Her er ti egenskaber, der tyder på, at du bliver en god mor.
Foto: Alamy Hvis du er en god veninde, er der en god chance for, at du også bliver en god mor.

Bliver du en god mor? Her er 10 tegn, der tyder på et rungende "ja"

Er du den fødte mor-type?

KLUMME: Hvis du har talt med din mor om, hvad hun gjorde sig af overvejelser, før hun blev gravid med dig, vil svaret muligvis være: Ikke så mange.

I dag er det nærmest blevet en videnskab at være forældre, og debatspalterne flyder over med, hvad der er den rigtige eller den forkerte måde at være mor eller far på. Hvis al den snak giver dig en anelse sved på panden ved tanken om måske selv at blive mor, har jeg lavet en guide til, hvordan du kan være sikker på, at du bliver en god mor.

Og den skal naturligvis tages 100 % alvorligt...

LÆS OGSÅ: 8 tegn på at han er manden, du skal have børn med

Jeg er selv mor til to og er mere end én gang blevet overvældet af moderskabets store lykke og til tider skrækindjagende uforudsigelighed. Så her får du mine 10 bud på, om du bliver en god mor

1) Omsorg
Du er i byen med en håndfuld veninder
, og I har det for fedt. Der er masser af søde fyre i kølvandet, I er temmelig fulde, og du er ikke til at skyde igennem. Pludselig ud af det blå, får din allerbedste veninde det rigtig dårligt. Hun skal kaste op. Efter at du har holdt hendes hår på et ildelugtende toilet i en halv time, tilbyder du din veninde at følge hende hjem i en taxa. Du vil ikke have, at hun skal færdes alene i den tilstand. Situationen beviser, at du kan tilsidesætte dine egne behov (som ellers siger dig, at du skal tilbage til ham den flotte mørkhårede på dansegulvet – og hey, nu spiller de 'Happy' med Pharrell), hvilket er en virkelig god egenskab, når man bliver mor. Du laver stort set ikke andet end at tilsidesætte dine egne behov.

LÆS OGSÅ: Er du klar til at få børn? Her er 10 ting du skal være opmærksom på

2) Overskud
Synes du, at de fedeste dage er dem
, hvor du - når du kommer hjem efter en lang dag på arbejde - opdager, at din moster Ella fra Ribe med hang til portvin er på besøg? Hun har haft en meget hård dag, græder hele tiden, vil ikke rigtig spise den mad, du har lavet – men vil hellere have risengrød. Hun skal opvartes konstant, og du skal komme med trøstende ord og fortolke hendes gemyt. Hvis du elsker uforudsigelige situationer, så vil du også elske den, hvis du bytter "moster Ella fra Ribe" ud med "baby".

3) Anti-sart
Har du det okay med lugten af prutter
, mylderbæ, eller at der bliver tisset på dig? Godt skridt på vejen. For det er rigtig dumt at vise tegn på væmmelse, når dit barn har en fyldt ble. Det kan nemlig give dit barn et unaturligt forhold til noget så naturligt som afføring.

4) Selvstændighed
Er du god til at sige fra
over for andre mennesker? For eksempel at sige til din veninde, når hun vil ryge hash, at det har du egentlig ikke lyst til eller sige nej til at tage på bodega, når du er helt kvæstet efter en stor præsentation på studiet. Som mor er det en god ting, at kunne lytte til egne grænser, så du kan sige: "Nej, mor har ikke lyst til at lege hest lige nu". For hvis du hele tiden overskrider dine grænser, bliver du så træt, at det eneste, du kan overskue om aftenen, er en stor pose hurtige kulhydrater og re run af 'L Word' (ikke fordi der er noget galt med L Word). Og dét kommer der ikke en tilfreds mor ud af.

5) Struktur
Har du en anelse struktur i dit liv?
Et godt tegn er, at du er vanemenneske og spiser morgenmad på samme tid hver dag, får købt ind, når der mangler toiletpapir (selvom du i en snæver vending har brugt køkkenrulle mere end én gang) og støvsuger under sengen bare en gang imellem. Børn har brug for trygge rammer og nogenlunde faste måltider. Hvis du er god til at planlægge din tid og strukturere dit liv, bliver det altså et lidt mindre chok at blive mor til et lille vanedyr.

6) Økonomi
Du bliver måske ikke direkte en bedre mor
af at have styr på økonomien, men du får færre bekymringsrynker i panden og bliver et gladere menneske, hvis du har bare lidt tjek på det. Altså på det med kun at bruge, det du har og måske endda sætte lidt til side. Dine udgifter stiger temmelig meget, når du får et barn. Hvis du er af den modebevidste type, koster en flyverdragt hurtigt 1.200 kr. (ja, det er sindssygt). Og glem alt om at tro, at du da bare låner det hele eller køber brugt. Når du sidder med den lille klump, "fortjener han/hun da det bedste".

7) Mangfoldighed
Har du forskellige typer veninder?
 Én, der har den vildeste karriere i Novo Nordisk, én, der er lærer, én, der er arbejdsløs og én osv.? Det er et tegn på, at du svinger med mange typer mennesker, og at du kan sætte dig ind i mange forskellige typer af liv og behov. Du ved aldrig, hvilket barn du får. Og med et åbent sind over for mennesketyper, er der en større chance for, at du ville kunne forstå f.eks. et introvert barn, selvom du selv er ekstrovert.

8) Tålmodighed
Hvordan har du det med en lang kø i Netto
? En kø, der er så lang, at der bliver åbnet en ny kasse. Og du, som ellers skal tisse, og var ved at nærme dig kassen, bliver sprunget over af folk fra bagerst i køen, der uden sporet af dårlig samvittighed iler hen til den nyåbnede kasse. Reagerer du ved at tænke; "Hvor er det synd for de mennesker, at de ikke tænker på andre end dem selv"? Så er du godt klædt på til at tage den med ophøjet ro og tålmodighed, når dit barn vil have DIN aftensmad, fordi den bare ser mere spændende ud end barnets egen finthakkede portion.

9) Barnlighed
Fik du grineflip
med din veninde under sexscenerne til Fifty Shades of Grey (selvom de overhovedet ikke var særligt frække)? Og "lånte" du en Post Danmark-postcykel på vej hjem fra byen, da der ikke var en eneste taxa i sigte? Det viser, at du er en anelse barnlig, men samtidig også kreativt tænkende. Det er to egenskaber, der går godt i spænd, når du skal tilbringe timevis i dit nye liv med at underholde og stimulere et minimenneske.

10) Generøsitet (følelsesmæssigt)
Har du aldrig båret nag over, at din veninde ved en fejl spildte sin strawberry-daiquiri ud over din hvide blondekjole fra Isabel Marant Étoile på Mexibar? Så er du den fødte mor-type. For som mor, kan man ikke have ting alt for kært, for du vil opleve, at dit fine perlearmbånd fra Anni Lu ryger i Vipp-skraldespanden, alene af den grund, at det er sjovt at smide ting i skraldespanden, uden du ser det, og din smukke veloursofa vil blive tisset i (ja, der er en del tis involveret i livet som mor), og Lyngby-vaser vil blive smidt på gulvet. Suk.

Og så det 11. tegn:
Hvis du ikke gider at følge nogle andres forskrifter for, hvornår man bliver en god mor - såsom denne her liste - så er det er et godt tegn på, at du netop bliver en rigtig god mor!

LÆS OGSÅ: "Jeg har en guilty pleasure for croissanter - og smukke unge piger"

LÆS OGSÅ: 7 forskelle der styrker jer som par

LÆS OGSÅ: Kan man som kvinde leve alene og alligevel være lykkelig?

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur