Hygiejneekspert: Mobiltelefoner er bakteriefælder
SPONSORERET indhold

Sådan holder du mobiltelefonen bakteriefri

Vores hygiejneekspert har undersøgt bakterieniveauet på danskernes mobiltelefoner. Vi er i chok!

Af: Michael René
18. sep. 2013 | Sundhed | ALT for damerne

Du sidder og spiser frokost med dine kollegaer i kantinen. Pludselig ringer telefonen, du tager telefonen op af lommen for at se, hvem det er der ringer for at kunne evaluere, hvor vigtigt opkaldet er. Du lægger mobilen tilbage i lommen smiler til din kollega og siger, at det kan vente til efter maden og spiser videre. Men er dine hænder rene – også efter du har rørt ved mobiletelefonen?

Resultat
Hygiejneekspert Michael René har målt mobilhygiejnen på 102 mobiltelefoner fra borgere i København K i aldersgruppen 15 til 54 år. Resultatet viser en tendens til at mænd har et højere indhold af organisk materiale på mobiltelefonen sammenlignet med kvinder. Mobiltelefoner, der er smadret eller ekstremt ridset har et signifikant højere indhold af organisk materiale som bakterier, hudceller o.a. sammenlignet med de mobiler, der ikke er smadret eller ridset.

Skal mobilen vaskes i brun sæbe?
Fortvivl ikke mobilhygiejnen og ikke mindst håndhygiejnen kan du optimere nemt. Gør det til en vane altid at vaske fingrene grundigt efter kontakt med forurenede overflader som mobiltelefoner, mønter, indkøbsvogne og lignende. Vask altid fingre, inden du spiser mad eller drikker væske.

Er din mobiletelefon smadret, eller er der synligt snavs på telefonen, så tør mobilen af jævnligt med en renseserviet enten en desinfektionsserviet eller en serviet til brillerens. Så minimerer du risikoen for at overfører eventuelt sygdomsfremkaldende organisk materiale og bakterier fra mobilen til din mad.

Små justeringer
Dårlig hånd- og mobilhygiejne resulterer i en forhøjet risiko for at overføre eventuelle sygdomsfremkaldende bakterier fra hænderne til den mad du spiser, og dermed er der en risiko for at opnå en række ekstra sygedage på arbejdspladsen. Små justeringer af hygiejnevaner har stor effekt, der kan måles med det samme. Husk dine hænder er ikke renere end din mobil.

Læs mere om rengøring og pletfjerning på Pletvæk.dk.

LÆS OGSÅ: Pletfrit tøj: Det gør du, når uheldet sker