ekspertråd
Foto: Les Kaner

ekspertråd

Christian Bitz: Mine 5 leveregler

Den 35-årige sundhedsekspert Christian Bitz, har lært, hvor vigtigt det er at trække stikket ud. Her får du hans 5 leveregler:


1. Jeg spiser..

protein til alle måltider, hvilket giver god mæthed og stabilt energiniveau. F.eks. skyr til morgenmad, nødder, salat med kylling til frokost, og fiskeret til aften.

2. Jeg bliver glad..
..når jeg motiverer folk til et sundere liv. Privat står ferier med familien højt. Jeg er blevet god til at trække stikket helt ud.

3. Jeg træner..
..hårdt, regelmæssigt, fokuseret og meget forskelligt. Alt fra løb, cykling, styrke og boksning til funktionel træning. Men aldrig på en gang.

4. Jeg undgår..
..intet. Jeg har ingen skrappe regler eller forbud. Det vigtigste er, at maden er af god kvalitet, dvs. baseret på ordentlige råvarer med respekt for årstiderne. Og så er nydelse vigtigt.

5. Jeg slapper af..
..og restituerer med min familie. Jeg ser sjældent fjernsyn, men elsker weekender, hvor familien slapper af. Og jeg kan drikke et glas rødvin eller tre.


MINE 3 BEDSTE RÅD TIL DIG:

1. Spis 50 % grønt.
Fyld halvdelen af din tallerken med grønsager. En fjerdedel skal være proteinrige fødevarer (f.eks. fisk, fjerkræ, bælgfrugter etc.) og resten af tallerkenen fuldkornsprodukter.

2. Træn hårdt og kort!
Hellere fuld fart i kort tid end at spilde tiden med lange træningspas, hvor der ikke sker noget.

3. Slap af med al den sundhed.
Nyd livet, og glæd jer over, at lidt former er frække og sunde!

 


 

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund livsstil