Michelle Kristensen: Hvornår er det bedst at løbe?
SPONSORERET indhold

Michelle Kristensen: Hvornår er det bedst at løbe?

Morgen, middag eller aften - hvornår er det smartest at hoppe i løbeskoene?

Af: Michelle Kristensen
29. feb. 2016 | Sundhed | Fit living

Er der et tidspunkt på dagen, der er bedre at løbe på end andre?
Ja, det er der helt sikkert, nemlig det tidspunkt som passer allerbedst ind i din hverdag.

Jeg kunne sagtens komme med diverse forklaringer på, at der er et vist tidspunkt på dagen, hvor studier viser, at vores stresshormon, cortisol, er på sit højeste (hvilket det er om morgenen), og at det derfor vil være meget effektivt at løbe lige præcis dér, fordi cortisol hjælper dig med at præstere bedre. Hvis du er stresset og har for store mængder cortisol i kroppen, skal du dog ikke løbe, da det vil stresse kroppen endnu mere.

Men måske passer det dig ikke at løbe om morgenen, og derfor handler det mere om at vælge det tidspunkt, der passer dig bedst og at se på, hvilken person du er. Hvis du er et B-menneske, hjælper det ikke noget, at jeg gerne vil have dig ud og løbe tidligt om morgenen. Så kommer du aldrig afsted! Så løb, når det passer dig bedst og føles bedst.

Tilmeld dig Alt for damernes kvindeløb lige her 

Jeg elsker at løbe en tur inden morgenmad, når jeg kan og har tid til det i forhold til arbejde. Men jeg kan kun løbe korte ture i langsomt tempo om morgenen, da min krop ikke rigtigt er vågen på det tidspunkt. Til gengæld løber jeg godt ved middagstid  eller sidst på eftermiddagen, da kroppen er vågnet, og jeg har fået noget at spise, som kan hjælpe mig med at præstere bedre.

Prøv dig frem og løb på forskellige tidspunkter af døgnet, så du finder ud af, hvornår det fungerer bedst for dig at løbe.

Svedige high fives fra MK