14 ting du skal lave i weekenden Eurowoman
SPONSORERET indhold

14 ting, du skal lave i weekenden

Weekenden skal dufte af sprut og tobak og være en cocktail af havbad, morgenkåbe, sovepiller, strikketøj, vin på abonnement, kunst, gåture, delemad og podcasts, der bekræfter dig i, at det er OK at græde om søndagen.

Af: Mette Størum Krogh, Marie Lodberg, Pernille Rosenkilde og Søren Kolborg Foto: Alamy, Getty Images, HBO og Netflix
10. jun. 2021 | Livsstil | Eurowoman

Kunst for kunstens skyld

Nu hvor museerne langt om længe åbner igen, glæder vi os til at se ARoS’ udstilling med den polsk-danske kunstner Elisabeth Jerichau-Baumann, der var en af 1800- tallets alt for få kvindelige kunstnere, svenske Mamma Anderssons forførende og dragende malerier på Louisiana og iransk-danske Farshad Farzankias farveeksplosion af en første museumsudstilling, som tilmed er solo, på Arken.

Elisabeth Jerichau-Baumann – Mellem verdener på ARoS, 8. maj – 12. september 2021

Kunst 3.jpg
En egyptisk fellahkvinde med sit barn af Elisabeth Jerichau-Baumann.

Mamma Andersson på Louisiana, 17. juni 2021 – 10. oktober 2021

Kunst 1.jpg
Holiday af Mamma Andersson.

Farshad Farzankia på Arken, 19. juni 2021 – 27. februar 2022

Kunst 2.jpg
Himmelhunden af Farshad Farzankia

LÆS OGSÅ: Veninderne bag Fries Before Guys: "Vores forhold er ret kæresteagtigt"

Virkelighedsflugt

Du har været stavnsbundet til din lejlighed i månedsvis og drømmer om et andet sted, hvor som helst faktisk. Når bare det er langt væk fra dit eget eller din bobles selskab, som du ærlig talt er ved at være lidt træt af. Heldigvis er bøgerne din billet ud af isolationen og ind i hovedet på andre, der ser verden gennem nye vinduer. Og så giver de dig noget at snakke om, når du igen må invitere til middagsselskab.

Jeg er grønnere end græs. Fragmenter af Sapho, Klims, 349 kr.

Hørerøret af Leonora Carrington, Forlaget Sort Kat, 249 kr.

Med egen hånd af Suzanne Brøgger, Gyldendal, 299 kr.

Cherry af Inger Christine Løwe, Arkiv for detaljer, 180 kr.

Kun koncentreret om min kones ko af Gertrude Stein & Alice B. Toklas, Arena, 100 kr.

Muld & Liv af Shekufe Tadayoni Heiberg, Forlaget Uro, 160 kr.

Bøger.jpg

Gadeteater

Den uforlignelige amerikanske forfatter Fran Lebowitz har en mening om alt. Hvis du savner New York, skulle du tage og se Netflix-dokumentarserien Pretend It's a City, hvor hun i samtale med sin ven, filminstruktøren Martin Scorsese, tager på vandretur igennem New Yorks gader og leverer et satirisk og skarptskåret kommentarspor til alt fra folks omgang med mobiltelefoner til Trumps uduelighed. Eller du kan følge den lidt ængstelige newyorker, John Wilson, der i HBO-dokumentarserien How To with John Wilson, i to år har optaget hverdagen i New York, med alt, hvad der dertil hører, af skævheder og absurditeter.

Pretend It’s a City, Netflix

How To with John Wilson, HBO Nordic

Fran Lebowitz.jpg
Ikonet og oraklet Fran Lebowitz.
John Wilson.jpg
John Wilson optager og holder af hverdagen.

Det kolde gys

Du kan næppe kalde dig selv for vinter-bader, når du hopper i havnen i maj, men du synes godt nok, at det er koldt, og du skal jo starte et sted (på året). Et dyp i det store blå er den bedste måde at få øjne på lørdag eller søndag morgen, for det kolde gys giver højt humør og er sundt for krop og kredsløb. Al begyndelse er svær, men godt udstyr er det halve arbejde.

Morgenkåbe fra TEKLA, 1.195 kr.

Tekla.jpg
Caption

På med forklædet

Efter mere end et år med portionsanretninger, har du lyst til delemad på fad, småretter, family og Dean Martin style, og brød, du selv brækker et stykke af ved bordet og dypper i olivenolie uden at tænke på smittefare. Osteria 16 har opskriften, også selv om du er langt fra Vesterbro, men vil genskabe stemningen og smagen fra restauranten, plaza’en i Rom eller strandbaren på Sardinien derhjemme. Så er der vongole!

Osteria 16 – Kogebog af Emil Alsbo og Morten Kaltoft, Strandberg Publishing, 299 kr.

