Ibi Støving
SPONSORERET indhold

Ibi Støving: "Jeg føler mig mest sund, når jeg griner meget"

Ibi Støving har altid dyrket meget sport, men blev i en periode sat ud af spillet, da hun blev ramt af akut dobbeltsidet nyresvigt. I dag træner hun igen og holder sig sund med grin, sol i ansigtet og Matthew McConaugheys stemme.

Af:: Simone Vedel Hellgreen Laursen Foto: Privat
21. feb. 2020 | Sundhed | ALT for damerne

Hvilken rolle spillede sundhed i din barndom?

– Jeg begyndte til ballet, da jeg var fem år gammel, og dansede herefter i 13 år. Derudover har jeg spillet basketball, fodbold, badminton, tennis og løbet maraton, så jeg har altid været meget aktiv. Jeg kommer fra et hjem, hvor der ikke var slikskab, og sodavand var et no-go i hverdagene. Det passede ikke ind i mine forældres syn på balletlivet – hvilket de havde helt ret i. Pengene blev ligesom brugt andre steder.

Hvordan holder du dig i fysisk form i dag?

– Jeg træner tre gange om ugen i Charlottehaven på Østerbro. De har både pool og træningsfaciliteter, og her kommer der både ældre, unge, folk, der er kommet ud af sygdom og folk, som er helt raske. Jeg har en personlig træner, som kender min sygdomshistorik med nyrerne og slidgigt i balletknæene.

Læs også: Anne Hjernøe: Sådan holder jeg mig i form

Hvad er en god start på dagen?

– Med en god nattesøvn kan jeg overvinde alt! Og med en dejlig kop kaffe, en god morgenmad, klassisk musik, der fylder min stue, sol i mit ansigt og en glad dreng, der går i skole med et smil, så er jeg faktisk lykkelig.

Hvad er dine udfordringer?

– Den største helbredsmæssige udfordring kom, da jeg fik akut dobbeltsidet nyresvigt grundet en infektion og et slid på mit nervesystem. I to år var jeg sat ud af spillet, da lægerne prøvede at få styr på infektionen ved at give mig binyrebarkhormon i så store mængder, at de fjernede mit immunforsvar – som man gør med kemo. Det gav en 15-20 bivirkninger og gjorde, at jeg intet andet kunne end at forsøge at overleve og være den mor, som jeg nu kunne være, når man var ved at dø. Men grundet held, piller og min indre kriger kom jeg tilbage og lever i dag med nedsat nyrefunktion.

Læs også: Charlotte Bøving: Sådan holder jeg mig sund

Hvornår føler du dig mest sund?

– Når jeg griner, nynner, har trænet og spist en god og næringsrig portion mad. Når jeg har givet udtryk for mine bekymringer og kan se, at min søn trives. Dér har jeg det godt og er meget taknemmelig for at være i live.

Dit bedste tip?

– Med sygdommen udviklede jeg desværre dødsangst og PTSD, så jeg kan nogle gange ikke sove - i dagevis. Så lytter jeg til en app, der hedder Calm, hvor rolige stemmer fortæller eventyr. Det virker nogle gange. Især når Matthew McConaughey læser op, ha ha.

Anbefalet til dig