”På de dårlige dage tænker jeg: ”Hold kæft, du er tyk, Sine”
SPONSORERET indhold

”På de dårlige dage tænker jeg: ”Hold kæft, du er tyk, Sine”

For nylig vandt 25-årige Sine Püschl Danmarksmesterskaberne i bikinifitness efter at have været på diæt i bare tre måneder. Nu fortæller hun åbent om, hvor ødelæggende de stramme kost- og træningsplaner har været for hendes selvbillede. Og om hvor svært det kan være at stoppe igen, når man er på toppen.

Af: Amalie Holm Foto: Private.
12. okt. 2016 | Sundhed | Eurowoman

På tre måneder gik jeg fra ikke at bekymre mig det mindste om, hvorvidt jeg havde en delle for meget til – på de dårlige dage – at kigge mig selv i spejlet og tænke: "Hold kæft, du er tyk, Sine". Før i tiden spiste jeg gerne en pose slik om tirsdagen og en burger om onsdagen. Nu tager jeg ikke engang et stykke kage, når der er familiefødselsdag, for så når jeg ikke mine mål.

LÆS OGSÅ: Bliver du 'phubbet' af din partner?

1200 kalorier om dagen
Min dag er planlagt ned til mindste deltalje. Jeg står op, træner, går på arbejde, træner igen, laver aftensmad, øver poseringer med min træner og smører madpakker. Sådan fortsætter det uge efter uge. Min mad er målt og vejet, og når der er en til to uger til konkurrencerne, indtager jeg kun 1200 kalorier om dagen.


Sines første konkurrence. 

Men hvorfor fortsætter du, når du kan mærke at bikinifitness har en negativ indvirkning på dit selvbillede?
Det var heller ikke meningen, at jeg skulle deltage i andet end debutantstævnet i marts. Jeg tilmeldte mig konkurrencen, fordi jeg ville bevise, at det godt kunne lade sig gøre at træne op til bikinifitness på nogle få måneder, selvom andre bruger flere år.

Men jeg blev grebet af, hvor mentalt hård sporten er. Den udfordrer mig på en måde, som ingen andre træningsformer har kunnet. Alle kan løbe en tur, men ikke alle kan følge kost- og træningsplaner til punkt og prikke. Selvom mine tanker omkring min krop har ændret sig, og selvom jeg føler, jeg har mistet kontrollen over mig selv, så kan jeg ikke stoppe igen.


Sine til Danmarksmesterskaberne. 

Jeg havde håbet på en middelplacering til Danmarksmesterskaberne, for så ville det være okay at stoppe nu. Men efter min guldmedalje, er der kommet en masse forventninger til mig, hvilket blandt andet har gjort, at jeg allerede har tilmeldt mig De Nordiske Mesterskaber i slutningen af denne måned. Man får bare blod på tanden til mere, når man finder ud af, at der er noget, man er god til.

Sine sammen med sin træner Dorthe fra Body of Change. 

Men er denne mentale hårdhed, du taler om, en god ting?
Ja, for mig er det. Jeg er sergent i Forsvaret. Hvis ikke jeg holder mig fysisk aktiv, kan jeg ikke følge med drengene. Men når det så er sagt, havde jeg ikke klaret det mentale pres, hvis ikke det var for mit bagland.

Sine når hun er på arbjede.

Hvad siger din mand til, at du træner så meget?
Min mand støtter mig, fordi han kan mærke, at jeg får et kick ud af det. Men han glæder sig til, at jeg er færdig. Han vil have den gamle mig tilbage, der ikke træner flere gange om dagen, og som har travlt med at passe på vægten. Det bliver også rart, at kunne give ham lidt opmærksomhed. Bikinifitness er en meget egoistisk sport. Alting handler om mig og mine træningstider og diæter.

Ekstremsport
Selvom unge piger måske kigger på mine billeder på de sociale medier og tænker, at det ser flot ud, så skal de bare vide, hvad de går ind til. Bikinifitness gør, at man får et forskruet billede på sundhed. Det kropsbillede man sigter efter, er så ekstremt, at selv den stærkeste person ville blive påvirket af denne sport.

LÆS OGSÅ: Skyr til morgenmad er ikke så sundt, som du tror

LÆS OGSÅ: Interview med Hella Joof: "Tilgiv dine forældre. De gjorde det så godt, de kunne"

LÆS OGSÅ: Ny rapport: Her er de bedste og værste lande at være pige i