Daisy Løvendahl
SPONSORERET indhold

9 tips til at gøre hverdagen til en fest

Der er fem hverdage i hver uge. Hvis de bare skal gå, mens vi venter på weekend og ferie, bliver året ret langt. Daisy Løvendahl giver dig 9 tips til, hvordan du vender ideen om den hårde hverdag rundt, så den bliver til en fest og et billede på det liv, du elsker.

Af:: Daisy Løvendahl Foto: Rune Lundø
12. sep. 2017 | Sundhed | ALT for damerne

1. Tag en pause hver dag

Den sikre genvej til hverdagsstress er at løbe lidt hurtigere for at nå lidt mere og vente endnu en dag med at gøre det, du har brug for. Knæk tanken om, at du har for travlt til at tage dig af dig selv. Den vil nemlig hive dig ned og sende dig alle mulige andre steder hen end til landet med hverdagslykke. Handling nummer et på rejsen mod mere lykke er ganske enkel. Du skal hver dag tage en pause. En pause, hvor du mærker dig selv, din krop og kærlighed. Træk dig fra arbejdet og familien i 10 minutter, og træk vejret. Stil ind på dit hjerte, og bare bliv der et øjeblik.

2. Tal med en, du holder af

En af mine klienter har en mormor i firserne. Hver dag ringer hun til hende og taler i 5 minutter. De minutter er hendes helle. Hendes følelse af at forbinde sig til et menneske, hun elsker, og komme helt væk fra sin hverdag. De taler om vejret, om katten, der leger, og om maden, de spiser. På sin egen, fine måde er dette også lykke. At holde forbindelsen varm til dem, vi elsker.

LÆS OGSÅ: 3 tips til kærlig kommunikation og hvad du skal styre udenom

3. Gør det, du elsker

Vælg noget til i din hverdag, som du elsker. Uanset hvad det er. Hvis det er at dyrke yoga, så prioriter det, og kan du ikke finde et hold, der passer i dit øvrige skema, så køb et onlinekursus og en måtte. Elsker du at have fagligt udviklende samtaler? Lav frokostaftaler med spændende mennesker, eller tag initiativ til et netværk. Vælg noget til, du er passioneret for, som får dit hjerte til at banke og smilet frem på dine læber.

4. Sig ja til livets trivialiteter

Hver eneste dag i livet er der nogle ting, vi bare skal. Lave mad, gå på toilettet, vaske op, rydde op ... Mange ville ønske, de havde mere hjælp og kunne betale sig fra det. Fair nok. Men du kan også se alle trivialiteterne i livet som en fundamental del af at være menneske, som du kan hylde og gøre til dit frirum. Lav maden med dine børn eller venner og gør det til dagens sociale højdepunkt. Gør rent til lyden af din yndlingspop iført stuepigeuniform. Ryd op, mens du slapper af i hovedet. Alt, hvad vi gør med vores hænder, forankrer sig i os på en helt anden måde end det, vi bare tænker. Væv trivialiteterne, som vævede du en gobelin over dit liv. Væv med farver, lyst og engagement. Væv det kedelige sammen med det sjove, og væv en hyldest til hverdagen.

LÆS OGSÅ: Sådan får du et godt forhold til din svigermor

5. Hav kun det, du nyder

Det moderne menneske har generelt for meget, og det giver en følelse af at mangle plads og være fanget i tingene. Ligesom det på en sær måde skaber et behov for hele tiden at få mere, fordi du alligevel ikke kan finde det, du skal bruge. Gør det til en del af din hverdag hele tiden at rydde op og værdsætte det, du har. Brug dine bedste kjoler, drik vinen, læs bøgerne, spis alt i køleskabet, og hav kun det, du reelt nyder. Resten skal ud, inden det hober sig op omkring dig og i dit sind.

6. Hvad er det vigtigste i dag?

Hvis du hver dag gør én ting, som betyder noget for dig, så gør du 365 meningsfulde ting om året. Ryd derfor op i dit sind og din hverdag, og skab enkelhed ved at spørge dig selv hver morgen: Hvad er det vigtigste i dag?

7. Hvorfor er det vigtigt?

Tjek gerne din prioritet ved at spørge dig selv: Hvorfor er det vigtigt? Hvis du ikke kan komme med en klar og konkret grund, så har du ikke fat i noget, der reelt har værdi. Prøv igen.

LÆS OGSÅ: 6 modige kvinder fortæller præcis, hvad angst er

8. Træn dit dobbeltsyn 

Øv dig i at se på se på din hverdag fra to perspektiver samtidigt. Ligesom du har to øjne. Det ene øje ser på det længere perspektiv og på din strategi. Måske ved du, at der er en deadline på arbejdet om tre dage, så derfor er det klogt at arbejde igennem i dag og komme sent hjem. Ligesom du ved, at når du holder dig til den planlagte motion, får du det bedre. Selvom du ikke har lyst lige nu. Det er det ene perspektiv, som er vigtigt i din hverdag.

Læg en strategi og hold dig til den, ligesom en sømand på havet stoler på sit kompas. Det andet øje ser på nuet. Hvad sker der lige nu, og hvad kalder det på? Er du megatræt? Så læg dig en time og træk vejret. Har du et barn, som har brug for dit nærvær? Giv det, og lad løbeskoene stå i skabet. Har du lyst til at arbejde igennem, selvom der var aftalt hyggemiddag? Gør det! Du har energien lige nu. Opdag magien i at se på verden med to stærke perspektiver og bruge dem begge aktivt.

9. Vær kompromisløs

Ugen er det vigtigste, vi har. Den er et billede på vores liv og den tid, vi får som gave hver syvende dag – hvis vi er heldige... Så hvad vil du med den kommende uge? Tag stilling til det, du bruger din tid på. Vælg bevidst til og fra. Vær fuldstændig kompromisløs i din vilje til at skabe uger, du trives i, og som giver dig og dem, du elsker, lykke.

Anbefalet til dig