Meditation
SPONSORERET indhold

Få overskud på 7 minutter

Eksperternes råd om at dyrke indre ro kan lyde uoverskueligt i en travl hverdag. Men med fem enkle trin, kan du klare den daglige meditation og få mere overskud.

Af:: Marie Kaufholz Foto: Bulls Press
15. maj. 2012 | Sundhed | ALT for damerne

Indre ro og balance med meditation, lyder forjættende, men hvordan får man tid til det, når man skal passe job og familie?

Tricket er at integrere de afslappende øvelser i sit normale liv. Meditation kan nemlig praktiseres hjemme på stuegulvet eller i soveværelset, og det behøver bare at tage syv minutter dagligt at føle sig mere afbalanceret.

5 trin til meditation for nybegyndere
1. Find et stille sted, hvor du ikke bliver forstyrret

2. Sæt dig behageligt tilrette med ret ryg og afslappede skuldre. Sid med lukkede øjne eller – hvis det er mere behageligt – med halvåbne øjne og blikket rettet på ét bestemt punkt.

3. Fokusér opmærksomheden på din mave. Mærk hvordan den løftes og sænkes i forbindelse med din ind- og udånding.

4. Hold hele tiden fokus på vejrtrækningen. Hvis dit sind bliver optaget af tanker i stedet for så vend hurtigt opmærksomheden tilbage til din mave og vejrtrækning.

5. Træn denne meditationsøvelse hver dag på samme tidspunkt. Den daglige rytme er vigtig.

Sådan lyder rådene fra Martin Mogensen. Han står bag meditations-cd'en 'Ultimate awareness – 7 minutter om dagen', der kan bruges som en guide igennem meditationsøvelserne.

Læs også: Er du stresset?

Hvis du bliver bidt af meditation kan du gradvist øge længden af meditationen. Det vil på sigt give tre vigtige fordele, ifølge Henning Daverne, der underviser i meditation og er leder af Lotus Heart Academy. Sammen med hjerneforsker Troels W. Kjær han han undersøgt effekten af 12 minutters daglig meditation.

Resultatet er, at meditation øger vores mentale kapacitet og evne til at koncentrere os, reducerer stress i krop og sind og giver os bedre kontakt med nuet samt producerer flere af de hormoner, der skaber velvære og lykke, så vi føler større tilfredshed med livet.

Læs også: Meditation gør dig glad

Kilde: "12 minutter til succes" af Henning Daverne