5 seværdigheder i Singapore
SPONSORERET indhold

5 seværdigheder i Singapore

Singapore er en mærkværdig østat, hvor nyt og gammelt mødes i næsten ekstreme forhold. En god destination, hvis du er ude på eventyr.

Af: Mille Collin Flaherty Foto: MilleCcollin Flaherty og All Over
19. mar. 2015 | Livsstil | ALT for damerne

Vild shopping
Prada, Gucci, Bottega Veneta og Marc Jacobs ligger side om side med Marni, Miu Miu og Max Mara på den fashionable Orchard Road. Når man shopper asian style, er det hele lidt større, vildere og med lidt flere guldbelagte gulve og diamantbesatte håndtag. Selvom man sparer cirka 20 procent i forhold til danske priser, er det dyrt at gå designervejen i Singapore, og derfor kan det anbefales at stikke hovedet ind i de mange shoppingmalls, der også ligger på den gyldne strækning. Her finder man lokale designere, gode multi-label-butikker og hippe coffee shops.
Evigt forår
Gardens by the Bay er et stort område ved den gamle havn, der er skabt som led i en grøn byfornyelse. To kæmpemæssige drivhusagtige glaskupler huser henholdvis Cloud Forest og Flower Dome. I den første er der et kunstigt bjerg med vandfald, søer og svævende luftballoner. Man kan gå rundt inde i bjerget, hvor der vokser alverdens blomster. I den anden kuppel er der skabt et middelhavsklima og anlagt syv forskellige haver, en olivenlund etcetera. Tag også en tur op i de gigantiske kunstige træer i Supertrees Grove. Gardensbythebay.com.sg.
Verdens dyreste
Hotellet Marina Bay Sands er verdens dyreste bygning. Det ser også sådan ud. Det ikoniske design med tre høje bygninger og et slags skib på toppen, der forbinder dem, er siden åbningen i 2010 blevet et slags vartegn for Singapore. Helt særlig er poolen på toppen, hvor det ser ud, som om vandet fortsætter ud over kanten af hotellet. Bestil en cocktail i baren, og nyd udsigten over byen. Marinabaysands.com.
Tusind orkideer
I Singapores berømte botaniske have kan man nemt bruge en halv eller hel dag på at slentre rundt i den store og ualmindeligt smukke park med blandt andet en stort anlagt regnskov. Hovedattraktionen er dog orkidehaven med flere end tusind arter, der står både ude og inde i et fugtigt drivhus. Indimellem spilles der koncerter fra koncertpavillonen i Palm Valley, der også er et yndet mål med en picnickurv.
Adrenalinsus
Fra fastlandet går der en svævebane (man kan også køre i bil over en bro) til øen Sentosa, der er som et eventyrland af forlystelser, golfbane, lange, hvide strande, hoteller, barer og restauranter for ikke at tale om Universal Studios. Prøv blandt andet Luge & Skyride, hvor man kører i fuld fart i gokarts ned ad et bjerg. For foden tager man en skilift op igen. Sentosa.com.sg.
LÆS OGSÅ: Menorca: Få Maise Njors guide til Mallorcas lillebror

LÆS OGSÅ: Insidernes guide til Bangkok

LÆS OGSÅ: 5 hippe steder på Tasmanien