"Jeg vågnede hver morgen og tænkte: Åh nej"
SPONSORERET indhold

"Jeg vågnede hver morgen og tænkte: Åh nej"

Helene Mau besluttede sig for at få en gammel drøm til at gå i opfyldelse, da hun ikke kunne samarbejde med en ny kollega på sit daværende job.

Af:: Sofie Winther Askgaard Foto: Jacqueline Fluri
28. nov. 2019 | Sundhed | Hendes Verden

Helene Mau havde lige fundet sig til rette på en ny arbejdsplads efter en stresssygemelding, da hun fik en ny kollega, hun skulle arbejde tæt sammen med. De kunne bare ikke arbejde sammen, og skænderierne gik højlydt på gangene. Til sidst kunne hun ikke mere.

"Jeg blev aggressiv. Var vred hele tiden. Det skulle ud, så jeg brokkede mig derhjemme og var ked af det og havde dage, hvor jeg ikke havde lyst til at stå op. Nogle år tidligere døde både min mor og far, og jeg var blevet enlig mor, så jeg var stresset og følte, jeg sad fast i mit liv", fortæller Helene, der fik svært ved at sove og fik gentagne lungebetændelser.

"Vi prøvede at løse det ved, at jeg fik betalt en kommunikationsuddannelse – både de og jeg troede, det var min skyld, for jeg måtte være dårlig til at kommunikere, men til sidst gik det ikke længere, og vi blev enige om at stoppe samarbejdet. Og så stod jeg der", fortæller Helene.

Læs også: Få mere energi og mindre stress med disse 9 urter

En gammel drøm

Men kommunikationsuddannelsen blev startskuddet til opfyldelsen af en livslang drøm og førte til en uddannelse til både coach og psykoterapeut. Helene havde nemlig altid drømt om at arbejde som psykoterapeut. 

"Jeg havde taget tilløb til det i flere år, men nu var min yngste datter ved at flytte hjemmefra, og jeg havde ikke noget job. Så jeg skar al "luksus" ud af mit liv, flyttede i en et-værelses og blev selvstændig", fortæller Helene, der kort efter blev konfronteret med sit valg af den tømrer, der skulle lave køkkenbordet i hendes lejlighed. - "Det er da pinligt at bo sådan her, når man er så gammel som dig", sagde han, og dét gjorde lidt ondt, erkender Helene, der blot prøvede at holde sine udgifter nede, så drømmen kunne udleves.

"Det har været hårdt. Jeg købte aldrig nyt, og jeg levede sparsommeligt, for jeg vidste aldrig, hvad jeg tjente. Hvad hvis jeg blev syg? Hvis der ikke var nogen kunder? Men jeg fortryder ikke, og i de dårlige perioder har jeg vikararbejde. Jeg skal aldrig, aldrig tilbage til mit gamle liv", slår Helene fast.

Læs også: Din nye livsstil: 3 lifehacks til det enkle liv

Travl, ikke stresset

Det bedste ved Helenes nye liv er, at hun selv er chef og kan styre, hvor lidt eller hvor meget, hun vil arbejde, og det er cirka 20-30 timer om ugen. Nogen vil tænke forkælet, men Helene, der er blevet gift på ny, har valgt "kun" at opgradere til en toværelses, og hun sparer hellere end at knokle.

"Der skal være plads til at holde fri og nyde min familie og trække vejret. Jeg har truffet et bevidst valg om ikke at slide mig selv ned, og jeg har lært at sige nej til opgaver og pressede deadlines. Det betyder, at jeg har travlt, men jeg er aldrig stresset mere", fortæller Helene og fortsætter:

"Mit gamle liv mindede om en tørretumbler, der kørte i konstante cirkler, og jeg hadede det. Jeg vågnede hver morgen og tænkte "åh nej ..." Sådan tænker jeg aldrig mere. Nu står jeg glad op og nyder dagen", siger Helene og slutter:

"Hvis jeg ikke var kommet langt væk fra mit gamle arbejde og stressede liv, var jeg nok endt med at sidde i sofaen og drikke rødvin. Jeg besluttede, at jeg ville noget andet, og det er jeg glad for".

Anbefalet til dig