ikke at panikke. Jeg laver dampbade efterfulgt af beroligende masker og giver den tid til at hele.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået... fik jeg af min far, og det var, at hvis neglelakken kommer ud på huden, så går det af, når man vasker håret i badet. Jeg er vokset op ved min far, og det tip holder stadig, lige meget hvor jysk det er.

Hvis jeg kunne give mit teenage-jeg et skønhedsråd, ville det være... at solcreme er alfa og omega, når det kommer til hudpleje. Jeg har brugt faktor 50 de seneste 15 år, men har fået tydelig pigmentering inden for de senere par år, og det er højst sandsynligt skader, der er sket i mine unge år i 80’erne og 90’erne.

Nutidens skønhedsideal er... noget mere perfektionistisk, end da jeg voksede op. Uanset hvor mange fordomme man kan have om modelbranchen, så har den tidligt givet mig en selvtillid i, at jeg ser ud, som jeg gør, og har haft en ro omkring mit selvbillede som ret ung.

Jeg føler mig smukkest, når... jeg lige har taget en dukkert i havet – helst kun iført bikinitrusser – og ligger på stranden, mens jeg mærker mit hjerte dunke.

Hanni Gohrs favoritter: 

Facial Oil Delight.jpg

Favoritten over dem alle 

Jeg elsker olier, og denne har været en personlig favorit, siden den blev introduceret for mig. Facial Oil, Rudolph Care, 395 kr.

Nimue_Day_Fader_Plus.jpg

Helt essentielt 

Day Fader Plus er helt essentiel i min hudpleje, fordi den afhjælper min hyperpigmentering. Day Fader Plus, Nimue, 665 kr.

Bryn-og-Vippeserum.jpg

Hverdagsfavorit 

Bryn & Vippeserum, Naturlig Olie, 295 kr.

Bioeffect_Imprinting_Hydrogel_Mask_box.jpg

Det bedste boost 

Imprinting Hydrogel Mask giver et fantastisk boost af fugt inden et vigtigt job. Imprinting Hydrogel Mask, Bioeffect, 125 kr.

Amino2gram.jpg

Kosttilskud fremfor kød 

Jeg har ikke længere lyst til kød, men min hud har brug for det. Når jeg får aminosyren som kosttilskud, ser jeg en kæmpe forandring på hud og har nærmest ingen udbrud. Amino 2 gr, Vitaviva, 400 kr.

lip cure.jpg

Den sikre hjælp 

Når efteråret melder sin ankomst, får jeg læber, der bliver ekstremt tørre. Lip Cure er drøj i brug og det eneste, der hjælper. Lip Cure, Tromborg, 160 kr.

Det her insta-billede er smukt af mig, fordi...

Hanni_gohr2.jpg

... jeg lige er vågnet fra en fantastisk søvn og har fået en kop te i hånden af min kæreste. Det er fra vores roadtrip til Lofoten, og vores seng var en madras bag i bilen, her med udsigt ud over en elv og norsk skov. Så smukt og så simpelt og så stort.

Hanni Gohr, 40,

er model, content creator og kollagekunstner. Hun er kæreste med Rune Glifberg og bonusmor til hans to døtre.

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed, Hud, Hudpleje og Makeup