Slut med kroniske smerter: 7 effektive behandlingsformer

Foto: Getty Images Denne artikel er sponsoreret af: Nordisk Osteopati, Horsted Institute, Copenhagen Cryo Center, Smertefribevægelse, Magnocare, Klinik for Selvhelbredelse og Hørsholm Fysioterapi & Rygcenter.

Slut med kroniske smerter: 7 effektive behandlingsformer

Få hjælp til dine kroniske smerter med den rette behandling.

Alt for mange kæmper med kroniske smerter, der ofte går ind og forringer livskvaliteten. Heldigvis kan du gøre en ende på dine smertefulde gener med den rigtige behandling. Lad dig derfor guide af denne liste over nogle af landets dygtige smertebehandlere.

Hørsholm Fysioterapi & RygcenterHorsholmrygcenter_hf_alt_for_damerne.jpg

Gør noget ved dine smerter, og tag kontrollen tilbage. Hos Hørsholm Fysioterapi & Rygcenter er Katjas team af fysioterapeuter specialiseret i at behandle kroniske smerter med evidensbaserede metoder.

Kroniske smerter er ikke kun en fysisk tilstand. Derfor er første skridt i behandlingen en dybdegående samtale omkring din fysiske, psykiske og mentale situation. Du bliver aktivt inddraget, og efter første møde får du en meningsfuld forklaring på smerterne. Dernæst lægger I sammen en plan for dit behandlingsforløb. Med viden, redskaber og øvelser får du på sigt kontrollen tilbage, så du kan leve et liv, der ikke er styret af dine smerter.

Læs mere om Katjas klink på horsholmfys.dk

Klinik for SelvhelbredelseKlinikforselvhelbredelse_ulla_schmidt_andersen_-_klinik_for_selvhelbredelse.jpg

Vend tilbage til et liv, der ikke er styret af smerter. Mange kvinder med kroniske smerter får at vide, at de må tage smertestillende medicin og lære at leve med lidelsen. Det kan give en følelse af, at livet er begrænset. Men når de vælger et holistisk behandlingsforløb i Klinik for Selvhelbredelse, opdager de, at smerterne faktisk kan lindres, og at de kan få det godt, så livet igen kan leves.

Ulla Schmidt Andersen er farmaceut og holistisk behandler. Hun kombinerer holistisk behandling, naturlige midler, coaching og selvudvikling i individuelle forløb.

Kontakt Ulla Schmidt Andersen uforpligtende, og få skræddersyet et holistisk behandlingsforløb, så smerter, medicin eller bivirkninger ikke længere styrer dit liv.

MagnocareMagnocare_alt_for_d_6_foto.jpg

Farvel til smerter og ubehag med Magnetbandager. Hos Magnocare tilbydes magnetterapiprodukter – en populær metode til at mindske smerter og ubehag i kroppen. Magnetbandager fremmer helingsprocesser, forbedrer kredsløbet og virker forebyggende.

Magnetterapi kan afhjælpe: smerter, kramper, uro og hævelser i benene, dårlig nattesøvn, kolde hænder og fødder, sår på ben/fødder, muskel- og ledsmerter, rygproblemer, kramper om natten, spændingshovedpine, forhøjet blodtryk, følger af diabetes, arbejds- og nedslidningsskader, tendens til blå mærker, smerter fra åreknuder. Ved at forbedre blodcirkulationen og blodets evne til at transportere ilt øges blodgennemstrømningshastigheden, cellernes ilttilførsel og næring, så affaldsstoffer kan føres væk.

Læs om magneterapi (Hvad er magnetterapi?).

Følg Magnocare på Facebook og Instagram.

Smertefribevægelsesmertefribevaegelse_altfordamer.jpg

Lær at behandle dine egne smerter!

Har du også prøvet utallige behandlinger uden ønsket effekt? Har du været igennem sundhedsvæsenet? Og døjer du stadig med dine smerter?

Smertefribevægelse hjælper folk med kroniske, langvarige og tilbagevendende smerter via evidensbaseret og nytænkende smertebehandling. Hos Smertefribevægelse får du en miniuddannelse i både egen krop, smerter og træning. Du kan dermed selv navigere, analysere og handle, så du ikke længere er begrænset af dine smerter.

Book en gratis og indledende konsultation, hvor vi vurderer, hvordan vi kan hjælpe dig tilbage på rette spor.

Følg os på Instagram og Facebook.

Copenhagen Cryo Centercopenhagen_cryo_alt-for-damerne_cryo-1.jpg

Har du akutte eller kroniske smerter - f.eks. smerter efter operation, gigt, hovedpine eller en hælspore, og har du prøvet forskellige smertebehandlinger uden held?

Behandling med cryoneurolyse kan muligvis lindre dine smerter med en hurtig og effektiv påførsel af kulde direkte ved nerven. Cryoneurolyse er en sikker og effektiv behandling uden brug af operation eller medicin. Behandlingen tager nogle få minutter ad gangen og kan sikre en langvarig smertelindring.

Cryoneurolyse tilbydes som et af de eneste steder i Danmark på privatklinikken Copenhagen Cryo Center. Læs mere på www.stopsmerten.dk

Horsted Institutehorsted.jpg

20 procent af verdens befolkning lider af kroniske smerter. 2 ud af 3 er kvinder og langt fra alle får den rette behandling. Muskelspændinger og nervesmerter behandles med forskellige medikamenter. Smertestillende morfinpræparater er sjældent en god løsning – men ofte det man får recept på når det gør ondt.

Hos speciallæge Tina Horsteds private smerteklinik Horsted Institute arbejdes der ud fra et holistisk behandlingsprincip – hvilket betyder at ethvert menneske betragtes som unikt. Klinikken har fokus på både smertelindring, livskvalitet og nattesøvn. Der smertebehandles med både konventionel medicin, medicinsk cannabis, akupunktur og botox

Medicinafhængighed er et stort problem – også i Danmark. En af vores kerneydelser er hjælp til udtrapning af vanedannende medicin.

Tina Horsted er en af Europas mest erfarne smertelæger. Hun har tidligere arbejdet som overlæge på Rigshospitalets Tværfaglige Smertecenter og har en 2-årig diplomuddannelse i smertebehandling.

Nordisk osteopatinordiskosteopati.jpg

Smerter er kroppens beskyttelsesmekanisme. Ofte opstår de for at passe på et led, en overreven muskel eller et brækket ben. Nogle gange fejltolker kroppen dog disse signaler og ender i konstant alarmberedskab, der resulterer i kroniske smerter.

Styrken ved osteopati er, at kroppen anskues som en helhed. Ved konsultation gennemgås al sygehistorik for at få et dybdegående billede af patientens generelle tilstand, inden behandlingen påbegyndes. De forskellige behandlingsteknikker har oftest til formål at genskabe balance i kroppen og dermed reducere smerten.

Kroniske smerter er både psykiske og fysiske; det ene udelukker ikke det andet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Stress og Træning