Anne Laxholm
SPONSORERET indhold

”Bevæg dig, få nok søvn, og lev som om hver dag er den sidste”

Dans fylder selvsagt meget i hverdagen for danseskoleejer og ”Vild med dans”-dommer Anne Laxholm. Hun har det allerbedst, når hun er i bevægelse lige fra morgenstunden – enten på de bonede dansegulve, på golfbanen eller på traveture med hundene Buffy og Brownie.

Af: Juliane Nyborg Foto: Privat
23. sep. 2021 | Sundhed | ALT for damerne

Hvad er sundhed for dig?

"Jeg tror, det er vigtigt at lære at acceptere den, jeg er, hverken mere eller mindre. Min teori er, at alle bliver født med en pakke, som indeholder en blanding af styrker og svagheder, både fysisk og mentalt. Vores opgave er at lære at håndtere styrkerne såvel som svaghederne på den bedst mulige måde."

Hvordan holder du dig i form?

"Efter et langt liv i dans er det nok ikke overraskende, at jeg har det bedst, når jeg bevæger mig. Når vores dansestudie er åbent, underviser jeg sammen med min mand Hans hver aften det meste af vinteren, og så snart foråret kommer, er jeg på golfbanen, så ofte det kan lade sig gøre.

Det seneste år har jo været alt andet end normalt, og da corona lukkede vores dansestudie, besluttede jeg mig for at lave 15 minutters fitness hver formiddag derhjemme. Det er altid en dejlig følelse at have gjort noget aktivt, og resten af dagen føler jeg mere energi.

Jeg går også ture med vores to små hunde, Buffy og Brownie, som nu er modne damer på næsten 14 år."

Læs også: Sarah Grünewald: "Jeg trives ikke med, når noget er forbudt"

Hvordan giver du dig selv den bedste start på dagen?

"Jeg foretrækker at være oppe ved 7.30-tiden – ellers synes jeg, at hele morgenen er gået, inden jeg ved af det. Det faste morgenritual hos os er morgenmad, naturligvis med dagens første cappuccino, efterfulgt af et spil 500 med Hans, hvor vi snakker om, hvad vi skal lave den dag – og som regel også lige får vendt verdenssituationen."

Hvad har du altid i køleskabet?

"Med mindre vi skal have gæster, har jeg egentlig ikke ret meget i køleskabet – jeg hader madspild! Men lidt ost til en ostemad op ad formiddagen og minimælk til min elskede cappuccino er der altid plads til. Generelt spiser vi ikke overdådigt i hverdagen, men Hans er meget glad for kartofler, så dem har vi også altid i køleskabet."

Hvilken vane vil du helst ændre?

"Jamen det ville da være dejligt, hvis jeg ikke brød mig om søde sager – det kommer aldrig til at ske, men jeg prøver at begrænse det."

Hvad er dit bedste sundhedstip?

"Alt med måde er okay – om det er lidt slik, et glas rødvin eller lidt bearnaisesauce, så er det helt okay. Det er den dårlige samvittighed bagefter, der er det mest farlige – så den skal vi af med. Men at bevæge sig, få nok søvn og leve som om hver dag er den sidste – det er det, jeg prøver på."

Anbefalet til dig