Hvordan kommer jeg af med mavefedtet?
SPONSORERET indhold

Spis fedt og få slank mave

Det er snart bikinisæson, og trænger du til at komme af med mavedellen, så skru op for det sunde fedt i din kost.

Af: Mette Mølbak
23. maj. 2012 | Sundhed | ALT for damerne

Du skal ikke være fedtforskrækket, når du vil dit mavefedt til livs. Det siger ernæringsekspert Majbritt Louring Engell, der er fast skribent til ALT for damernes Sund & Slank-sider.

Hun opfordrer dig til at skrue op for det sunde fedt i din kost (altså det mono-umættet fedt som det du finder i nødder, avocado, olier og fede fisk).

Hun forklarer, hvorfor der skal fedt til for at komme af med fedtet:

"Der er sammenhæng mellem bug-fedme (altså mavefedt) og den måde hormonet insulin virker på. Insulin er det hormon, der guider kulhydrat fra blodstrømmen og ind i cellerne. Når alting fungerer, som det skal, så stiger blod-glucose i cellerne, når du har spist kulhydrat. Denne stigning registreres helt præcist af bugspytkirtelen, som sender en mængde af insulin på banen, som svarer fint  til mængden af glucose i blodet. Insulin kan betragtes som en slags nøgle, der kan låse en celles nøglehul op således, at den tager imod glucose. Men i en krop, der ikke virker, stresses insulinproduktionen og kroppen bliver resistens over for hormonet insulin. Den energi, der ligger i blodet, som skulle ud til cellerne, placerer sig på maven i stedet for i cellerne.”

Og det er altså det, der bliver til den irriterende mavedelle. Men løsningen er lige for. Spis mono-umættet fedt.

"Mono-umættet fedt øger insulinfølsomheden, så man langsomt vil blive bedre til at optage sukker i cellerne i stedet for at deponere det på maven. Men det er et must, at man skærer alle hurtige kulhydrater ud og ligeledes indtager få af de langsomme, så der ikke er for meget glucose (kulhydrat) i blodet."

Dét skal du spise:
Kød, grønt og sundt fedt.

Dét skal du ikke spise: 
Hvidt brød, pasta, ris, slik og andre stivelsesholdige fødevarer.

Læs også: Kickstart din forbrænding med 15 effektive råd