Se 5 madvarer der kickstarter sexlysten
SPONSORERET indhold

Se 5 madvarer der kickstarter sexlysten

Af: Charlotte Holm Pedersen
19. aug. 2012 | Sundhed | ALT for damerne

Bananer løfter humøret
Bananer er sprængfyldt med B6-vitamin, som du har ekstra meget brug for, hvis du tager p-piller. En del kvinder får nemlig et øget behov for B6-vitamin, når de tager netop p-piller. Mangel på dette vitamin kan føre til, at du føler dig nedtrykt og irritabel. Bananer øger også beholdningen af hjernens humørstof serotonin. Snup derfor en banan, hvis du skal i den rette stemning og have et skud energi, inden du kaster dig over din elskede.


Læs også: Spis dig glad med disse 6 madvarer

Mørk chokolade sætter skub i lysterne
Oplever du, at chokolade stimulerer sanserne, er den god nok. Chokolade fyrer op under dig på grund af nogle stoffer kaldet polyphenoler, der stimulerer nervesystemet og kredsløbet.
Chokolade indeholder samtidig magnesium, der får kroppen til at slappe af. På den måde sætter chokolade skub i dine lyster både i hjernen og i kroppen. Vær dog opmærksom på, at det kun er mørk chokolade, som virker så gunstigt, fordi den har et langt højere indhold af de aktive stoffer end den lyse.

Rødt kød tænder din mand
Kød sætter skub i produktionen af det mandlige hormon testosteron i blodet. Det har en positiv påvirkning på lysten til sex, fordi din mands (og i mindre grad også din) seksuelle aktivitet bl.a. hænger sammen med mængden af testosteron. Derfor kan det godt betale sig at servere en ordentlig omgang proteiner, selv om du måske selv foretrækker pasta og mere grøn mad, hvis du går og drømmer om, at han skal kaste sig over dig. I øvrigt skulle andre proteinrige kilder som f.eks. kylling virke på samme måde som rødt kød.


Læs også: Se de 6 anti-age madvarer

Mandler får blodet til at rulle
Mandler indeholder arginin, som øger kroppens produktion af nitrogenoxid, der sætter skub i blodgennemstrømningen. Dette stof virker både i hjernen og i hjertet og sørger for, at blodet strømmer ned til kønsorganerne, hvilket stimulerer din lyst til sex og dine orgasmer. Er du ikke så vild med mandler, kan du også spise andre nødder og frø – f.eks. græskarkerner. Spis dem som snack, put dem henover salaten, eller put dem i dejen, når du bager.

Østers sætter fart på sædcellerne
Østers er ubetinget den madvare, som har det højeste indhold af zink, der findes i alle kroppens celler og kropsvæsker. Sæd har f.eks. et højt indhold af zink, og mineralet spiller en stor rolle i forhold til sædcellernes bevægelighed, hvilket er vigtigt, hvis du ønsker at blive gravid. Manden mister en stor del af den daglige zinkoptagelse fra kosten, hver gang han får en udløsning. Et aktivt sexliv kræver derfor både sin mand og sin zink. Udover østers, som nok ikke lander på middagsbordet så ofte, er skaldyr i øvrigt også gode kilder til zink, og det samme er f.eks. rødt kød. Lav en god salat med rejer eller nogle krabbedeller, begge dele kan både fungere som frokost og aftensmad.


Læs også: Hold kroppen sommerlækker med 10 tip

Klik igennem galleriet og find ud af, hvilke madvarer der sætter gang i sexlysten.