Hvorfor taber jeg mig ikke? - og 6 andre spørgsmål om løb
SPONSORERET indhold

Hvorfor taber jeg mig ikke? - og 6 andre spørgsmål om løb

Løbeeksperten besvarer nogle af de mest gængse spørgsmål, vi har om løb. Få et af de mest almindelige spørgsmål her.

Af:: ALT for damerne Foto: Alamy
19. mar. 2014 | Sundhed | ALT for damerne

Hvorfor taber jeg mig ikke af løb?

− Mange vil gerne gøre det at tabe sig til en større videnskab. Det er det ikke! I bund og grund er det et spørgsmål om at skabe et energiunderskud, så der kommer mindre energi ind, end der ryger ud. Jo større forskel der er mellem de to konti, jo mere taber du dig, siger Mette Mølgaard, personlig træner og løbecoach.

− Løb kan være en meget effektiv måde at skabe et rigtig pænt „energiunderskud" på, så din krop bliver tvunget til at tære på fedtdepoterne – ikke bare når du løber, men også når du sover og er på job, fordi løb også booster hvilestofskiftet. Men, men, men... hvis du vejer meget for meget eller spiser meget usundt, så kan løb ikke fungere som en slags skriftestol. Der skal ikke mange stykker kage til at udhule energien, du har brugt på at løbe en rask tur, så tænk over, om det er kagestykket værd − og bliv ved med at løbe: Du skal nok tabe dig! Og der er et par ting, du kan gøre for at skubbe til udviklingen.

LÆS OGSÅ på Fitliving.dk: Hvilken kur er mest effektiv? Få svaret her

Mette Mølgaard har også tips til, hvordan du får gang i forbrændingen, når du løber, så du får større effekt af det på vægten.

− Selv om du er flintrende ligeglad med tiden, så giver det alligevel god mening at løbe intervaller, det er nemlig også godt for din figur, siger hun.

Det skyldes, at koppen forbrænder mere, jo højere belastning den udsættes for, og det kan du træne den op til at klare via intervalløb.

Få svarene på dine andre spørgsmål om løb på Fitliving.dk.