6 sjove facts om sex
SPONSORERET indhold

6 sjove facts om sex

Er der et tidspunkt på dagen, hvor det er bedst at have sex? Vi giver dig 6 skæve facts om sex her.

Af: Sine Gerstenberg Foto: Getty
10. apr. 2020 | Sundhed | Fit living

54: Så mange gange skal du have sex på et år for at blive lykkelig

Én gang om ugen eller 54 gange på et år er det magiske tal, når par skal føle sig mest muligt lykkelige. Det viser et studie fra University of Chicago, som er offentliggjort i tidsskriftet Social Psychological and Personality Science. Og kvantitet er ikke lig med kvalitet.

Undersøgelsen, der fulgte flere end 30.000 amerikanere i mere end 40 år, viser, at par, der havde sex mere end en gang om ugen, ikke var lykkeligere end dem, der kun havde sex en gang om ugen. Ifølge undersøgelsens ledende forsker, Amy Muise, kan less is more godt være rigtigt, når det kommer til sex. Vi skal i hvert fald ikke stresse over, at vi ikke har sex konstant, når først vi er landet i et fast forhold.

“Resultaterne af vores forskning tyder på, at det afgørende er, at du opretholder en tæt forbindelse til din partner,” siger hun. Du behøver altså ikke at have sex hver dag, så længe du og din partner er intime og kærlige på daglig basis. 

Læs også: Når sex gør ondt. Sådan slipper du for muskelspændinger i underlivet

1 million danskere får for lidt

Ifølge Danmarks Statistik er der 547.000 kvindelige singler og 487.093 mandlige singler i Danmark i 2019. Og selv om der om sommeren gerne er en del lir i luften for dem, er det stadig generelt folk i et forhold, der får mest sex. Forklaringen på det er, at kærester og gifte par ikke har sex hele tiden, men i hvert fald jævnligt, hvilket ikke nødvendigvis er tilfældet for singler. 

74,6 % højere smertetolerance

Har du været stresset op til din ferie eller måske haft ondt i kroppen på grund af for lidt bevægelse og for mange timer på kontorstolen, så er det bare om at komme på jagt efter din næste orgasme. Ifølge Beverly Whipple, der er forfatter, sexolog og professor ved Rutgers Universitet i USA, øges kvinders smertetærskel markant, når vi har jævnlige orgasmer. Vores smertetolerance stiger med hele 74,6 procent, mens vores tærskel for smertebevidsthed øges med 106,7 procent.

Klokken 15 er bedst

Ifølge en undersøgelse fra John Hopkins University offentliggjort i Daily Mail er klokken 15 det bedste tidspunkt på dagen at have sex.

“Der er kvinders kortisolniveau højest,” forklarer Alissa Vitti, som er eksperten bag undersøgelsen, og som også har udgivet bogen WomanCode , der handler om sexdrift, livsstil og hormoner. Samtidig er det også det tidspunkt på dagen, hvor mænds østrogenniveau peaker, hvilket gør dem mere ømme og nærværende.

Læs også: Den vigtige sexsnak: Sæt ord på dine lyster

78,4 % af danske kvinder i alderen 60-75 er seksuelt aktive

Frygter du, at sommersex hører ungdommen til, og at lysten går støt ned ad bakke efter de tredive, så kan du godt tro om igen. En større undersøgelse af ældres sexliv foretaget i 2018 på Psykologisk Institutt på Oslo Universitet har vist, at danskerne bliver ved med at dyrke sex langt senere i livet end forventet, og at de var de mest aktive af deltagerne, som var næsten 4.000 personer fra Danmark, Norge, Belgien og Portugal.

89 procent af de danske mænd i alderen 60-75 år er seksuelt aktive, mens tallet hos danske kvinder i samme aldersgruppe er 78,4 procent. Derudover er der en anden glædelig nyhed for alle os, der ikke er nået til seniorlivet endnu. Det var nemlig de danske kvinder, der var de mest tilfredse med deres sexliv af de fire nationaliteter i undersøgelsen.

80 millioner bakterier

Det lyder ikke lækkert, men lad dig ikke afskrække. Et dybt kys overfører 80 millioner bakterier, og det øger vores immunforsvar og gør os altså stærkere. Derudover er kysset et godt sted at begynde, hvis der skal sex på programmet. De lange, sanselige kys stimulerer sanserne og sætter gang i lysten.

Kilder: Videnskab.dk, Danmarks Statistik, Pubmed.gov, Emiliavanhauen.dk, Joanoerting.dk, John Hopkins University, Psykologisk Institutt/Oslo Universitetet, Daily Mail.  

Anbefalet til dig