Lene Siel

Foto: Jacqueline Fluri Lene Siel om sin skilsmisse

Lene Siel efter skilsmissen: ”Jeg har måttet lære at rumme at være ked af det”

Det var en ”SOS-situation”, da Lene Siel blev skilt fra sin mand for et års tid siden. "Mit renommé har altid været så glansbillede-agtigt, men mit ægteskab har jo været som alle andres," siger Lene Siel.

En slagplan? Det havde hun ikke, selv om det havde trukket op til skilsmisse et par år. Men Lene Siel har en lille café på strandvejen i Marielyst på Falster, og den blev en slags tømmerflåde i hendes liv, da parketgulvene forsvandt under hende for halvandet år siden sammen med det 21 års lange ægteskab. Eksmanden har hun spillet sammen med, fra hun var 20 år. Hun var 25, da de blev kærester, og han er far til hendes tre døtre. I mange år har han været hendes nærmeste sparringspartner musikalsk, så skilsmissen var i høj grad en SOS-situation, der kaldte på et anker.

"Caféen har givet mig en styrke undervejs. Det har været godt at have et sted, der var mit, når nu det var mig, der flyttede fra vores fælles hjem. Caféen har også været en bekræftelse på, at jeg kunne selv. Det handler jo om at være tryg i dig selv – det kan ingen andre gøre for dig," siger Lene Siel, der i mange år har drømt om at åbne sin egen café, men først gjorde det et års tid før, hun blev skilt.

Læs også: Efter skilsmissen: ”Hvis ikke jeg havde haft min træning, var jeg gået helt ned”

"Måske var det ubevidst en plan om at have noget, der var mit – noget som ingen andre skulle tage æren for," siger Lene Siel, der har opkaldt cafeen efter sin egen afdøde ”Tante Carla” - et forbillede af en stærk dame i familien, der med råstyrke klarede et hårdt liv.

Kolde gys og solnedgange

En dag ad gangen. Det var sådan, hun selv kom gennem skilsmissetågerne i den første tid.

"En af de første ting, jeg gjorde, var at gå i fitnesscenter – det var supergodt. Jeg kørte min yngste datter i skole og tog direkte i fitnesscenteret bagefter, ellers fik jeg det ikke gjort. Jeg vidste, at det var godt for mig, fordi det frigør nogle endorfiner."

Lange gåture og halvkolde dukkerter i havet ved Marielyst har også været en del af motionsprogrammet. Og så har naturen haft sin egen helsebringende virkning. Lene Siel suger til sig af landskaber og solnedgange, når hun kører rundt til koncerter i hele landet, og så kan hun kunsten af flade helt ud med en tv-serie, når hun lander på et provinshotel. Alt sammen god opladning i krisetider – tilsat gode råd fra en psykolog, hun gennem årene også har konsulteret jobmæssigt.

I dag har den 49-årige sangerinde fået nye plankegulve under fødderne i sin nye base i København, hun udstråler overskud, men det skal man ikke lade sig narre af.

"Nej, en skilsmisse tager tid, og processen er stadig i gang. Jeg har måttet lære at rumme at være ked af det. Jeg er god til at flygte fra tristheden – jeg kan finde på alt muligt for at komme væk fra det. Men jeg tror, det er nødvendigt at turde være i smerten  det er en del af min læreproces i det her."

Heller ikke musikalsk bliver hun helt den samme igen, for også på det område er Lene Siel i fuld gang med at blive helt sin egen og opdage nye sider af sig selv.

Læs også: Efter skilsmissen: ”Det gør det nemmere, hvis man ikke har perfekt som målestok”

LENES BEDSTE RÅD

  • Lad det gøre ondt. Det er en sorg og en form for livskrise at blive skilt.
  • Dyrk motion, få gang i endorfinerne - det gør dig glad.
  • Brug dit netværk, sats på dem, der kan tåle hvordan du har det i processen.
  • Fokuser på dine børn, så glemmer du dig selv lidt.
Se, hvad vi ellers skriver om: Skilsmisse og Parforhold