Skål med yoghurt og jordbær

Foto: Getty Images Vitamin K2 findes bl.a. i mælk, fløde, smør og yoghurt.

Vitamin K2

Kender du vitamin K2?

Vægttab, stærkere knogler og et sundere hjerte. Det er bare nogle af de fordele, du opnår, hvis du får nok af supervitaminet K2.

Vitamin K2 betragtes af mange som et supervitamin. Det skyldes, at vitamin K2 tager kalken fra blodårerne og ”sætter” den ind i knoglerne i stedet for. Derfor kan vitaminet både hjælpe mod åreforkalkning og knogleskørhed. I USA anbefaler man, at mænd indtager 120 mikrogram vitamin K2 pr. dag og kvinder 90 mikrogram. Vitamin K2 findes bl.a. i mælk, fløde, smør og yoghurt. Det kan hjælpe imod:

LÆS OGSÅ: 10 tegn på at du mangler D-vitamin 

  • KNOGLESKØRHED. En undersøgelse har vist, at når kvinder efter overgangsalderen indtager 180 mikrogram K2-vitamin hver dag i tre år, får de stærkere knogler end kontrolgruppen. Vitamin K2 skal helst tages i kombination med vitamin D3, fordi vitamin D3 hjælper til, at vi bedre kan optage kalk.
  • ÅREFORKALKNING. En undersøgelse fra Holland viste, at de deltagere, som indtog kost med vitamin K2, havde sundere blodårer med mindre forkalkning.
  • HJERTE-KAR-SYGDOM. En stor undersøgelse med over 16.000 deltagere har vist, at de deltagere, som indtager kost med vitamin K2, generelt har en lavere forekomst af hjerte-kar-sygdomme.

LÆS OGSÅ: 11 symptomer på vitaminmangel: Hvilke vitaminer og mineraler skal du være særligt opmærksom på?

    • KRÆFT. Et forskerhold fulgte 24.340 raske personer i alderen 35-65 år gennem 14 år i en kostundersøgelse. Resultaterne viste, at de, der indtog kost med K2-vitamin, havde mindre forekomst af kræft, specielt lungekræft og prostatakræft.
    • VÆGTTAB. Nye undersøgelser fra Maastricht i Holland viser, at vitamin K2 også kan hjælpe til vægttab. De kvinder, som fik vitamin K2-tilskud, fik mindre fedt på maven og mindre fedt omkring deres indre organer, end de kvinder som fik placebo.

Solaray K2-vitamin hos Med24.dk, 144 kr. (sponsoreret)

Se, hvad vi ellers skriver om: Vitaminer, Vægttab, Hjertet og Overgangsalder