tab dig, slankekur
SPONSORERET indhold

Tab dig - mens du sover

Vil du gerne tabe dig i en fart, så skal du − ud over at spise færre kalorier, end du bruger − have gang i dit stofskifte. Se her, hvordan du får styr på dit stofskifte og opnår et vægttab - også når du sover...

Af: Redaktionen
15. aug. 2014 | Sundhed | Fit living


Vil du gerne tabe dig, handler det om at skrue ned for kalorierne og op for stofskiftet. Men vidste du, at der findes to forskellige? Se her, hvad der er hvad - og hvordan du bruger det til at sætte gang i dit vægttab.

Hvilestofskiftet:
Hvilestofskiftet er det antal kalorier, du forbrænder i vågen, men hvilende tilstand. Det er nemlig de kalorier, som din krop bruger for at holde gang i vitale, kropslige funktioner som hjerteslag, hjernefunktion, nervefunktion og åndedrag. Muskler forbrænder tre gange så mange kalorier som fedt, også i hvile. Derfor er det vigtigt at øge din muskelmasse, hvis du gerne vil tabe dig.

Energistofskiftet:
Hver gang kroppen udfører en bevægelse, er energistofskiftet i gang. Cellerne i kroppen har konstant brug for næringsstoffer til at forny sig selv og for at kunne producere energi til organismens forskellige funktioner. Og der skal bruges endnu mere, når du forbrændingdyrker sport. Hvor mange kalorier du forbrænder, varierer afhængig af køn, vægt, hvilken sport du dyrker, hvor længe, og med hvilken intensitet du gør det. I tvivl om hvor stor forbrænding din sport giver? Se listen nederst.

Så meget forbrænder du, når du dyrker sport
Din forbrænding afhænger af køn, vægt og selvfølgelig indsats. Her er overslag over, hvad en kvinde, der vejer 60 kg, forbrænder ved forskellige typer motion. Beregningen er lavet på baggrund af vægt, den tid aktiviteten varer, og at den forgår ved moderat/hård fysisk aktivitet. Vejer du mindre end 60 kg, forbrænder du mindre, vejer du til gengæld mere, forbrænder du mere.

Løb 12 km/t    700 kcal
Bjergbestigning opad    660 kcal
Kickboxing    610 kcal
Løb 9 km/t    575 kcal
Langrend    500 kcal
Brystsvømning     480 kcal
Bjergbestigning nedad    470 kcal
Spinning    450 kcal
Styrketræning hård    410 kcal
Alpint skiløb    390 kcal
Basketball    360 kcal
Fitness Walking 7 km/t    350 kcal
Badminton    345 kcal
Yoga    290 kcal
Ridning    255 kcal

OBS! Tallene er et estimat på din forbrænding på en time − ikke et nøjagtigt ­resultat.