Drop overspringshandlinger - sådan går du gjort de ting, du vil
SPONSORERET indhold

Behøver jeg at løbe den tur?

Er du god til overspringshandlinger og knap så skarp til at holde fast i beslutninger? Læs med her.

Af:: Mille Collin Flaherty Foto: Getty
06. nov. 2014 | Sundhed | ALT for damerne

Er du god til at tage beslutninger? Jeg er.
Og knap så god til at efterleve visse af dem. For eksempel overvejer jeg jævnligt, hvor mange gange i sit liv man kan beslutte, at NU er det slut med chokolade – og stadig tage sig selv alvorligt. Eller hvor tit man kan udsætte dagens løbetur til dagen efter og dagen efter – og stadig mene, at man er et voksent menneske, der har nogenlunde styr på sine prioriteter.

Svaret er, at det kan man da uendeligt mange gange. Jeg gætter på, at du selv
har en enkelt ting eller tre, hvor du godt ville være bedre til at eksekvere, så scenariet er måske velkendt for dig: "Jeg vil gerne. Men jeg gør ikke". Spørgsmålet er: Hvorfor ikke? Handler det om viljestyrke? Det kan man have tendens til at tro. Eller handler det om, hvad der i virkeligheden er vigtigt?

Kunne det mon være, at vi som regel beslutter os for at gøre dét, der faktisk er vigtigst for os. Lige dér i det øjeblik, hvor vi vælger én ting frem for noget andet. Men at vi ikke altid er bevidst om, hvad der reelt ER vigtigst og hvorfor? Og så kører hele den langtrukne, indre dialog med "for og imod, og hvad nu hvis og på den anden side så...". Tvivl er både tidskrævende og ekstremt drænende. Tænk, hvor meget man kunne nå, hvis man ikke skulle diskutere så meget med sig selv... Når jeg springer en luntetur over, er det oftest, fordi jeg er bagud med arbejde. Uanset, hvor gerne jeg vil ud og have pulsen op, så viser det sig gang på gang, at jeg vælger at få pulsen ned på et andet område. Jeg kan ændre den adfærd nu. Det vil formentlig ske helt af sig selv i det øjeblik, hvor det er vigtigere – det vil sige allervigtigst – for mig at være i god form, slank, sund, få luft til hovedet, gennemføre et maraton, what ever. Det har det ikke været indtil nu. Men det kunne det såmænd godt blive.

Mennesker kan gennemføre de vildeste og mest afsindige beslutninger, når de ved, hvorfor de gør det. Men det er svært at nå et mål – selv en kort løbetur – hvis du ikke for alvor ved, hvad det skal give dig. Eller ikke synes, at det er vigtigt nok i forhold til det, du samtidig giver afkald på. Dit "hvorfor" er værdien, dit udbytte. Det er den motor, der holder dig i gang.

Hver gang, du tager en beslutning, vælger du ét frem for noget andet. Det gælder i de bitte små ting og på de helt store linjer, hvor livet tager en anden retning. En ægte beslutning, hvor dialogen er lukket, og tvivlen er væk, rummer to ting: At du kender dit "Hvorfor". Og har gjort op, at det "bytte", du laver, er hele prisen værd.

LÆS OGSÅ: Hjælper hypnose mod angst

LÆS OGSÅ på Fitliving.dk: Hvad sker der i din krop, når du løber?

LÆS OGSÅ på Eurowoman.dk: Se 10 grunde til, at sex er sundt