Her er 5 kendte, der lider af OCD
SPONSORERET indhold

Her er 5 kendte, der lider af OCD

Disse 5 kendte har OCD.

Af: Jo Brand Foto: Getty
16. aug. 2015 | Sundhed | ALT for damerne

Nogle er bange for bakterier og vasker deres hænder hudløse. Andre kan ikke finde ro, før der er farveorden i bogreolen. Og så er der dem, der ikke kan gå ud ad døren uden igen og igen at tjekke, at vinduerne nu også er lukkede. Omkring to procent af os lider af OCD. Her er 5 kendte, som du nok ikke var klar over havde OCD.

David Beckham
Fodboldspilleren har talt åbent om sin OCD, der udmønter sig i en trang til orden, hvor ting skal stå lige og optræde i par.

– Når jeg kommer ind på et hotelværelse, må jeg fjerne alle tryksager og alle bøgerne og putte dem i en skuffe, før jeg kan slappe af. Alting skal være perfekt, har han fortalt i et tv-interview.

Hans kone, Victoria Beckham, har også fortalt om hans OCD:– Alting skal passe. Hvis du åbner vores køleskab, er alt koordineret ned langs siderne. Vi har tre køleskabe – maden i det ene, salaten i det andet og drikkevarer i det tredje. I drikke-køleskabet er alt symmetrisk. Hvis der er tre dåser, smider han den ene væk, fordi der skal være et lige tal.

Justin Timberlake
Sangeren har fortalt om sin OCD til en journalist fra Collider.com, der spurgte, om han havde OCD, da han begyndte at arrangere det optagelsesudstyr,
der lå foran ham.

– Jeg har OCD mikset med ADD. Prøv du at leve med det.

Howard Huges
Forretningsmanden og filmproduceren, der døde i 1976 (og som Leonardo DiCaprio spillede i filmen "The Aviator" i 2004), led af en voldsom angst for bakterier. Og fordi han havde så mange penge, kunne han betale sine ansatte for at udføre de ritualer, han mente, var nødvendige. Hvis han for eksempel skulle have en ske, skulle den være pakket ind i servietter på en helt bestemt måde, når han fik den overrakt.

Leonardo DiCaprio
Skuespilleren, der portrætterede Howard Huges, har også selv fortalt om sine egne OCD-tendenser, som han fortæller, han formår at holde styr på – for eksempel når han går på fortovet.

– Der kommer et tidspunkt, hvor jeg kan sige til mig selv: "Ok, du opfører dig latterligt, stop med at træde på enhver tyggegummiplet. Du behøver ikke gøre det. Du behøver ikke gå seks meter tilbage for at putte din fod på den ting. Der sker ikke noget dårligt."

Lena Dunham
Skuespiller, instruktør og kvinden bag tv-serien "Girls" fik OCD, da hun var barn. Blandt andet har hendes tanker kredset om tallet otte.

– Jeg kiggede til begge sider otte gange, for at være sikker på, at ingen fulgte efter mig ned ad gaden, jeg rørte forskellige steder på min seng, og forestillede jeg mig et mord, forestillede jeg mig det samme mord otte gange, har hun fortalt til magasinet
Rolling Stone.


LÆS OGSÅ: Vi har brug for en ny krammekultur. Mange er bange for at kramme

LÆS OGSÅ: Derfor hjælper det at have et kæledyr, hvis du er stresset

LÆS OGSÅ: "Yoga betyder alt for mig fysiske og psykiske helbred"