Gabrielle Schimko Jurenka
SPONSORERET indhold

"Jeg tænkte, at der måtte være andre end mig, der havde de samme udfordringer"

Under et brystkræftforløb oplevede Gabrielle Schimko, at hendes hud også tog skade. Derfor startede hun sit hudplejebrand, Jurenka, hvor der er fokus på naturlige ingredienser, som genskaber hudens fugtbalance og gør den blød. Få hendes sunde tips her.

Af: Susanne Knutzen Foto: Privat
24. maj. 2021 | Sundhed | ALT.dk

59-årige Gabrielle Schimko er grundlægger af det danske, økologiske hudplejebrand JURENKA

Hun er uddannet heilpraktiker, som er en tysk naturlægeuddannelse, som ser holistisk på det hele menneske og beskæftiger sig bl.a. med plantemedicin, homeøpati og kostændringer. Som diagnostik anvendes bl.a. alm. anamnese, irisanalyse og visuel analyse.

"Jeg valgte uddannelsen, fordi det for mig er logisk at se på mennesket som en helhed, og læren om kroppens kompleksitet og reaktionsmønstre er både omfattende og meget interessant. Min tilegnede viden har været en god ballast og rettesnor derhjemme i familien, men jeg begyndte faktisk først i erhvervsøjemed at drage nytte af den, da jeg får 4 ½ år siden etablerede JURENKA. Det har givet mig forståelsen for kroppens og hudens reaktion på udefra – eller indefra kommende påvirkninger. Og jeg kan udfordre vores dygtige biokemiker i udviklingsprocessen, når vi udvælger råvarerne, der altid er naturlige ingredienser udvundet af bl.a. planter og mineraler."

Hvorfor startede du Jurenka?

"Det var erfaring på egen krop. Under et brystkræftforløb i 2015 ændrede min hud karakter og blev tynd, uigennemtrængelig, sensitiv og tør. Da jeg syntes, min krop var rigeligt belastet af behandlingerne, ønskede jeg at bruge naturlige og gavnlige hudplejeprodukter, men kunne ikke finde nogen. Det blev inspirationen og igangsætningsmotoren til at grundlægge hudplejebrandet JURENKA – for ved brug af naturlige og transparente ingredienser at hjælpe huden til at reetablere den naturlige fugtbalance og regenerere huden, og samtidig give effekten af en blød og mættet hud.

Jeg tænkte, at der måtte være andre end mig, der havde de samme udfordringer, måske ikke lige på grund af et behandlingsforløb, men af andre, både udefra kommende såvel som indefra kommende årsager, og som samtidig også stiller krav til indhold og effekt."

Hvilket produkt kan du ikke undvære?

Skærmbillede 2021-05-24 kl. 10.38.43.png

"Det må være Face Cream ’Hydrate My Skin’. Huden bliver fugtet og mættet. Et par få pump rækker til ansigt og décolleté, og jeg bruger den både som dag- og natcreme. Det er både effektivt og nemt.

Men jeg kan altså heller ikke undvære Deo Serum, Body Lotion Neutral eller Botanical, som jeg skifter lidt imellem." 

Hvordan er dine skønhedsrutiner?

"Efter badet smører jeg kroppen ind i body lotion, mens den stadig er fugtig. Face serum og face cream til ansigt og décolleté, deo serum kommer på som noget af det første, så den når at tørre, inden der kommer tøj på. Efter jeg har påført face cream, laver jeg lidt face yoga, pt. har jeg fokus på hagen.

Mit make-up forbrug er minimalt, men jeg venter altid 15 min. efter face cream er kommet på, inden jeg påfører make-up. Det er for at face cream får lov til at trænge ind i huden uden at der ryger noget make up med.

Om aftenen renser jeg ansigtet med cleansing milk og påfører face cream.

I løbet af dagen bruger jeg body lotion som håndcreme."

jurenka-tekst.jpg

Hvad er sundhed for dig?

"At have et glad og positivt sind, have let til latter og hvile i sig selv er mental sundhed for mig. Fysisk sundhed betyder for mig en kombination af den rigtige kost og motion. Og at alle vores madvarer er økologiske. Jeg har været veganer i 6 år, er nu begyndt at spise lidt fisk igen, men mælkeprodukter kommer jeg ikke til at indtage igen."

Hvordan giver du dig selv den bedste start på dagen?

"Hver anden dag slowjuicer jeg 1 liter grøntsags/frugtjuice og hver anden dag blender jeg en rå grøn grød. SÅ kan min dag godt starte."

Hvad er dit bedste råd til en sund hverdag?

"Reducér kød- og mælkeforbrug, spis økologisk, drik rigeligt med vand og prioritér dig selv."

Presse 6.jpg

Hvordan holder du dig i form?

"Daglig yoga derhjemme, jeg kører et program der hedder Yoga Burn, og gåture med vores hund, Coco."

Hvornår føler du dig mest sund?

"Mine morgener giver mig altid en god start på dagen. De består af yoga og sund morgenmad."

Hvad har du altid i dit køleskab?

"Valleforce fra Vogel, den er bl.a. supergod til at tage en halsbetændelse i opløbet. Og et glas fermenterede grøntsager. Og hjemmelavet mandelmælk."

Har dit forhold til sundhed ændret sig med tiden?

"Jeg har altid spist varieret og så økologisk som muligt siden mine tidlige 20’ere, og motioneret moderat. Men efter mit brystkræftforløb har jeg inkorporeret endnu mere grønt og råvarer med et ernæringsmæssigt formål."

Hvad er dit bedste sundhedstip?

"Investér i en slowjuicer. Find en motionsgren du nyder, og prioritér alene-tid. Det er super vigtigt at huske sig selv i en travl hverdag."

Hvad er dit bedste skønhedstip?

"Overvej både hvad du spiser og hvilke produkter du bruger på huden, inklusiv make-up. Drik masser af vand og giv din hud mulighed for at ånde."

Anbefalet til dig