Se de 10 typiske kaloriefælder
SPONSORERET indhold

Se de 10 typiske kaloriefælder

Af: Charlotte Holm Pedersen
09. jul. 2012 | Sundhed | ALT for damerne

3 Du spiser sundt, men fedt. Pas på med avocadoer, nødder og oliven. Selv om de indeholder sundt fedt, ser det ikke ret pænt ud på maven.

6 Du er for fanatisk, og selv om du ser perfekt ud, og din tallerkener ligner en diætists drøm, så bruger du alt for meget krudt på at være sund. Det er ikke sundt. Halvdelen af Margrethe Roelsens kunder skal lære at spise normalt igen, fordi de lider af en grad af ortoreksi. De ved ikke, hvad de har lyst til eller kan lide – kun, hvad der er sundt.


Læs også: Du bliver ikke lykkelig af at være tynd

9 Du spiser med hovedet. Husk mad har med nydelse at gøre, og at vi faktisk ikke rigtigt ved, hvad der styrer alle fordøjelsesprocesserne. Prøv at lade kroppen være levende og med i processen, både når du vælger din mad, og bagefter når du spiser den. Måske tager du mindre på, hvis du mentalt nyder det, du spiser, er nærværende, når du spiser, og stopper med at spise, når du er mæt.

10 Du (over)forkæler dig selv med mad. „Det har også været en hård dag på jobbet, så jeg har fortjent noget godt til middag“. Hvis du bruger mad som trøst, bliver du hurtigt tyk af det – og du får måske ikke gjort noget ved det, der gør dig ked af det. Prøv at lade være med at lukke munden på dig selv – og se, hvad der sker, når du ikke får dine tudekiks.


Læs også: Ryger du også i weekendens kaloriefælder?

Det er ikke altid lige nemt at gennemskue, hvor flest af dagens kalorier kommer fra. Så vi har her med hjælp fra ernæringsterapeut Margrethe Roelsen fundet 10 kaloriefælder, man typisk falder i - helt uden, man bemærker det!  


Læs også: Her er de skjulte kalorier

1 Du spiser for mange kalorier uden for måltiderne. En lille latte, en mandarin hist og et håndfuld nødder pist. Du kan let spise halvdelen af dine kalorier ved siden af dine måltider.

5 Du er et mad-vanedyr: Det kan være en morgenbolle med ost, rugbrødet, du bare ikke kan undvære, eller havregrynene med mælk, som du får hver morgen. Prøv at kigge på de mest inkarnerede vaner, det er ofte dér, der skjuler sig en masse ekstra kalorier.

7 Du spiser for meget sukker. Kiks, kager, slik og alkohol får blodsukkeret i affekt, så du bliver insulinpåvirket. Det er usundt og kan føre til diabetes 2.


Læs også: Sukkerafhængig? Prøv ti sunde mellemmåltider

8 Du er en mode-spiser. Du spiser sushi, fordi det er lækkert og sundt. Men kan du egentlig lide det? Prøv at mærke, hvad du har lyst til og følg din lyst i de næste to dage, medmindre den dikterer chokoladepålæg 24 timer i døgnet.

4 Du drikker dig til kalorierne. Alkohol, smoothies og caffelatte… har du brug for noget af det i realiteten? Ved at drikke flere kaffe med mælk, smoothies og måske et par glas vin får du 800 kalorier ekstra om dagen.


Se også: Tag de 10 trin til tårnhøj forbrænding

2 Du spiser for store portioner. En tyk skive brød svarer til to skiver. Et Emmerys rundstykke vejer 120 gram, det svarer til tre almindelige rundstykker.


Læs også: Bliver du tyk af de her 10 ting