Anna Bogdanova iværksætterkvinder
SPONSORERET indhold

Fra stresskollaps til anerkendt iværksætter: Her er Anna Bogdanovas opskrift på succes

Et krævende job, udmattende træning, kalorieunderskud og manglende nattesøvn førte Anna Bogdanova direkte til et stressnedbrud. Men det blev også startskuddet til en ny retning i livet og hendes egen virksomhed. I dag er hun en af de 25 kvindelige iværksættere, som Dansk Erhverv har kåret som rollemodel.

Af: Julie Lindegaard Foto: Jakob Helbig
21. sep. 2022 | Sundhed | ALT for damerne

Anna Bogdanova er startet på sit første rigtige job. Det er spændende, krævende og hårdt. Samtidig er hun landet i lidt af et energimæssigt kaninhul, hvor meget træning, kalorieunderskud, en ny kæreste og for lidt søvn overkommes med hjælp fra energidrik. Og så siger kroppen fra. 

”Jeg røg ned med et bragende stresskollaps, hvor jeg ikke kunne kende mig selv eller min krop. Jeg sov hele tiden, og jeg var bekymret for, om jeg ville kunne komme tilbage til mit gamle jeg," fortæller Anna Bogdanova i ALT for damernes nye podcastserie, Iværksætterkvinder

"Min læge gav mig en brochure med råd om, at jeg skulle huske at sove, spise sundt og drikke vand. Ellers var jeg overladt til mig selv."

Nye arbejdsmetoder

Nedturen for 14 år siden blev startskuddet til et nyt liv. Anna Bogdanova begyndte at researche, tage kurser og uddannelser for at finde en vej tilbage til sit gamle jeg. Undervejs opdagede hun, at andre havde samme udfordringer, og hun begyndte at dele sin erfaringer med træning på nye måder. 

”Jeg mødte mange, der havde det på samme måde. Træne, træne, træne, spise mindre, fjerne kulhydrater - og alligevel udeblev resultaterne. Det kunne jeg lave om på,” fortæller hun. 

Hun udviklede nye langsigtede træningsmetoder og indarbejdede sin viden fra sin uddannelse om ændringer af vaner og læring. 

”Jeg solgte mit første onlineforløb i 2011, men da jeg så i 2016 vovede mig ud i at sælge årsforløb i stedet for programmer, der kørte over nogle uger, sagde alle, at det var vanvittigt. Ingen troede på, at nogen ville binde sig for et år. Men det var der altså 600 kvinder, der ville,” fortæller Anna Bogdanova.

Store ambitioner

Og så gik det stærkt. For stærkt. Anna Bogdanova fik succes. I 2020 havde hun 26 medarbejdere, en partner og tusindvis af kunder. 

”Under coronanedlukningen opdagede jeg, at der var noget galt. Jeg var kommet ind i en forkert rille. Jeg var kommet langt fra kunderne, jeg kunne ikke mærke, hvad der var rigtigt, og selv om jeg havde dygtige folk omkring mig, var der noget, som var skævt. Så jeg måtte stoppe helt op. Og starte forfra,” fortæller hun. 

Efter svære overvejelser besluttede Anna Bogdanova at gå en anden vej. I dag – to år efter - driver hun virksomheden med få dygtige mennesker omkring sig, og nu har hun ambitioner om at gå internationalt.

”Jeg kan ikke se andre tilbyde det, som jeg gør, og jeg ved, at det virker. Derfor er det vigtigt for mig at komme ud til endnu flere. Men jeg ved også, at jeg skal have fokus på at gøre det, som jeg er god til, nemlig at udvikle træningen og være tæt på kunderne,” siger hun. 

Mere modig

I juni blev Anna Bogdanova af Dansk Erhverv udvalgt som en af de 25 kvindelige iværksættere, som du bør kende - og den store anerkendelse betyder meget for træningseksperten. 

”Når man sidder med fokus på at skabe forandring for kunderne og skabe resultater, sælge sine produkter og bruge al energi på det, er det skønt med sådan en anerkendelse udefra. Det får mig til at løfte blikket og være mere modig i forhold til at dele min vej hertil. For det er ikke altid enkelt og nemt,” siger Anna Bogdanova. 

Og medarbejdere, der skal have løn hver måned, er et stort ansvar. Men Anna Bogdanova har aldrig lånt en krone eller haft investorer med ombord.

”Selvfølgelig tvivler jeg undervejs. Ligesom du ikke får en spritny krop af at træne i 14 dage, så får du heller ikke det resultat i din virksomhed og med dine kunder så hurtigt, som du ønsker, men det kan lykkes,” siger Anna Bogdanova. 

Anna Bogdanova er mor til to børn på fem og 11 år og gift med en mand, der også er selvstændig. Det kræver benhård prioritering i hverdagen. 

”Der er mange ting, som jeg ikke når. Tv-serier for eksempel. Men samtidig har jeg en mand, der forstår, hvad det kræver at drive virksomhed, selv om vi arbejder på vidt forskellige måder. Men det gør det muligt at få enderne til at nå sammen. Og det er sliddet værd. Jeg kan se, at det gør en forskel for kunderne.”

Lyt til hele Anna Bogdanovas iværksætterhistorie i ALT for damernes podcast Iværksætterkvinder, der udgives i samarbejde med Dansk Erhverv og Vækstfonden. 

Anbefalet til dig