michelle kristensen alt for damerne løb

michelle kristensen alt for damerne løb

Michelle Kristensen: Løb oprejst og afslappet

Michelle Kristensen guider os til god løbestil, så vi kan få endnu mere ud af vores løbetur.

Vi skal ikke snakke alt for meget om teknik, da det er en større mundfuld at tage fat på. Men der er nogle små ting, du kan tænke på, når du løber, og som på sigt vil gøre det lettere at løbe – og nedsætte risikoen for skader.

Når du skal ændre på din løbestil, vil det til at begynde med ikke virke så let, da der pludselig er noget ekstra, du skal tænke på. For mange, som ikke har den mest optimale løbestil, vil det føles meget mærkeligt at ændre på løbestilen, og det vil fylde en del i hovedet under løbet. Derfor skal du heller ikke løbe et helt løbepas, hvor du tænker på din teknik, men derimod tage 10 minutter af din træning, hvor du tænker på måden, du løber på, og derefter slappe af i hjernen og løbe, som det falder dig ind. På sigt skulle det gerne resultere i, at du helt automatisk løber med den nye og bedre løbestil.

Din løbestil skal gerne være oprejst og afslappet. Derfor skal du tænke på at rette dig op, skubbe brystet frem og slappe af i dine skuldre, de skal ikke sidde oppe under ørene, for det kan give spændinger i nakke- og skulderregion. Armene skal svinge afslappet frem og tilbage, og de må ikke svinge ind over din krops midterakse. Hvis du ser din navle som midten af din krop, er det vigtigt, at dine arme aldrig svinger ind over denne midterakse, da du så laver for store rotationer i kroppen og bremser din egen fremgang.

Nyd din træning, og husk at du aldrig fortryder en løbetur! 
KH Michelle

Se, hvad vi ellers skriver om: Løb og Michelle Kristensen