Osteria 16.jpg

LÆS OGSÅ: Ny podcastserie om at turde prøve nyt og ændre kurs i livet

Sprut og tobak

Den nye duft fra Diptyque sender dig tilbage til weekender, der var engang, hvor der blev fyret op for stærke drinks med en citronskive og klirrende isterninger, cigarer og dansen på bordene til noget truttejazz. Nå. Men du har heldigvis mulighed for at dufte som den fest, du, måske, savner i dit liv.

Orphéon, edp 75 ml fra DIPTYQUE, 795 kr.

Orpheon.jpg

Søndagsramt

Har du været ude at vifte med ørerne om lørdagen, hænger de nok lidt om søndagen. Heldigvis er der opløftende selskab ved hånden, der er som tandsmør i øregangen. Hella Joof og Marie Louise Tüxen taler i podcasten Om søndagen græder vi til de søndagsramte, mens mændene bag Nu snakker vi om det deler ud af deres erfaringer med dating og følelser. Damerne bag Fries Before Guys snakker om alt mellem himmel og jord fra skedeprutter og onani til ulykkelig kærlighed og venskab. De ved, hvordan du har det og føler det også.

Om søndagen græder vi af Hella Joof og Marie Louise Tüxen

Nu snakker vi om det af Morten Svane, Malthe Zimakoff og Daniel Jensen

Fries Before Guys af Josephine Kuhn og Nanna Hovgaard

Podcasts.jpg

Det går fint

Dine øjne er blevet firkantede, og energien er i bund. Du har nemlig siddet spærret inde på hjemmekontoret, siden vækkeuret ringede mandag morgen. Men spørger du Søren Kierkegaard – og hvem gør ikke det? – er der ingen tanke så tung, at du ikke kan gå fra den. Og gå kan du trods alt stadigvæk. Danmark er nemlig udstyret med et fintmasket net af vandreruter, der giver din karantænehobby ben at gå på. Kort som lang, fra Amarmino til Camøno, hvis bare du går, så går det hele nok. Find din vandrerute her.

Vandretur.jpg

Sjælevarmer

Corona har vendt vrangen ud på dig og din økonomi for den sags skyld. Men du har da lært dig selv at strikke, mens du ventede, så nu kan du gøre den bløde drøm af en vest, designet af Laura Dalgaard, til virkelighed uden at skulle leve af havregrød resten af måneden. Hun er nemlig en sand demokrat, der deler sine opskrifter.

Mønster til Moon Child Vest fra LAURA DALGAARD, 55 kr.

Laura Dalgaard.jpg

Sovepiller 

Så ligger du der og stresser på puden, og det var jo nu, NU, du skulle sove. For det er weekend, og der stresser man jo ikke, vel, vel, vel? Du allierer dig med kosttilskuddet Super Sleep der byder på citronmelisse, og det betyder ro til hoved og krop. 

Super Sleep fra VOTARY, 375 kr. 

Votary.jpg

Røde kinder

Og du havde aftalt med dig selv, at du skulle løbe en lang tur, og bagefter ville du gå efter morgenbrød hos den dyre bager. Og du ville tænde stearinlys og juice selleri, broccoli og æbler. Og du ville have de sødeste, røde kinder i byen. Du kom til at sove til klokken 11, og du maler kinderne med en blush, mens du bæller nes.

Le Phyto-Blush fra SISLEY, 470 kr. 

Sisley.jpg

Tidsfordriv

Puslespillet har fået et comeback og findes i varianter, der pynter på bordet og ikke bare ligner et overeksponeret fotografi fra din mormors ferie til Harzen. Redaktionen taler af erfaring, når vi siger, at de mange koncentrerede timer virker afstressende og får brikkerne til at falde på plads. Også inde i dit hoveds tankemylder.

Zodiac-puslespil fra EEBOO, 200 kr. 

Eboo.jpg

LÆS OGSÅ: Jytte Vikkelsøe: Dette er grunden til, at et parforhold ofte går i opløsning

Bund eller resten i håret

Weekend er synonym med vin. Viiin-kend, hedder det vist. For fredag har du fyraften, og det skal fejres. Lørdag har du fri og skal hygge dig. Søndag hænger du med næbbet, fordi ugen synger på sidst vers. Det er ikke, fordi du har lyst, men du trænger. Anledningerne er mange, og så er det godt, at du kan få din vin på abonnement. Det eneste du skal gøre, er at åbne hoveddøren. Og svælget. Skål søster! 

Tribe-abonnement med 2-4 vine fra VINSUPERNATUREL, 595 kr. pr. måned

Vinsupernaturel.jpg

Skatmat

Hvis du har set Netflix-serien Dronninggambit, er du måske allerede blevet bidt af skak, og hvis ikke, skulle du tage og finde remoten. Serien er nemlig både underholdende og visuelt gennemført, og så kan du efterfølgende gøre hovedpersonen kunsten efter og udfordre din ven, far eller kæreste i et spil skak.

Skakspil fra LOUIS VUITTON, pris på forespørgsel

Louis Vuitton.jpg

Dronningegambit.jpg

Anbefalet til dig