Christian Bitz: "Det gør mig til et bedre menneske at løbe sammen med Lisette, og det styrker parforholdet"

Foto: Philip Ørneborg

Christian Bitz: "Det gør mig til et bedre menneske at løbe sammen med Lisette, og det styrker parforholdet"

Christian Bitz og Lisette Bernhofts fælles passion for træning er med til at gøre dem endnu tættere som par, og de hjælper hinanden med at huske motionen, også på de dage hvor overskuddet ikke er der.

HVAD BETYDER SUNDHED FOR JER?

C: “Overskud i hverdagen og at vi føler, at vi har det godt. Men det tæller også, at vi holder os attraktive over for hinanden, selv om det kan lyde forfængeligt.”

L: “Vi er ikke 25 år mere, men vi vil stadig gerne være stærke, sunde og holde vægten. Sundhed vil være en naturlig del af vores hverdag resten af livet.”

C: “Mange har ikke afstemt deres forhold til sundhed, men det har vi gjort fra starten ved at italesætte, hvordan vi gerne vil leve i forhold til træning og mad. Det er så fedt, når man finder et fællesskab omkring det, og så kan vi også hjælpe hinanden til at blive sundere. Hvis jeg kører til Jylland, lægger jeg måske Lisettes løbetøj frem eller forbereder noget sund mad, så det bliver lettere for hende, når hun kommer hjem fra arbejde. Det giver mig meget, at jeg tænker på Lisette i forhold til sundhed i stedet for, at det er et egoistisk projekt. Jeg bliver nærmest gladere, når hun er ude at løbe, end når jeg selv er.”

L: “Det ved jeg ikke, om jeg gør. Ha, ha.”

HVAD TRÆNER I SAMMEN?

L: “Vi løber, styrketræner og har også dyrket crossfit. Vi træner to til fire gange om ugen, og når vi løber, er det altid udenfor. Jeg elsker den friske luft, og jeg føler, at jeg bevæger mig mere, når jeg er ude. Jeg løber fem kilometer, men Christian løber ofte længere.”

C: “Så bliver det lidt en fangeleg, hvor jeg løber et par kilometer længere en anden vej, og derefter skal jeg så indhente Lisette. Det er enormt privilegeret, at vi kan løbe i skoven, og om vinteren hopper vi ofte i vandet bagefter. Der er en tilfældighed i naturen med bakker og stier, som giver en anden form for træning, som vi begge to godt kan lide, og hele naturoplevelsen i sig selv er også med til at løfte humøret.”

HVAD BETYDER DET FOR JER SOM PAR, AT I TRÆNER SAMMEN?

C: “Vi har nogle meget travle hverdage med vores børn, og vi er meget væk fra hinanden på grund af arbejde, så det er fedt at udnytte træningstiden sammen i stedet for, at det bliver en soloting. Jeg har tidligere trænet meget og også for meget, men jeg har fundet ud af, at det ikke gør mig til et bedre menneske at løbe et maraton. Det gør mig til et bedre menneske at løbe sammen med Lisette, og det styrker parforholdet. Og det behøver altså ikke være lange ture.”

L: “Alle der træner ved, at du er rigtig glad, når det er overstået, og når vi oplever det sammen, giver det også en fælles livskvalitet. Det kan godt give en ulighed i et parforhold, hvis den ene kommer hjem fra træningen, og den anden sidder og er irriteret i sofaen. Gør vi det sammen, er vi glade på de samme tidspunkter.”

HVORDAN TRÆKKER I HINANDEN OP, NÅR MOTIVATIONEN MANGLER?

L: “Det har vi prøvet mange gange. Der er for eksempel altid huller efter en ferie, hvor konditionen hurtigt bliver forringet, og det er så irriterende at komme op igen efter det. Der er Christian den største drivkraft og god til at sige “kom nu ud”, selv om turen måske bare er på tre kilometer. At forsimple det, gør det til en overskuelig ting.”

C: “Hellere løbe tre dårlige kilometer end nul. Træning behøver ikke altid være det mest optimale, for det mest optimale er det, du får gjort. Og så skal man acceptere, at træningen går op og ned ad bakke, og at man har lov til at holde ferie. Derefter er det op på hesten igen. Der er jeg mere kynisk end Lisette. Det er bare om at komme i gang, jo før des bedre.”

HVAD ER JERES BEDSTE TRÆNINGSTIP?

L: “Sørg for at gøre træningen nem og til en naturlig del af din livsstil. Det må ikke blive et projekt, så bliver det for svært at passe ind i hverdagen. Hav nogle træningsredskaber derhjemme, så du for eksempel kan styrketræne efter en løbetur.”

C: “Tag træningstøjet på om morgenen, det forpligter. Og tag gerne børnene med i træningen, så de ikke bliver en stopklods for, at du selv får trænet. Vi træner tit med vores børn, både cross-fit og circle training samt paddle boards om sommeren. Børnene er rigtig gode til at heppe på hinanden, og det giver et helt særligt sammenhold i familien.”

L: “Jeg synes, det er vigtigt, at vi er frontløbere for vores børn. Børn tager det med, som de ser, så når de ser os tage træningstøj på og gå ud ad døren, ryger det med i deres bagage.”

I FIT LIVINGS MAJ MAGASIN, DER ER PÅ GADEN NU, FINDER DU MASSER AF INSPIRATION, DER KAN GØRE DIG HØJ PÅ MOTIVATION, GLÆDE OG SAMMENHOLD.

Mød flere par, der har fundet den helt rigtige træningsmakker i hinanden, få sunde opskrifter på lækker forårsmad, opstrammende træningsøvelser og meget, meget mere. Rigtig god fornøjelse!   

Bestil abonnement her

Se, hvad vi ellers skriver om: Træning og Parforhold