Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann Louise Lorang om sund mad, gåture og træning.

Louisa Lorangs bedste råd til en sund hverdag er både nemt og gratis

Travlhed er kok Louisa Lorangs største udfordring i forhold til sundhed. Det lykkes hende alligevel at få tid til at gå en hel masse ture, og så forsøger hun at spise sundt og godt – ellers kan hun mærke det på sin krop.

Hvad er sundhed for dig?

"Jeg kan altid mærke på min krop, om jeg spiser sundt og godt. Det gør jeg bestemt ikke altid, så jeg forsøger at være god til at mærke efter. Jeg har altid været ret stærk, men de sidste par år har jeg kunnet mærke, at jeg ikke er stærk længere. Jeg arbejder ikke fysisk så meget mere, så at træne mig stærkere er klart noget, jeg vil bruge tid på fremover."

Hvad er dine udfordringer i forhold til sundhed?

"Travlhed! Som hos de fleste. Desværre – for det bør jo netop være dér, man tager sig sammen."

Hvornår føler du dig mest sund?

"Når jeg er ude i naturen, spiser dejlige råvarer, går en smuk tur, bader i havet. Når jeg har tid til at læse en bog, gå i teateret eller glo ud over vandet. Eller når jeg griner i timevis med dem jeg elsker, får en massage eller spiser en stærk ramen. I det hele taget føler jeg mig mest sund, når jeg er glad, og der er ro på."

Læs også: Gåture gør dig slank og stærk

Hvad har du altid i dit køkken?

"Mange ting! Jeg har et køleskab udelukkende til grøntsager. Har altid æg, løg, kål, parmesan, mayo, miso, kimchee, god vin, champagne, citrus og næsten altid æbler og spinat. Og så har jeg ALTID chokolade, smør og Kalles Kaviar.

Hvordan giver du dig selv den bedste start på dagen?

"Jeg spiser ofte morgenmad lidt sent – jeg spiser en mættende morgenmad, gerne aftensmad fra dagen før, æg, kål, chili. Gerne vand med citron, og skal jeg hurtigt ud ad døren, spiser jeg gerne en sildemad eller drikker en greenie med f.eks. grønkål, squash og kiwi."

Hvordan holder du dig i form?

"Jeg er faktisk virkelig dårlig til det med formen. Men jeg træner pilates halvanden time om ugen og går utroligt meget. Jeg håber at finde tid til mere."

Dit bedste råd til en sund hverdag?

"GÅ! Alt det du kan. Til og fra arbejde, når du holder møder med få, når du skal købe ind, hente børn, mødes med veninder eller andet – så gå. At gå giver mig den dejligste energi, og jeg får ro til at finde på nye ting!"

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Gåture og Sund livsstil