Nike laver nyt sportstøj
Foto: Nike Nike laver for første gang sportstøj til kurvede kvinder samt kvinder, der bærer hijab.

Nike laver nyt sportstøj

Nike hylder diversitet med nyt sportstøj

Det er de færreste kvinder med kurver, der ikke har oplevet at blive skuffet over manglende størrelser eller urimelig pasform i et par løbetights. Sportslivet er mere populært end nogensinde før, men der findes stadig begrænset diversitet indenfor udvalget af tøj. Det har Nike ændret på nu med to nye former for sportstøj.

Flere modehuse er begyndt at lave plus size-kollektioner, og generelt hyldes den kurvede krop mange steder i mediebilledet. Det har dog ikke ændret meget ved udvalget for sportstøj i butikkerne, hvor man let kan få indtryk af, at kvinder over størrelse large ikke går i fitness eller svinger en tennisketsjer.

Men det er ikke kun de kurvede kvinder, der kan have svært ved at finde passende løbetights og velsiddende T-shirts, for det er også et stort problem for muslimske kvinder at finde sportstøj, som tilgodeser dem.

Begge dele har Nike gjort op med nu, og vi må sige, at diversiteten bliver hyldet i deres to nye kollektioner til kurvede kvinder, og kvinder, der bærer hijab.

– Når vi designer til plus size, gør vi ikke bare vores produkter proportionelt større. Det virker ikke, for som vi ved, så er alles vægt fordelt forskelligt, siger Helen Boucher, administrerende direktør hos Nike for kvinders træningsbeklædning til Elle.

Tøjet findes i størrelse 1X til 3X. Du kan finde det på Nikes hjemmeside nu.

Modellerne på billederne er "influencers", som er blevet frontfigurer for kollektionen.

"The Pro Hijab" er navnet på sports-hijab'en, som er Nikes nyeste tiltag.

Det har taget Nike over et år at designe og tilpasse "The Pro Hijab", så den passer til de behov, som en sportsudøver med hijab har behov for, skriver de i en pressemeddelelse.

Grundlaget for at lave sportshijab'en er, at alle skal have mulighed for at dyrke sport. Derfor skulle den også være af bedste kvalitet, så de har testet den på diverse muslismske sportsudøvere. På baggrund af feedback fra dem har de videreudviklet den, indtil de fandt den rigtig pasform, udseende og farve, skriver Nike i deres pressemeddelse.

Det er først muligt at købe "The Pro Hijab" fra starten af næste år på Nikes hjemmeside.

LÆS OGSÅ: FIT Living podcast: Sundhed som religion - sundt eller usundt?

LÆS OGSÅ: Michelle Kristensen: Hvad skal jeg prioritere - træning eller søvn?

LÆS OGSÅ: "Det var skønt efter mange års overvægt at opdage, at jeg kunne løbe"

Se, hvad vi ellers skriver om: Træning og Sneakers