9 apps der gør det nemt at få en bæredygtig hverdag

Foto: iStock / Getty Images Forbrugerrådet Tænk anbefaler her en række apps, der nemt og overskueligt kan hjælpe dig på vej mod en mere miljøvenlig livsstil.

9 apps der gør det nemt at få en bæredygtig hverdag

9 apps der gør det nemt at være grøn

Sådan får du en mere klima- og miljøvenlig livsstil med et par klik.

Mobilen har gjort det lettere end nogensinde at leve mere bæredygtigt.

Derfor har vi bedt Forbrugerrådet Tænk om at anbefale en række apps, der nemt og overskueligt kan hjælpe dig på vej mod en mere klima- og miljøvenlig livsstil.

Her er ni gratis af slagsen.

1. Kemiluppen. Med denne app kan du scanne din makeup og dine plejeprodukter for at se, om de skulle indeholde uønsket kemi som hormonforstyrrende, kræftfremkaldende og allergifremkaldende stoffer. Kemiluppen er produceret af Forbrugerrådet Tænk.

2. Beat the microbead. Denne app kan scanne stregkoder på dine plejeprodukter og fortælle dig, hvorvidt de indeholder små mikroplast-partikler, som skader miljøet. Plastpartiklerne bliver nemlig ikke nedbrudt og kan via kloaksystemet ende i verdenshavene, hvor de i værste fald kan blive optaget af havdyr og ende i den mad, vi spiser. Appen er lanceret af Projekt Plastfrit Hav.

LÆS OGSÅ: Giv et abonnement i julegave

3. Too good to go. Med denne app kan du købe billig takeaway på en restaurant i nærheden lige inden lukketid og dermed undgå, at maden bliver smidt ud. Ifølge appens hjemmeside svarer en boks med ét kilo takeaway-mad til to kilo CO2, som ellers ville gå til spilde, hvis ikke maden bliver spist.

5. Your Local. Uanset om du er på jagt efter indkøbsvarer, takeaway eller teaterbilletter, så kan du med denne app finde et godt tilbud – og samtidig undgå ressourcespild – hvis du er villig til at slå hurtigt til. Appen giver dig eksempelvis overblik over indkøbsvarer i nærheden, som er tæt på at udløbe, eller overskydende takeaway-mad, som kan købes med rabat. Målet med appen er at reducere madspild og ressourcespild i det hele taget.

6. For resten. Denne app giver dig forslag til opskrifter baseret på dine madrester i køleskabet, så du undgår madspild og samtidig kan spare penge. Appen er udviklet af Forbrugerrådet Tænk og indeholder mere end 200 opskrifter.

7. Tilbuds-apps. Sig nej tak til reklamer med posten og brug en tilbuds-app i stedet. Det kunne for eksempel være Tilbudsavisen, som giver dig overblik over tilbud i supermarkeder som Netto, Kvickly og Lidl.

LÆS OGSÅ: 39 tips fra Tænk: Så nemt er det at gøre hverdagen mere grøn

8. Tjek Kemien. Denne app hjælper dig med at finde problematisk kemi i elektronik, legetøj, møbler og tekstiler eller lignende produkter. Ved at scanne stregkoden på et produkt kan du hurtigt og nemt få overblik over, hvorvidt det indeholder nogle af de problematiske kemikalier – eksempelvis hormonforstyrrende eller miljøskadelige stoffer – der findes på EUs kandidatliste. Appen er udviklet af Forbrugerrådet Tænk i samarbejde med Miljøstyrelsen.

9. Byhøst. Appen gør det nemt at finde frugt og grønt – fra bær og nødder til urter og svampe – som du kan plukke i det offentlige rum. Her kan du også finde en oversigt over spiselige planter i naturen og en række opskrifter til at gøre brug af de vilde råvarer.

10. CO2-Guide. Med denne app kan du se hvilke daglige vaner, du kan ændre på, hvis du ønsker at reducere dit daglige energiforbrug eller modtage klimavenlige råd i hverdagen.

LÆS OGSÅ: 20 favoritter til din træning

LÆS OGSÅ: Fremtidens kvindeliv: Vi bliver mindre ensomme og bedre til at blive skilt

LÆS OGSÅ: Lisbeth Østergaard: "Jeg har det SÅ meget bedre, når jeg træner"

Se, hvad vi ellers skriver om: Klima, Bæredygtighed, Madspild og Apps

610x200_woordy_knap2.jpeg