Kvinde træner
SPONSORERET indhold

Risikerer jeg skader af at træne hver dag?

Og hvad skal jeg holde øje med, så jeg ikke træner alt for hårdt? Få svar fra ekspert Henrik Duer.

Af:: Redaktionen Foto: Getty
04. sep. 2018 | Sundhed | Fit living

Risikerer jeg skader af at træne hver dag?

Ja, hvis du overtræner, og nej, hvis du forstår at lytte til din krop og dosere træningen rigtigt. Varighed, typen og intensiteten af træningen er tre vigtige parametre, når du skal vurdere, hvor meget og hvor hårdt du skal træne. En utrænet person kan ikke tåle samme mængder træning, som en trænet kan, og hvis du træner for meget og hårdt i for lang tid uden at få den fornødne hvile, kan du risikere at overtræne og øge risikoen for nedsat præstationsevne, infektioner og skader.

En meget veltrænet person kan godt træne to gange dagligt, men det afhænger som nævnt af hårdheden af træningen. Det kan naturligvis ikke være maksimalt gas hver gang. Er du utrænet, bør du ikke have mere end 2-3 hårde træninger om ugen. Vil du træne mere skal det være en let og restituerende træning. Husk at mærke efter. Er du aldrig frisk i kroppen, træner du nok for hårdt. (Ekspert: Henrik Duer)

Læs også: 7 dage: Plankechallenge

 

Hvad er forskellen på løbe- og træningssko?

En løbesko er beregnet til at løbe i, mens en træningssko er en mere allroundsko, du kan bruge til flere træningsformer. En løbesko har ofte en bedre stødabsorbering og i flere tilfælde også en bedre komfort end en almindelig træningssko har. Derudover er løbeskoen designet til fremadrettede bevægelser, hvorimod en træningssko er designet til bevægelser i alle retninger både bevægelser fremad, bagud og til siden. De er ofte også lavet af et mere fleksibelt materiale. Du kan finde mange typer af løbesko med hvert sit formål herunder distanceløb, konkurrence, intervaller og trailløb. Det samme gælder en træningssko, hvor du kan finde modeller til styrketræning, crossfit, dans eller anden holdtræning. Så undersøg markedet lidt, og find den sko, der passer bedst til din form for træning, før du køber. (Ekspert: Anette Paulsen)

Anbefalet til dig